Ακροδεξιοί

Αυτές οι μέρες δεν ήταν οι καλύτερες για την EBU. Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ενωση είχε μια άσχημη εβδομάδα εξαιτίας της συμμετοχής του Ισραήλ στη Eurovision. Αλλά και επειδή αναγκάστηκε να αποκλείσει τον Ολλανδό. Τα προβλήματα, βέβαια, δεν τελείωσαν με το που ξεστήθηκαν τα σκηνικά στη σουηδική αρένα. Τώρα, οι ακροδεξιοί της Ευρώπης την κατηγορούν για λογοκρισία μετά την απόφασή της να μην πάρουν

μέρος στο ντιμπέιτ των υποψηφίων προέδρων της Κομισιόν που διοργανώνει στις 23 Μαΐου.

Η ευρωομάδα Ταυτότητα και Δημοκρατία (η οποία σύμφωνα με το Poll of Polls του Politico θα αναδειχθεί τρίτη δύναμη στην επόμενη Ευρωβουλή) δεν θα βρεθεί στην Ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου προκειμένου να απαντήσει στις ερωτήσεις των συντονιστών και του κοινού. Ούτε εκείνη των πιο λάιτ ευρωσκεπτικιστών Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών. Αιτία; Καμιά τους δεν έχει χρίσει έναν επίσημο υποψήφιο για το υψηλότερο αξίωμα της Ενωσης γιατί διαφωνούν, λένε, με το Spitzenkandidat. Ο αποκλεισμός από το Eurovision Debate δεν φαίνεται να προκαλεί τον ντόρο που έκαναν αυτός που δεν έγινε κι ο άλλος που έγινε στον διαγωνισμό τραγουδιού.

Τρεντ

Ωστόσο από τις κορόνες που χρησιμοποιούν οι μπλοκαρισμένοι για να τον καταγγείλουν προκύπτει συνειρμικά μια ελληνική απορία: τελικά εδώ θα κρίνουν οι πούροι δεξιοί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών; Στις Βρυξέλλες κυριαρχεί ο φόβος της ανόδου της Ακροδεξιάς, ενώ στην Ελλάδα έχει καθορίσει σε κάποιον βαθμό την προεκλογική περίοδο. Το κυβερνών κόμμα προσάρμοσε τη ρητορική του στις απαιτήσεις αυτού του κοινού ώστε να περιορίσει τις διαρροές ψήφων.

Ο κασσελακικός ΣΥΡΙΖΑ βροντοφώναξε συνθήματα σαν το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» κι ελπίζει να διεισδύσει στους δυσαρεστημένους με τη ΝΔ νεοδημοκράτες. Εμπειροι δημοσκόποι

υπολογίζουν το ποσοστό που μπορούν να πιάσουν αθροιστικά τα κομματίδια του υπό συζήτηση χώρου στο 17% – αν και επισημαίνουν ότι στις τρεις μακεδονικές περιφέρειες ανεβαίνει στο 22% με 23%.

Προς το παρόν, αναφέρει ένας, τα γαλάζια νούμερα τσιμπάνε όχι επειδή η ΝΔ κατάφερε να επαναπατρίσει συντηρητικούς ψηφοφόρους αλλά λόγω της κινητοποίησης κεντρώων. Ο δε Βελόπουλος, προσθέτει η ίδια πηγή, παίρνει ακόμη κι από το ΠΑΣΟΚ. Διακινδυνεύοντας μια πρόβλεψη, βλέπει μια καλή επίδοση της Ελληνικής Λύσης την 9η Ιουνίου. Γιατί ο αρχηγός της έχει γίνει κάτι σαν τρεντ, όμως. Ευτυχώς αυτού του είδους οι τάσεις δεν έχουν διάρκεια. Ούτε βάθος.

Keywords
Τυχαία Θέματα