Δια Πυρός άσκηση 2024 – Κικίλιας: Φέτος θα πρέπει να υπερβούμε εαυτόν

Την αποφασιστικότητα της Πολιτείας να αντιμετωπίζει με επιτυχία ένα δύσκολο καλοκαίρι όσον αφορά τις πυρκαγιές επαναλαμβάνει ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα στην άσκηση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς με κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2024» που πραγματοποιείται σήμερα σε δασική περιοχή στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στου Παπάγου.

Ο κ. Κικίλιας τονίζει, μεταξύ άλλων, ό,τι «η κοινή εκπαίδευση και προετοιμασία για την πολύ δύσκολη φετινή αντιπυρική

περίοδο ολοκληρώνεται σήμερα με τη μεγάλη άσκηση “ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2024” που πραγματοποιείται σε κάθε περιφέρεια της χώρας» και προσθέτει ότι «φέτος θα πρέπει να υπερβούμε εαυτόν για να υπερασπιστούμε την ανθρώπινη ζωή, τις περιουσίες των πολιτών και τα δάση μας».

Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζει:

«Η κοινή εκπαίδευση και προετοιμασία για την πολύ δύσκολη φετινή αντιπυρική περίοδο ολοκληρώνεται σήμερα με τη μεγάλη άσκηση «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2024» που πραγματοποιείται σε κάθε περιφέρεια της χώρας. Πυροσβεστική, Στρατός, ΕΛΑΣ, Λιμενικό, ΕΚΑΒ και Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με δεκάδες πτητικά μέσα επιχειρούν ταυτόχρονα, με στόχο την άμεση απόκριση και αποτελεσματική διαχείριση των δασικών πυρκαγιών. Φέτος θα πρέπει να υπερβούμε εαυτόν για να υπερασπιστούμε την ανθρώπινη ζωή, τις περιουσίες των πολιτών και τα δάση μας».

Η κοινή εκπαίδευση και προετοιμασία για την πολύ δύσκολη φετινή αντιπυρική περίοδο ολοκληρώνεται σήμερα με τη μεγάλη άσκηση «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2024» που πραγματοποιείται σε κάθε περιφέρεια της χώρας.

Πυροσβεστική, Στρατός, ΕΛΑΣ, Λιμενικό, ΕΚΑΒ και Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με δεκάδες… pic.twitter.com/7EK7qSyxNH

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) May 16, 2024

Για τις πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω

Στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν μέσα σε λίγες μέρες  στο όρος Αιγάλεω αναφέρθηκε σε ανάρτηση του στο «X» ο υπουργός υπογραμμίζοντας ότι «πλέον δεν πρόκειται περί αμέλειας αλλά εγκληματικής κατ’ επανάληψη συμπεριφοράς». Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας τόνισε: «Σήμερα η τρίτη πυρκαγιά μέσα σε λίγες μέρες που προλαβαίνει και αντιμετωπίζει επιτυχώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην ίδια περιοχή στο όρος Αιγάλεω. Εδώ πλέον δεν πρόκειται περί αμέλειας, αλλά εγκληματικής κατ’ επανάληψη συμπεριφοράς. Παρακαλώ τους πολίτες, κάθε φορά που παρατηρούν κάτι ύποπτο να επικοινωνούν άμεσα με το 112 ή το 199». Σημειώνεται ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει στις 27 Απριλίου, στις 14 και 15 Μαΐου πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην ίδια περιοχή, στους πρόποδες του όρους Αιγάλεω.

Σήμερα η τρίτη πυρκαγιά μέσα σε λίγες μέρες που προλαβαίνει και αντιμετωπίζει επιτυχώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην ίδια περιοχή στο όρος Αιγάλεω. Εδώ πλέον δεν πρόκειται περί αμέλειας, αλλά εγκληματικής κατ’ επανάληψη συμπεριφοράς.

Παρακαλώ τους πολίτες, κάθε φορά που… pic.twitter.com/LzcsCI3vns

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) May 15, 2024

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δια Πυρός, 2024 – Κικίλιας, Φέτος,dia pyros, 2024 – kikilias, fetos