Μεγαλύτερος σε αριθμό εκλογέων ο Δ. Πάφου ακολουθεί ο Δήμος Ανατολικής Πάφου

Μεγαλύτερος στην εκλογική περιφέρεια Πάφου σε αριθμό εκλογέων με τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ο Δήμος Πάφου, ακολουθεί ο Δήμος Γεροσκήπου Ανατολικής Πάφου, ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς και τέταρτος ο Δήμος Ακάμα.

Συγκεκριμένα, στην Πάφο o αριθμός των εκλογέων ανέρχεται σε 54.971, συμπεριλαμβανομένων και 199 Τ/κ. Στον Δήμο Πάφου ο αριθμός των εκλογέων ανέρχεται σε 24.991, στον Δήμο Ανατολικής Πάφου σε 7.524, στον Δήμο Ακάμα 3.992 και στον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς σε 5.152.

Σύμφωνα με τον

Αναπληρωτή Έπαρχο Πάφου και Έφορο Εκλογών της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου Γιώργος Χρυσαφίνη και στοιχεία, τα οποία διαβιβάστηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών για σκοπούς καθορισμού των συμβούλων κατά διαμέρισμα, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στο Δήμο Πάφου ανέρχεται στις 24,991 για την ακρίβεια. Στον Δήμο Ανατολικής Πάφου οι εγγεγραμμένοι εκλογείς ανέρχονται στις 7524, εκ των οποίων οι 5196 στο δημοτικό διαμέρισμα Γεροσκήπου, οι 262 στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίας Μαρινούδας, οι 114 στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αχέλειας, οι 1136 στο δημοτικό διαμέρισμα Κονιών και οι 816 στο δημοτικό διαμέρισμα Τίμης. 

Ο Δήμος Ανατολικής Πάφου είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σε πληθυσμό Δήμος στην Πάφο με την ένταξη άλλων τεσσάρων κοινοτήτων στα ανατολικά του.

Ο Δήμος Ακάμα αριθμεί 3992 εκλογείς, οι οποίοι κατανέμονται σε 2133 στο δημοτικό διαμέρισμα Πέγειας και σε 28 στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ακουρσού, 317 στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ίνιας, 264 στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κάθηκα, 37 στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κάτω Αρόδων, 103 στο Δημοτικό διαμέρισμα Πάνω Αρόδων και 1110 στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κισσόνεργας. Ο Δήμος Πέγειας- Ακάμα, που ήταν ο τρίτος σε πληθυσμό Δήμος της Επαρχίας μετά τις αλλαγές και την ένταξη της Κισσόνεργας και κοινοτήτων του Ακάμα είναι πλέον ο μικρότερος σε πληθυσμό αλλά ο δεύτερος μεγαλύτερος σε έκταση.

Στον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς ο αριθμός των εγγεγραμμένων εκλογέων ανέρχεται στους 5152. Στα Δημοτικά Διαμερίσματα Πόλεως Χρυσοχούς, Αγίας Μαρίνας, Ανδρολύκου, Αργάκας, Γιαλιάς, Δρούσειας, Κρήτου Τέρρας, Μακούντας, Νέου Χωρίου, Νέων Δημμάτων, Πελαθούσας, Πωμού, Τέρας και Χρυσοχούς οι εκλογείς ανέρχονται σε 2044, 552, 37, 732, 155, 312, 164, 77, 389, 60, 47, 454, 39 και 90, αντίστοιχα.

Συνολικά δέκα υποψήφιοι Δημάρχοι, 85 υποψήφιοι Αντιδημάρχοι, 236 υποψήφια μέλη Δημοτικών Συμβουλίων και 73 υποψήφια μέλη Σχολικών Εφορειών θα απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια των τεσσάρων Δήμων της Επαρχίας Πάφου, σύμφωνα με τον Έφοφο Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου Γιώργο Χρυσαφίνη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Έπαρχος Πάφου και Έφορος Εκλογών της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου Γιώργος Χρυσαφίνης, ανέφερε πως για τον Δήμο Πάφου, στον οποίο δεν θα ενταχθούν κοινότητες, εκλέγονται 23 δημοτικοί σύμβουλοι και ένας Αντιδήμαρχος.

Ο Αναπληρωτής Έπαρχος Πάφου είπε ακόμη πως ο Δήμος Γεροσκήπου Ανατολικής Πάφου (νυν Γεροσκήπου) θα αποτελείται από πέντε διαμερίσματα. Συνολικά, ανέφερε, θα εκλεγούν 11 δημοτικοί σύμβουλοι και πέντε αντιδήμαρχοι, εκ των οποίων οι 8 δημοτικοί σύμβουλοι και ένας αντιδήμαρχος από το Δημοτικό Διαμέρισμα Γεροσκήπου.

Στην Αγία Μαρινούδα δεν εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος, επίσης στην Αχέλεια δεν εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος , στα Κονιά εκλέγονται δύο δημοτικοί σύμβουλοι και στην Τίμη ένας δημοτικός σύμβουλος.

Επίσης ο Δήμος Ανατολικής Πάφου συνέχισε, εκλέγει έναν Δήμαρχο. Από έναν Αντιδήμαρχο εκλέγουν ο Δήμος Ανατολικής Πάφου και τα Δημοτικά Διαμερίσματα Αγίας Μαρινούδας και Αχέλειας, έναν Αντιδήμαρχο το Δημοτικό Διαμέρισμα Κονιών και έναν Αντιδήμαρχο το Δημοτικό Διαμέρισμα Τίμης.

Στον Δήμο Ακάμα (νυν Πέγειας) εκλέγονται εννέα δημοτικοί σύμβουλοι και επτά Αντιδήμαρχοι. Συγκεκριμένα το Δημοτικό Διαμέρισμα Πέγειας εκλέγει πέντε δημοτικούς σύμβουλους και έναν Αντιδήμαρχο, ενώ τα Δημοτικά Διαμερίσματα Ακουρσού, Κάτω Αρόδων και Πάνω Αρόδων από έναν Αντιδήμαρχο και από κανέναν δημοτικό σύμβουλο. Το Δημοτικό Διαμέρισμα Ίνιας, όπως και το Δημοτικό Διαμέρισμα Κάθηκα, εκλέγουν από ένα δημοτικό σύμβουλο και από έναν Αντιδήμαρχο και το Δημοτικό Διαμέρισμα Κισσόνεργας δύο δημοτικούς Σύμβουλους και ένα Αντιδήμαρχο.

Στον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς εκλέγονται δύο δημοτικοί σύμβουλοι και 14 Αντιδήμαρχοι. Από ένα Δημοτικό Σύμβουλο και από έναν Αντιδήμαρχο εκλέγουν τα Δημοτικά Διαμερίσματα Πόλεως Χρυσοχούς και Αργάκας. Επίσης, από έναν Αντιδήμαρχο εκλέγουν τα Δημοτικά Διαμερίσματα Αγίας Μαρίνας, Ανδρολύκου, Γιαλιάς, Δρούσειας, Κρήτου Τέρρας, Μακούντας, Νέου Χωρίου, Νέων Δημάτων, Πελαθούσας, Πωμού, Τέρας και Χρυσοχού και κανένα δημοτικό σύμβουλο.

Οι μικρότερες κάλπες στην Πάφο

Τέσσερεις κοινότητες της εκλογικής περιφέρειας Πάφου διαθέτουν τους λιγότερους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους.

Στην Κούρδακα ψηφίζουν μόλις 3, στο Πραστειό 7, στη Σουσκιού 8 και στο Κιδάσι 9.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μεγαλύτερος, Πάφου, Δήμος Ανατολικής Πάφου,megalyteros, pafou, dimos anatolikis pafou