Λίγο πριν την πρεμιέρα του 2ου κύκλου του Maestro – 5+1 σκηνές της πρώτης σεζόν που μας καθήλωσαν

Λίγες ώρες απομένουν από την πολύαναμενόμενη πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν του Maestro.

Η σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, η οποία ξεκίνησε από το MEGA και ταξίδεψε με ολόκληρο τον κόσμο, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, συνεχίζεται απόψε με τον δεύτερο καθηλωτικό κύκλο επεισοδίων.

Η πρώτη σεζόν της σειράς που αγαπήθηκε όσο λίγες από κοινό και κριτικούς και δίκαια κέρδισε μια θέση στο Netflix μας χάρισε σκηνές που μας καθήλωσαν. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αφηγήθηκε

μια ιστορία πάθους και σύγκρουσης στους Παξούς, με φόντο την σκληρή, σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

Ενδοοικογενειακή βία, ομοφοβία, μη αποδοχή του διαφορετικού και ωμή κακοποίηση. Σκηνές της σειράς, που δυστυχώς, αποτελούν παθογένειες της σημερινής κοινωνίας και όχι φανταστικές σκηνές ενός σεναρίου ξεδιπλώθηκαν, καθ’ όλη τη διάρκεια της πρώτης σεζόν, μπροστά στα μάτια μας μέσα από το MEGA, πάντα με την αριστοτεχνική ματιά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Αν και ήταν πολύ δύσκολο, αφού κάθε επεισόδιο αποτελεί μια ταινία από μόνο του, όπως λέει και ο ίδιος ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε τις πέντε κορυφαίες σκηνές της πρώτης σεζόν.

Οι πέντε σκηνές που συγκλόνισαν

Την κορυφαία, ίσως σκηνή του πρώτου κύκλου, ήταν στο 6ο επεισόδιο. Πρόκειται για το επεισόδιο, όπου μάθαμε για τη ζωή του Ορέστη, του χαρακτήρα που υποδύεται ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Πρόκειται για μια σκηνή -που χαρακτηρίστηκαν από τον συμβολισμό, την αλληγορία και τον σουρεαλισμό, για να μπορέσει να αποδοθεί ο ψυχισμός του ήρωα- στο μεγάλο πλούσιο τραπέζι, ο πρωταγωνιστής σκέφτεται τη ζωή του και στην επόμενη σκηνή φαντάζεται ότι τους έχει σκοτώσει όλους με ένα κηροπήγιο. Στη συνέχεια απολαμβάνει μόνος του, μέσα στα αίματα, το φαγητό του.

Κανείς από τους τηλεθεατές δεν περίμενε να δει αυτή τη splatter σκηνή και τα σχόλια στο Twitter ήταν αποθεωτικά.

https://tv.in.gr/uploads/20221216/130439_075807_25_11_2022-00_03_in.gr_.mp4

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης με έναν περίτεχνο και καθηλωτικό τρόπο στο Maestro προσπαθεί να φέρει στην επιφάνεια τα κακώς κείμενα και να εγείρει συνειδήσεις.

Στο δεύτερο επεισόδιο, οι τηλεθεατές παρακολούθησαν μία συνταρακτική σκηνή ενδοοικογενειακής βίας με την Μαρία Καβογιάννη και η ερμηνεία της ήταν υποδειγματική.

Ο τηλεοπτικός της σύζυγος, Χαραλάμπος, τον οποίο υποδύεται ο Γιάννης Τσορτέκης, στρέφεται εναντίον του γιου τους, Σπύρου και της ίδιας. Έτσι, αφού ασκεί σκληρή βία στο γιο τους λόγω του ότι άκουσε πως είναι ομοφυλόφιλος και χτυπώντας τον με μία αλυσίδα, στη συνέχεια πράττει το ίδιο και στη μητέρα, την οποία κακοποιεί συστηματικά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, κατά την προβολή της, τα social media πήραν φωτιά με αρκετούς χρήστες να τονίζουν πως η σκηνή αποτυπώνει τον πόνο με εικόνες που δύσκολα μπορεί αντέξει κάποιος.

https://tv.in.gr/uploads/20221216/130520_083034_20_10_2022-22_48_in.gr_.mp4

Ακόμα μία σκηνή που συζητήθηκε όσο λίγες ήταν αυτή με το φιλί μεταξύ του Αντώνη και του Σπύρου στο δάσος. Τα δύο αγόρια συναντιούνται, για να κάνουν εξάσκηση στην σκοποβολή και έρχονται πιο κοντά, εκδηλώνοντας τον έρωτά τους.

Έτσι, προβάλλεται το πρώτο γκέι φιλί στη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, μετά από 19 χρόνια. Τότε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος είχε σπάσει τα στεγανά της συντηρητικής ελληνικής τηλεόρασης και είχε παρουσιάσει το πρώτο γκέι φιλί στην ελληνική τηλεόραση, μέσα από τη σειρά «Κλείσε τα μάτια», με το ΕΣΡ να του επιβάλει πρόστιμο 100.000 ευρώ.

https://tv.in.gr/uploads/20221216/130542_234434_17_11_2022-23_20_in.gr_-1.mp4

Από το Top 5 δεν θα μπορούσε να λείπει η ερωτική σκηνή του Χριστόφορου Παπακαλιάτη με την Κλέλια Ανδριολάτου. Στο τρίτο επεισόδιο, η φαντασίωση του Ορέστη ότι παίζει πιάνο με την Κλέλια στην αίθουσα μουσικής, φιλιούνται με πάθος και τελικά κάνουν έρωτα πάνω σε αυτό, άφησε τους τηλεθεατές με το στόμα ανοιχτό και έγινε πρώτο trend στο Twitter.

https://tv.in.gr/uploads/20221216/130635_005729_03_11_2022-22_55_in.gr_.mp4

Για το τέλος αφήσαμε το συγκλονιστικό φινάλε, όπου οι τηλεθεατές μαθαίνουμε το πώς πέθανε ο Χαράλαμπος. Μια εξέλιξη που σχεδόν κανένας δεν είχε προβλέψει, με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη να κάνει και πάλι την ανατροπή και να γίνεται για ακόμα μια φορά talk of the town.

https://tv.in.gr/uploads/20221216/072736_15_12_2022-23_58_in.gr.mp4

Bonus: Από ένα τέτοιο αφιέρωμα δεν θα μπορούσε να λείπει η πρώτη φορά που ακούσαμε την Χαρούλα Αλεξίου να τραγουδά, μετά την ανακοίνωσή της ότι σταματά τις ζωντανές εμφανίσεις. Η εκπληκτική ερμηνεία του τραγουδιού «Προσευχή» στο 9ο επεισόδιο καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό και όχι άδικα. Απολαύστε την για ακόμα μια φορά!

https://tv.in.gr/uploads/20221216/084958_16_12_2022-00_15_in.gr.mp4 Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα απόψε στο MEGA

Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα για τη δεύτερη σεζόν της σειράς του MEGA, «Maestro», έρχεται στο MEGA, απόψε στις 22:40.

Οι ιστορίες του πρώτου επεισοδίου περιστρέφονται γύρω από τον ρόλο της «μητέρας» και τις ευθύνες που μπορεί να επωμιστεί έπειτα από ένα τόσο τραγικό περιστατικό.

Τι θα δούμε στο 1ο Επεισόδιο

«MOTHER»

Η δολοφονία του Χαράλαμπου έχει αναστατώσει όλο το νησί και φυσικά όσους έχουν αναμιχθεί. Η Σοφία μαθαίνει  ότι ο γιος της είναι αυτός που σκότωσε τον Χαράλαμπο και προσπαθεί να βρει μια λύση και να συμπαρασταθεί στο παιδί της. Η Αλεξάνδρα από τη δική της πλευρά επιχειρεί να διαχειριστεί όσα συνέβησαν στο νησί, αλλά κυρίως τον ερχομό ενός παιδιού με έναν άνδρα που δεν τη θέλει.

Η Κλέλια προσπαθεί να συνέλθει από την ξαφνική φυγή του Ορέστη και το αίσθημα εγκατάλειψης που βίωσε. Παράλληλα, αδυνατεί να καταλάβει τι έχει συμβεί και γιατί ο αδελφός της συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο. Η σχέση του Αντώνη και του Σπύρου σύντομα θα διαλυθεί κάτω από την πίεση του ακραίου γεγονότος που βίωσαν. Ο Μιχάλης, ο μόνος μάρτυρας του φόνου, αρνείται στη Σοφία οποιαδήποτε στήριξη στον Φάνη.

Στην Κέρκυρα, ο αστυνομικός διευθυντής Δημοσθένης Κουβάς συνταξιοδοτείται και αναζητά μια τελευταία υπόθεση.

Πρωταγωνιστούν

Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Στεφανία Γουλιώτη, Γιάννης Τσορτέκης, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος, Δημήτρης Κίτσος, Τόνια Μαράκη

Στον ρόλο του Δημοσθένη ο Κώστας Μπερικόπουλος

Συντελεστές

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Παπακαλιάτης

Πρωτότυπη μουσική: Kostas Christides

Εκτέλεση παραγωγής: Foss Productions

Παραγωγή: ALTER EGO MEDIA S.A. MEGA 2023-2024

Keywords
Τυχαία Θέματα