Νότια Αφρική: Σκότωσε 18 μαθητές και 2 ενήλικες σε τρομακτικό θανατηφόρο τροχαίο – Καταδικάστηκε σε 20 έτη

Καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης ο 30χρονος οδηγός βαρέως τύπου οχήματος που προκάλεσε ένα τρομακτικό θανατηφόρο τροχαίο στη Νότια Αφρική, που στέρησε τη ζωή από 20 άτομα, 18 μαθητές και 2 ενήλικες.

Ο Sibusiso Siyaya, όταν συνέβη το δυστύχημα (16/9/2022) ήταν 28 ετών. Από το Ανώτατο Δικαστήριο καταδικάστηκε για φόνο, για αλόγιστη οδήγηση και αμέλεια καθώς και για παράλειψη εκτέλεσης καθηκόντων μετά από ατύχημα, καθώς διέφυγε από τον τόπο του δυστυχήματος.

Ο Siyaya εργαζόταν ως οδηγός βαρέων μηχανοκίνητων οχημάτων σε μια εταιρεία

που μετέφερε άνθρακα. «Καθώς οδηγούσε, ο Siyaya συγκρούστηκε με ένα μηχανοκίνητο όχημα που μετέφερε 20 επιβάτες. Οι επιβαίνοντες του μηχανοκίνητου οχήματος ήταν ηλικίας από 5 έως 28 ετών και ήταν κατά κύριο λόγο μαθητές που πήγαιναν στο σχολείο», δήλωσε η εκπρόσωπος της Εθνικής Εισαγγελικής Αρχής της Νοτίου Αφρικής.

Από τη μετωπική σύγκρουση σκοτώθηκαν όλοι οι επιβαίνοντες στο μηχανοκίνητο όχημα. Ο Siyaya διέφυγε από το σημείο του δυστυχήματος μετά τη σύγκρουση και συνελήφθη από τις Αρχές της Νοτίου Αφρικής μια μέρα αργότερα.

Μεταξύ άλλων μαρτύρων στο δικαστήριο, μια γυναίκα ανέφερε ότι όλα τα παιδιά της επέβαιναν στο μηχανοκίνητο όχημα την ημέρα του δυστυχήματος και έτσι έχασε όλα της τα παιδιά.

Το δικαστήριο διέταξε να εκτελεστούν ταυτόχρονα οι ποινές με αποτέλεσμα την ουσιαστική ποινή κάθειρξης 20 ετών. Το δίπλωμα οδήγησης του Sibusiso Siyaya αφαιρέθηκε.

Δείτε το τρομακτικό βίντεο του δυστυχήματος:
Keywords
Τυχαία Θέματα