ΠτΔ: Η στήριξη της υπαίθρου πρωταρχικός στόχος για την Κυβέρνηση

Η στήριξη της υπαίθρου αποτελεί πρωταρχικό στόχο για την Κυβέρνηση και εργάζεται μεθοδικά προς αυτή την κατεύθυνση, δήλωσε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια των νέων Γραφείων του Κοινοτικού Συμβουλίου Λυθροδόντα.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, τα νέα γραφεία αποτελούν σημείο αναφοράς στην ιστορία της κοινότητας, αλλά και γενικότερα στα δρώμενα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μιας και με την επερχόμενη μεταρρύθμιση, θα φιλοξενήσουν την έδρα του

Συμπλέγματος Μαχαιρά, «που είναι ένα από τα μεγαλύτερα Συμπλέγματα που δημιουργούνται στην Κύπρο μέσα από τη μεταρρύθμιση».

Σημείωσε ότι το κτήριο της πρώην συνεργατικής της κοινότητας, έχει παραχωρηθεί από το κράτος το 2021 και το Κοινοτικό Συμβούλιο «εργάστηκε με εντατικούς ρυθμούς και με επιμονή», ώστε τα νέα Γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Λυθροδόντα να είναι έτοιμα εγκαίρως πριν από την υλοποίηση της μεταρρύθμισης.

Το έργο που ανταποκρίνεται σε όλες τις απαιτούμενες κτηριακές και δομικές προδιαγραφές, όπως είπε, ενώ θα προχωρήσουν και στον ενεργειακό σχεδιασμό του με επιχορήγηση από το Υπουργείο Ενέργειας, «θα αποτελεί πλέον ένα δυναμικό κέντρο διοικητικών Υπηρεσιών και, ταυτόχρονα, θα αναδεικνύει ακόμη περισσότερο την Κοινότητα του Λυθροδόντα».

«Ως Πολιτεία, ως Κυβέρνηση δίνουμε μεγάλη σημασία και προτεραιότητα σε έργα αναβάθμισης και περιφερειακού αναπτυξιακού σχεδιασμού της υπαίθρου και ευελπιστούμε πραγματικά ότι η μεταρρύθμιση του 2024 θα συμβάλει καθοριστικά, σημαντικά προς την κατεύθυνση αυτή», δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

«Η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Εσωτερικών και η Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων εργαστήκαμε και εργαζόμαστε για την όσον το δυνατόν ομαλότερη μετάβαση στα νέα δεδομένα, στη νέα εποχή, και είμαστε έτοιμοι και σε συντονισμό για να αντιμετωπίσουμε τυχόν προκλήσεις που δύναται να προκύψουν μέσα από τη μεταρρύθμιση», πρόσθεσε.

Εξάλλου, συνέχισε, «κάθε αλλαγή και κάθε μεταρρύθμιση δεν γίνεται χωρίς δυσκολίες, προβλήματα και προκλήσεις».

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε ότι «μέσα στο πλαίσιο του στόχου μας και της προτεραιότητάς μας για αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών που ζουν στην ύπαιθρο, αλλά και την προώθηση της περιφερειακής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής, θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για επίλυση τυχόν προβλημάτων, αλλά και για αναβάθμιση της υπαίθρου μας».

Για την Κυβέρνηση, σημείωσε, η στήριξη της υπαίθρου αποτελεί πρωταρχικό στόχο «και εργαζόμαστε μεθοδικά προς αυτή την κατεύθυνση». «Ζητούμενο και βασική μας αποστολή είναι όπως το κράτος μεριμνά ώστε να προσφέρει στον τοπικό πληθυσμό τις αναγκαίες υποδομές και υπηρεσίες που θα καθιστούν την καθημερινότητα των πολιτών πιο εύκολη, πιο άνετη, πιο αξιοπρεπή», ανέφερε.

Σημείωσε ότι, τα τελευταία χρόνια η κοινότητα Λυθροδόντα, παρουσιάζει αύξηση στον πληθυσμό της, ενώ είναι από τις λίγες κοινότητες παγκύπρια στην οποία παρατηρείται αυτή η αύξηση, η οποία, όπως είπε, «συνδυάζει αρμονικά την αίσθηση του ημιορεινού περιβάλλοντος με την εγγύτητα στο αστικό κέντρο». Σε 20-25 λεπτά βρίσκεται κάποιος στο κέντρο της Λευκωσίας, ανέφερε, προσθέτοντας πως, αυτή της η ιδιαιτερότητα την κάνει να ξεχωρίζει ως κοινότητα. Με τα εγκαίνια των νέων γραφείων του Κοινοτικού Συμβουλίου, «ουσιαστικά καθίσταται πυρήνας και κέντρο του Συμπλέγματος Μαχαιρά με ακόμα πιο ευοίωνες και περισσότερες προοπτικές ανάπτυξης», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη το Κοινοτικό Συμβούλιο τόσο για το έργο της ανακαίνισης, αλλά και γενικά «για όλα τα πρωτοποριακά έργα ανάπτυξης που έχει επιτελέσει μέχρι σήμερα» και έδωσε την υπόσχεση εκ μέρους της Πολιτείας «ότι θα είμαστε πάντα αρωγοί και συμπαραστάτες για αναβάθμιση της περιοχής». Θεωρώ, πρόσθεσε, πως αναβαθμίζοντας τον Λυθροδόντα, αναβαθμίζουμε και την ευρύτερη περιοχή, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο Λυθροδόντας και η ευρύτερη περιοχή θα αποτελέσει πρότυπο και παράδειγμα για πολλές κοινότητες παγκύπρια.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι η Κυβέρνηση θα παραμείνει δίπλα στην κοινότητα, συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης στη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλει για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, για πρόοδο και προκοπή της ευρύτερης περιοχής. 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠτΔ, Κυβέρνηση,ptd, kyvernisi