Δεκτή η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις

Η Ολομέλεια της Βουλής έκανε ομόφωνα αποδεκτή την αναπομπή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, νόμου που ψήφισε στις 25 Απριλίου για εξαίρεση των καινοτόμων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από την υποχρέωση καταβολής των τελών και δικαιωμάτων που καθορίζονται σε κανονισμούς οι οποίοι εκδίδονται από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των διατάξεων του περί Εταιρειών Νόμου.

Μεταξύ των λόγων της αναπομπής αναφέρεται η παραβίαση του ενωσιακού δικαίου που απαγορεύει τις κρατικές ενισχύσεις, η παραβίαση του άρθρου 28 του Συντάγματος

για την αρχή της ισότητας και ίσης μεταχείρισης και η παραβίασης της  Αρχή της Διάκρισης των Εξουσιών και των άρθρων 61, 167 του Συντάγματος.

Σε τοποθέτησή του ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Κυριάκος Χατζηγιάννη ανέφερε ότι η αναπομπή γίνεται αποδεκτή, ωστόσο εξέφρασε διαφωνία με το αιτιολογικό ότι αφορά παραβίαση ανταγωνισμού γιατί, όπως είπε, αφορά νεοφυείς επιχειρήσεις. Σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική στήριξης αυτών των επιχειρήσεων αφού η Κύπρος είναι τελευταία στη λίστα των start-ups.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης ανέφερε ότι παρόλο που έχουν ληφθεί μέτρα διαχρονικά, χρειάζονται πολύ περισσότερα για τη στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δεκτή,dekti