Την αποφυλάκιση του Ν. Μιχαλολιάκου με περιοριστικούς όρους αποφάσισε το δικαστικό συμβούλιο

11:46 2/5/2024 - Πηγή: BankWars

Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο άνθρωπος που καταδικάστηκε για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται καθώς ο Νίκος Μιχαλολιάκος

συμπλήρωσε τα 3/5 της ποινής των 13 ετών που του επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών επιβάλλει στον Νίκο Μιχαλολιάκο τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την Π.Ε. Αττικής, της εμφάνισης στο Αστυνομικού Τμήμα του τόπου διαμονής του μία φορά τον μήνα και της μη συναναστροφής με συγκατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία κρατήθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας εισηγήθηκε στο δικαστικό συμβούλιο την παραμονή του Νίκου Μιχαλολιάκου στη φυλακή, αξιολογώντας τη μη ύπαρξη μεταμέλειας και ηθικής βελτίωσης του αιτούντος, και παραθέτοντας εκτεταμένη αρθρογραφία μέσα από την οποία εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας.

Ωστόσο, η πρότασή του δεν έγινε αποδεκτή από το δικαστικό συμβούλιο, το οποίο αναφέρει ότι τυχόν αμφιβολίες που μπορεί να συντρέχουν στο πρόσωπο του αιτούντος για τις ουσιαστικές προϋποθέσεις θα πρέπει να λειτουργούν υπέρ του.

Βάσει νομοθεσίας υπάρχει η δυνατότητα άσκησης έφεσης.

Keywords
Αναζητήσεις
tin-apofylakisi-tou-n-michaloliakou-me-perioristikous-orous-apofasise-to-dikastiko-symvoulio.htm
Τυχαία Θέματα