Κατάδικος συνομιλούσε με τον εκτελεστή της απόπειρας με στόχο το Δημητρούι

Για ακόμη μία φορά στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν οι Κεντρικές Φυλακές.

Κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών φέρεται να έδινε οδηγίες σε πρόσωπα για να εκτελέσουν το Δημητρούι.

Διαβάστε ακόμη: Ανθούπολη: Υπό κράτηση οι δέκα ύποπτοι - Ξύπνησε από το κώμα το «Δημητρούι»

Σύμφωνα με μαρτυρία που εξασφάλισαν οι αρχές, ο ύποπτος 7 στην υπόθεση ο οποίος είναι κατάδικος των Κ.Φ, φέρεται να συνομιλούσε με τον αρχικό υποψήφιο εκτελεστή του Ανδρονίκου για να τον εκτελέσει αλλά λόγω του ότι φοβήθηκε και δεν τον πυροβόλησε, ολοκλήρωσε την δουλειά ο ύποπτος

6.

Παράλληλα, ο κατάδικος φέρεται να επικοινώνησε με βιντεοκλήση από κινητό τηλέφωνο μέσω των Κεντρικών Φυλακών με τον φερόμενο εκτελεστή του Ανδρονίκου αναζητώντας τον  ύποπτο 5, ο οποίος φέρεται να ήταν στενός συνεργάτης του, αφού στο παρελθόν του είχε αναθέσει και πάλι μία δουλειά στέλνοντας του πιστόλι.

Ενόψει της μαρτυρίας που εξασφάλισε η αστυνομία στις 5 Μαΐου, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα έρευνας στο κελί του υπόπτου 7 στη πτέρυγα 8Α, όπου οι αρχές εντόπισαν χειρόγραφες σημειώσεις με τηλεφωνικούς αριθμούς και ονόματα του υπόπτου 1 φερόμενου ως ιθύνοντα νου και του υπόπτου 6 φερόμενου ως εκτελεστή του Ανδρονίκου.

Ανανέωση κράτησης για τους 9 στο κελί και ο 10ος

Μετά από τη νέα μαραθώνια διαδικασία που διεξήχθη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστήριου Λευκωσίας, η δικαστής, ενέκρινε τη κράτηση και των δέκα υπόπτων αναφορικά με την απόπειρα φόνου, κατά του Ανδρονίκου.

Συγκεκριμένα η δικαστής παραθέτοντας τους λόγους για τους οποίους ενέκρινε το αίτημα της αστυνομίας, ανέφερε πως ενόψει του ανακριτικού έργου που υπολείπεται για την διερεύνηση της υπόθεσης καθώς και της εύλογης υπόνοιας για ανάμειξη των υπόπτων στο εν λόγω περιστατικό έκρινε ότι ο χρόνος των 8 ημερών είναι δικαιολογημένος.

Σε μια άλλη όψη

Κοκτεϊλ ναρκωτικών ουσιών εντοπίστηκαν στο αίμα του Τανσου Τσιτάν, ο οποίος δολοφονήθηκε εντός των Κεντρικών Φυλακών,
στις 27 Οκτωβρίου του 2022.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημόσια κατήγορο, Χάρις Καραολίδου, ο Τσιτάν φέρεται να ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών αφού σύμφωνα με αιματολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από το Χημείο του Ινστιτούτου Γενετικής,  βρέθηκαν οι ουσίες της κοκαϊνης και της μεθαμφεταμίνης.
«Άνδρο» εγκληματικών ενεργειών οι Φυλακές

Προβληματισμό δημιουργούν οι συνεχείς αποκαλύψεις για τα εγκλήματα που ενορχηστρώνονται πίσω από τα τείχη των κεντρικών φυλακών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ότι οι φυλακές αποτελούν άνδρο εγκληματικών ενεργειών είναι η περίπτωση εμπρησμού του κακουργιοδικείου στη Λεμεσό το 2021, όπου υπόδικος των Κεντρικών Φυλακών ο οποίος κατηγορείτο για παραγωγή κρύσταλ, διέταξε μέσω βιντεοκλήσης άλλο πρόσωπο να κάψει το δικαστήριο,  προκειμένου να εξαφανιστούν τα τεκμήρια που τον ενοχοποιούσαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κατάδικος, Δημητρούι,katadikos, dimitroui