Δίκη πρώην σκηνοθέτη «Σασμού»: Αθώωση λόγω αμφιβολιών ζητάει ο εισαγγελέας

Φωτογραφία αρχείου

Να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών ο σκηνοθέτης του «Σασμού» Κώστας Κωστόπουλος, ζητά ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, σημειώνοντας πως όσα υποστηρίζει η Έλενα Αθανασοπούλου ότι συνέβησαν το 2010, δεν αντέχουν στην κοινή λογική.

«Σεβαστό το επιχείρημα της ότι ήταν στην αρχή της καριέρας της, ότι προερχόταν από αξιοσέβαστη οικογένεια και ότι θα ήταν μη αρεστή ως στιγματισμένη. Θα προσέδιδε άλλη βαρύτητα στην καταγγελία της η άμεση χρονικά καταγγελία, ο ορισμός ενός ιατροδικαστή να δει αν υπάρχουν σημάδια άσκησης βίας, να εξεταστεί το αλκοόλ στο αίμα

της, το οποίο θα μπορούσε να πράξει και ιδιωτικά, στο γυναικολόγο της ας πούμε. Ο κατηγορούμενος βρίσκεται εδώ με κατηγορητήριο ότι χρησιμοποίησε χημικές ουσίες, που θα μπορούσαν εν δυνάμει να οδηγήσουν και στο θάνατο της».

Ο εισαγγελικός λειτουργός υπογράμμισε πως δεν υπήρξε κάποιος μάρτυρας που να περιέγραψε έστω την κατάσταση της καταγγέλλουσας μετά το συμβάν, ενώ σημείωσε ότι «δεν μπορώ να δεχτώ την χημική ουσία γιατί αυτή θα οδηγούσε σε καταστολή, ενώ μετά πήγε σε άλλο κλαμπ. Αποκλείω και την ολική μέθη. Δεν αποκλείεται η μερική μέθη, αλλά αυτό δεν ταιριάζει με την περιγραφή της παθούσας ότι λυποθύμησε». 

Κατά τον εισαγγελέα, ο δράστης δε θα διακινδύνευε τη φήμη του σε κάποιο μπαρ δημοφιλές και θα σταματούσε στην πορεία την πράξη. «Υποτίθεται ότι ο σκοπός της μέθης ήταν να ολοκληρώσει. Γιατί δεν ολοκλήρωσε; Γιατί σταμάτησε ο κατηγορούμενος; Πάνω στη βιολογική στιγμή κι όμως σταμάτησε. Το θύμα μετά τι του λέει αυτού του καθάρματος; Φεύγει; Τρέχει; Του λέει «να πάω στο Ακρωτήρι!».

Απολογία

Για τη δυσκολότερη στιγμή της ζωής του έκανε λόγο στην απολογία του ο σκηνοθέτης του Σασμού Κώστας Κωστόπουλος κατά την απολογία του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για το βιασμό της Έλενας Αθανασοπούλου το 2010.

«Λένε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις μένεις μόνος σου, εγώ δεν έμεινα ούτε μια στιγμή. Τα παιδιά μου είναι εδώ, οι φίλοι μου, η οικογενεια μου, οι ηθοποιοί της σειράς, οι συμμαθητές μου. Μέσα σε όλα αυτά τα ψέμματα υπάρχουν άνθρωποι που με στηρίζουν. Όσοι με συμπαθούν αλλά κι όσοι δεν με συμπαθούν θα πουν ότι είμαι ειλικρινής» ανέφερε και αρνήθηκε την κατηγορία λέγοντας: Στεναχωριέμαι που οι άνθρωποι λένε τόσα ψέμματα!».

Περιγράφοντας τη δική του πλευρά για την επίμαχη νύχτα ισχυρίστηκε πως «όσα λέει για λιποθυμία είναι αδιανόητα. Θα είχαν έρθει σερβιτόροι, μετρ, οι πάντες. Δεν θα την άφηναν να φύγει από το μαγαζί αν δε συνερχόταν. Εγώ πώς θα τη σήκωνα; Πώς θα περίμενα το αμάξι; Πώς θα την έβαζα μέσα; Χαιρετίσαμε και φύγαμε κανονικότατα! Πηγαίνοντας προς το κλαμπ σταματήσαμε σε ένα πάρκινγκ. Δε θυμάμαι πόσο είχε προχωρήσει η κατάσταση μου λέει «σταμάτα». Εγώ σταμάτησα και της λέω «έπαθες κάτι;». Μου λέει «θέλω να φύγουμε και να πάμε στο μαγαζί στις φίλες μου». Εγώ σε όλο το δρόμο τη ρωτούσα αν έπαθε κάτι. Πήρα το Βαζάκα να το συζητήσω, να του πω τι έγινε. Εκείνος μίλησε μαζί της και μου είπε ότι του είπε η καταγγέλλουσα πως τη βίασα. Του λέω «πλάκα μου κάνεις; Τι μαλακίες είναι αυτές;».

Πρόεδρος: Κατέθεσε κάποια πράγματα η κυρία Διδασκάλου.

Κατηγορούμενος: Την ξέρω 35 χρόνια. Ήμασταν μαζί 1,5 χρόνο στην πρώτη μου δουλειά. Ξέρει τα παιδιά και τη γυναίκα μου. Το 2002 τη σκηνοθετούσα, το 2005 συνεργαστήκαμε στον «Έρωτα» που εγώ την πρότεινα. Δεν είχε δικό της καμαρίνι. Δεν με απέφυγε ποτέ. Το 2012 με βοήθησε σε κάτι που της ζήτησα για το ίδρυμα ζωνάρι.

Πρόεδρος: Πως το εξηγείτε;

Κατηγορούμενος: Με βάζετε σε δύσκολη θέση. Έχει πει στον ανακριτή ότι με κατήγγειλε στο ΣΕΗ και τελικά μιλούσε στο τηλέφωνο με τον Μπιμπίλα. Δεν έχει πει μισή αλήθεια. Μέχρι το 2020 τρώγαμε μαζί. Έχω κουραστεί με τα δικαστήρια για κάτι που δεν μπορώ να αποδείξω. Είναι ο λόγος μου ενάντια στο δικό της.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΓυναικοκτονία στο Μενίδι: Τέσσερα βίντεο που τρομάζουν αποκαλύπτοντας την αγριότητα του δράστηΝεκρό βρέφος στη Βραυρώνα: Προφυλακιστέοι οι δύο γονείς - Τι υποστήριξαν στις απολογίες τουςΘεσσαλονίκη: Στη φυλακή τα 2 αδέρφια για το οπαδικό επεισόδιο στη Νέα Μηχανιώνα
Keywords
Τυχαία Θέματα