Γυναικοκτονία στο Μενίδι: «Μπαλάκι» οι ευθύνες μεταξύ Αστυνομίας και Δικαιοσύνης για τη δολοφονία της 40χρονης

Παρά τις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία που είχε κάνει σε βάρος του πρώην συζύγου της η άτυχη 40χρονη γυναίκα που δολοφονήθηκε σήμερα τα ξημερώματα από τα χέρια του, ο 50χρονος εξακολουθούσε να παραμένει ελεύθερος, ώσπου κατέληξε να την αφαιρέσει τη ζωή μαχαιρώνοντάς την στην κοιλιακή χώρα.

Η τελευταία καταγγελία

Στις 7 Μαΐου ο αναζητούμενος ως δράστης της γυναικοκτονίας στο Μενίδι συνελήφθη μετά από καταγγελία του

θύματος για ενδοοικογενειακή βία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε τότε στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη Με αυτές τις κατηγορίες παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας την επόμενη ημέρα 8/5.

Στο δικαστήριο όμως, δεν εμφανίστηκε ούτε η 40χρονη ούτε η κόρη της και δεν υπήρχε η ιατροδικαστική. Έτσι η δίκη αναβλήθηκε για τις 17 Μαΐου.

Αναβολή στη δίκη

Μετά από αυτή την εξέλιξη το δικαστήριο σύμφωνα με το νόμο δεν μπορούσε να διατηρήσει την κράτηση του κατηγορούμενου και ως εκ τούτου τον άφησε ελεύθερο.

Δικαστικές πηγές επισημαίνουν ότι ο εισαγγελέας που είχε τη δυνατότητα τον κράτησε μέχρι τη δική του, αλλά από εκεί και πέρα μετά την αναβολή της δίκης και άρθρο 424 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας το δικαστήριο δεν είχε άλλη επιλογή από το να τον αφήσει ελεύθερο υποχρεωτικά.

Η κ. Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ, μίλησε στο Live News του MEGA για την υπόθεση.

«Το γιατί δεν εμφανίστηκαν οι δύο γυναίκες, μητέρα και κόρη, δεν το γνωρίζω. Δεν γνωρίζω εάν κλήθηκαν στο δικαστήριο. Είναι πολύ πιθανόν η 40χρονη να ήταν στο νοσοκομείο αν και δεν  προσκόμισε κάποιο έγγραφο. Δεν εκκρεμούσε κάτι σε βάρος του φερόμενου ως δράστη. Ακόμη και μετά την καταγγελία, η αστυνομία, πρότεινε στο θύμα να μεταφερθεί μαζί με τα παιδιά της σε δομή και να μπει το panic button, αλλά αρνήθηκε».

Ποιος ευθύνεται για την καθυστέρηση απομάκρυνσης της σορού – «Ο ιατροδικαστής δεν φταίει»

Ο προϊστάμενος Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης, μίλησε στο Live News, για το εάν ο ιατροδικαστής άργησε να φτάσει στο σημείο της δολοφονίας.

«Είναι ψευδές πως ο ιατροδικαστής πήγε μετά από 6 ώρες. Έχω καταγράψει τα πάντα στο κινητό μου. 8 και 15 επικοινώνησε με εμένα αστυνομικός, και αμέσως φρόντισα να πάει ιατροδικαστής που μένει κοντά στο σημείο. Ο κ. Μάντακας μετέβη με δικό του αυτοκίνητο στο σημείο και στις 9 είχε καταγράψει ήδη τα πάντα. Μετέβη ο ίδιος στο νεκροτομείο και έκανε την νεκροτομή. Ο ιατροδικαστής δεν ευθύνεται. Η σορός απομακρύνθηκε στις 11 η ώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα