«Πυρά» τις Έλενας Ακρίτα για το κακοστημένο ρατσιστικό show του δημάρχου Περάματος στους εξαθλιωμένους Ρομά

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει η πρωτοφανής και απάνθρωπη κίνηση του Δημάρχου Περάματος Γιάννης Λαγουδάκος να καταβρέχει μια ομάδα άστεγων Ρομά (ενήλικες και παιδιά) που βρήκαν προσωρινή στέγη σε υπαίθριο χώρο εντός των ορίων του δήμου που διοικεί. Μάλιστα για ρατσιστικές και απάνθρωπες τακτικές από το δήμαρχο Περάματος κάνει λόγο, η επικεφαλής τους Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Έλενα Ακρίτα

Πέραμα: Ρατσιστικό σόου από τον Δήμαρχο που απειλεί, βρίζει

και καταβρέχει μικρά παιδιά (video)

«Οι συνέπειες του κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά και των προβλημάτων που αυτός προκαλεί δεν πρόκειται να λυθούν από κακοστημένα ρατσιστικά show» τονίζει η τομεάρχης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ

Η Έλενα Ακρίτα σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «οι χθεσινές εικόνες με τον δήμαρχο Περάματος να καταβρέχει με τη μάνικα της υδροφόρας του Δήμου τα υπάρχοντα μιας οικογένειας Ρομά και να επιδεικνύει τσαμπουκά σε μια ηλικιωμένη γυναίκα εν είδει σόου και με τη συνοδεία κάμερας, προκαλούν οργή σε όλους τους δημοκράτες συμπολίτες μας».

«Ο κ. Λαγουδάκος δίνει συνειδητά χώρο σε απάνθρωπες, ρατσιστικές και ακροδεξιές πρακτικές, σε μια περιοχή μάλιστα που ακόμα επουλώνει τις πληγές της από τη φασιστική δράση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής» υπενθυμίζει η τομεάρχης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

«Ούτε στο Πέραμα ούτε πουθενά αλλού, οι συνέπειες του κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά και των προβλημάτων που αυτός προκαλεί δεν πρόκειται να λυθούν από κακοστημένα ρατσιστικά show που ποθούν να γίνουν viral στα κοινωνικά δίκτυα», υπογράμμισε η ίδια.

Και εξήγησε ότι «σε μια σύγχρονη και δημοκρατική χώρα, όπως θέλουμε να λογίζουμε την Ελλάδα, υπάρχουν νόμοι, υπάρχουν κοινωνικές υπηρεσίες, υπάρχουν διαδικασίες και αρμοδιότητες».

«Όλα αυτά αποτελούν προφανώς ψιλά γράμματα για τον δήμαρχο Περάματος, που αντιλαμβάνεται πως η επίδειξη δύναμης και οι απειλές για το κλείσιμο παιδιών σε ίδρυμα και των γονιών στη φυλακή αρέσουν σε ένα τμήμα των ψηφοφόρων του» σχολίασε αιχμηρά η Έλενα Ακρίτα.

«Περιμένουμε την απερίφραστη καταδίκη από την κυβέρνηση της ΝΔ στις πρακτικές του δημάρχου Περάματος, στον οποίο κατά το παρελθόν είχε προσφέρει την προεκλογική της στήριξη» ανέφερε καταληκτικά η τομεάρχης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα