Τι να κάνω όταν βαριέμαι: 10 πράγματα που μπορείς να δημιουργήσεις

Υπάρχουν άπειρες στιγμές που συνεχώς, είμαστε σε κίνηση, σε δραστηριότητες και υποχρεώσεις και κάποιες άλλες φορές, μπορεί να μη θέλουμε να κάνουμε τίποτα. Δεν υπάρχει διάθεση, ούτε για βόλτες, ούτε για γυμναστήριο, γενικά υπάρχει μια βαρεμάρα. Είτε είσαι έφηβος, είτε είσαι ενήλικας, μην ταράζεσαι, είναι εντάξει να μη θες να κάνεις κάτι, ειδικά μετά από συνεχόμενες υποχρεώσεις. “Φάση” είναι και θα περάσει, εξάλλου όταν κάτι δεν παγιώνεται και δεν αποτελεί αρνητικό για την προσωπική μας εξέλιξη, μπορούμε να δίνουμε στον εαυτό μας στιγμές

ακόμα και βαρεμάρας.

Όλους μας πιάνει μία στο τόσο και δεν υπάρχει και κανένα πρόβλημα με αυτό. Παρόλα αυτά, αν συμβαίνει τακτικά ή τελικά δεν το θεωρούμε και την καλύτερη λύση να καθόμαστε και να μένουμε άπραγοι, μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτόν το χρόνο χρηστικά, για πολλά πράγματα που πιθανόν να τα έχουμε αφήσει ως εκκρεμότητες. Ακόμα και αν βαριέσαι, μπορείς να δημιουργήσεις όμορφα πράγματα. Μερικά πράγματα που μπορείς να επιλέξεις να κάνεις:

Τι μπορείς να κάνεις για να μην κάθεσαι άπραγη/οςΦτιάξε τις ντουλάπες σου

Είναι μία χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία η τακτοποίηση της ντουλάπας, αλλά πρέπει να γίνεται μία στο τόσο. Επίσης, μπορείς να κάνεις και καλό ξεκαθάρισμα στα ρούχα σου και σε ότι άλλο έχεις. Μπορεί τελικά, να μην τα χρειάζεσαι όλα αυτά.

Κάνε μία συνταγή που δεν έχεις κάνει ξανά

Μπορεί να είναι είτε γλυκό είτε αλμυρό. Βρες μία συνταγή που σου αρέσει πάρα πολύ, δες τα υλικά που χρειάζεται και ετοιμάσου να φτιάξεις κάτι καινούριο. Ο χρόνος στην κουζίνα είναι πάντα ευχάριστος, οπότε και το αίσθημα της βαρεμάρας θα σου περάσει, και η μέρα σου δε θα έχει πάει χαμένη.

Κάνε γενικό καθάρισμα

Η καθαριότητα είναι κάτι που σου αρέσει, αλλά δε θέλεις να το κάνεις και συνέχεια. Οπότε όταν είσαι στη κατάσταση αυτή μπορείς να βάλεις μία σειρά στο σπίτι σου.

Μίλα σε έναν φίλο σου που έχεις καιρό να μιλήσεις

Στείλε μήνυμα, ή ακόμα καλύτερα, πάρε τηλέφωνο.  Θα δεις ότι αν και ο άλλος έχει χρόνο θα χαρείς πολύ να ακούσεις τα νέα του.

Περιποιήσου τον εαυτό σου

Από το να βάψεις τα νύχια σου, να κάνεις αποτρίχωση, μέχρι ένα αναζωογονητικό μπάνιο με αφρόλουτρο και αιθέρια έλαια. Η περιποίηση του εαυτού σου είναι πολύ σημαντική διαδικασία και δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή να το κάνεις από όταν βαριέσαι.

Ξεκίνησε ένα βιβλίο

Το διάβασμα σε ταξιδεύει και διευρύνει τους ορίζοντες σου. Οπότε, όταν βαριέσαι μπορείς να πιάσεις ξανά εκείνο το βιβλίο που είχες αφήσει στη μέση, ή να ξεκινήσεις ένα άλλο.

Άκου μουσική

Όχι αυτή που ακούς κάθε μέρα. Ψάξε τραγούδια. τραγουδιστές και συγκροτήματα και ανακάλυψε διαφορετικά είδη και άγνωστες πτυχές της μουσικής που δεν ήξερες.

Φτιάξε τις φωτογραφίες σου

Τώρα με όλες αυτές τις εφαρμογές που έχεις, θα έχεις και άπειρες φωτογραφίες. Πρόσθεσε και αυτές που έχεις τραβήξει μόνη/νος σου. Μιλάμε για πάρα πολλές φωτογραφίες. Άρα, η καλύτερη στιγμή να τις τακτοποιήσεις και να σβήσεις τις άχρηστες είναι όταν έχεις αυτό το αίσθημα της βαρεμάρας.

Πήγαινε στο πάρκο

Βάλε τα ακουστικά σου, την αγαπημένη σου μουσική και πήγαινε μία βόλτα στο πάρκο της περιοχής σου. Δε χρειάζεται να μιλήσεις σε κανέναν και απλά περπάτα.

Μην κάνεις τίποτα

Πέσε στο κρεβάτι και άσε τις σκέψεις σου να σε ταξιδέψουν σε κόσμους μακρινούς. Μην αγχώνεσαι για απλά και καθημερινά πράγματα. Απλά αφέσου στο τίποτα.

ΠΗΓΗ: neolaia

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τι να κάνω όταν βαριέμαι: 10 πράγματα που μπορείς να κάνεις,