Μενίδι γυναικοκτονία: «Με παρακολουθούσε, απειλούσε πως θα μας κάψει»

Τρεις φορές είχε καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία τον εν διαστάσει σύζυγό της η 40χρονη γυναίκα που δολοφονήθηκε άγρια το πρωί της Πέμπτης σε κεντρικό σημείο του Μενιδίου. Η τελευταία φορά μάλιστα που η γυναίκα κατήγγειλε τον 50χρονο ήταν στις 7 Μαΐου. Τότε ο συλληφθείς είχε οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή βία, σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή. Όπως είχε πει τότε η 40χρονη στην κατάθεσή

της, ήταν μαζί 14 χρόνια, είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, μία κόρη 21 ετών και έναν γιο 15 ετών, ωστόσο, δεν ήταν ποτέ καλά σαν ζευγάρι καθώς την χτυπούσε και την απειλούσε, ενώ, το τελευταίο διάστημα ο 50χρονος την παρακολουθούσε.

«Γενικότερα δεν ήμασταν ποτέ καλά, με είχε απειλήσει – εξυβρίσει πολλές φορές και με είχε βαρέσει επίσης. Έχω καταγγείλει πολλά περιστατικά, αλλά όχι όλα. Εδώ και μία εβδομάδα, τον έχω δει ότι με παρακολουθεί, κάθεται με το αυτοκίνητό του έξω από το σπίτι μου και δεν γνωρίζω τον λόγο. Χθες 6/5 και περί ώρα 23.30 ήταν πάλι έξω από το σπίτι μου και απλά καθόταν στο αυτοκίνητό του. Τον πλησίασα και τον ρώτησα γιατί είναι εδώ και άρχισε να με εξυβρίζει: π@@@@α, θα δεις τι θα πάθεις, μα@@@η, θα σας κάψω. Ήταν μεθυσμένος και είχε πολλά κουτάκια μπύρας μέσα στο αυτοκίνητό του. Εκεί, εγώ πήγα να καλέσω την αστυνομία και με έπιασε από τον λαιμό με δύναμη και μου γύρισε το δάχτυλο. Τότε η κόρη μου που ήταν κοντά, πήρε τηλέφωνο το 100. Στη συνέχεια μας μετέφεραν στην υπηρεσία σας» ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της.

Εξαρτημένος από το αλκοόλ

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η 40χρονη, είχαν γίνει πολλές φορές παρόμοια περιστατικά. Παράλληλα, όπως τόνισε, ο 50χρονος είναι εξαρτημένος από το αλκοόλ, ενώ, είχε διαγνωστεί με γενικευμένη αγχώδη διαταραχή και κατάθλιψη. Σε ερώτηση από αστυνομικούς αν επιθυμούσε να εξεταστεί από ιατροδικαστή η 40χρονη απάντησε θετικά και δήλωσε ότι θα μετέβαινε μόνη της. Τέλος, αρνήθηκε να φιλοξενηθεί σε κάποια δομή ή σε κάποιο άλλο χώρο.

Την επόμενη ημέρα της άσκησης της δίωξης, 8 Μαΐου, ο κατηγορούμενος είχε παραπεμφθεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για να δικαστεί, και το βράδυ της σύλληψής του παρέμεινε κρατούμενος. Την επόμενη ημέρα οδηγήθηκε στο δικαστήριο και, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε κανονικά, η δίκη τελικά αναβλήθηκε για τις 17 Μαΐου για κρείσσονες αποδείξεις λόγω απουσίας της παθούσας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 50χρονος συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης (16/5) στην περιοχή της Φυλής ως ύποπτος για τη δολοφονία της 40χρονης. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το φονικό, πήγε σε ξενοδοχείο στην περιοχή όπου παρέμεινε για δύο ώρες. Στη συνέχεια πήγε στην οικοδομή όπου και εντοπίστηκε. Φέρεται να είναι προκλητικός προς τους αστυνομικούς στους οποίους ισχυρίστηκε πως δεν θυμάται τίποτα από ότι έγινε, δεν είχε σκοπό να παραδοθεί και πως έχει πρόβλημα με το ποτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μενίδι,menidi