Τελευταία μέτρα πριν τις ευρωεκλογές με φαβορί, αουτσάιντερ και… το θρίλερ για την τέταρτη θέση

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις ευρωκάλπες με τη Νέα Δημοκρατία, δημοσκοπικά, να καλπάζει προς τη νίκη «τραυματισμένη», τον ΣΥΡΙΖΑ να «κλειδώνει» τη δεύτερη θέση, το ΠΑΣΟΚ να έρχεται τρίτο και το ΚΚΕ με την Ελληνική Λύση να δίνουν

μάχη στήθος με στήθος για την τέταρτη θέση.

Δύο νέες δημοσκοπήσεις που δόθηκαν σήμερα (16/05) στη δημοσιότητα δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία λίγο πάνω, λίγο κάτω, από το 33%, τον ΣΥΡΙΖΑ ελαφρώς πάνω από το 15% και το ΠΑΣΟΚ πάνω από το 12%. Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των δημοσκοπικών εταιρειών η μεγάλη μάχη θα δοθεί για την τέταρτη θέση ανάμεσα στο ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση. Το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου «μετριέται» μεταξύ 9 και 11% και το κόμμα του Περισσού μεταξύ 8 και 10%.

Μεγάλη μάχη θα δοθεί και μεταξύ των μικρότερων κομμάτων με τα κοινοβουλευτικά (Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας, Νέα Αριστερά) να συγκεντρώνουν σοβαρές πιθανότητες να ξεπεράσουν το 3% ενώ απο κοντά ακολουθούν ΜέΡΑ25, Φωνή Λογικής και Δημοκράτες.

Συγκεκριμένα, στη μέτρηση της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, η Νέα Δημοκρατία κατά μέσο όρο στην εκτίμηση ψήφου κινείται στο 33,8%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15,2%, το ΠΑΣΟΚ με 12,2%, η Ελληνική Λύση με 8,3%, το ΚΚΕ με 8%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4,5% η Νίκη με 3,2%, το ΜέΡΑ25 με 3% η Νέα Αριστερά με 3% η Φωνή Λογικής με 2,8% και οι Δημοκράτες με 2,5%.

Στην ίδια δημοσκόπηση η κυβέρνηση παίρνει χαμηλό βαθμό στην αξιολόγηση. Το 58,9% κρίνει αρνητικά και μάλλον αρνητικά το έργο της έναντι 40,1 που απαντά θετικά και μάλλον θετικά.

Οδηγεί την κούρσα η Νέα Δημοκρατία

Στα ποσοστά των ευρωεκλογών του 2019, κινείται η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα και με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρείας ALCO για λογαριασμό του Alpha.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές η ΝΔ θα κινηθεί από 30,5% έως 34,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ από 14,5% έως 17,5% και το ΠΑΣΟΚ από 11,5% έως 14,5%.

Μάχη αναμένεται να υπάρξει μεταξύ του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης για την τέταρτη θέση, καθώς το ΚΚΕ κινείται μεταξύ 8% και 10% και η Ελληνική Λύση είναι στο 9% έως 11%. Η Νίκη είναι στο 2,5% έως 4,5% ενώ η Πλεύση Ελευθερίας κινείται στο όριο του 3% (2,3%-4,3%). Ακολουθούν Νέα Αριστερά, ΜέΡΑ25, Δημοκράτες και Φωνή Λογικής.

Η ακρίβεια, οι προτάσεις για την οικονομία και η απόδοση της κυβέρνησης θα επηρεάσουν την επιλογή των ψηφοφόρων, σύμφωνα με την έρευνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα