Το ΚΚΕ θέλει αλά Κολούμπια φοιτητικό κίνημα καταδίκης Ε.Ε. και κυβέρνησης για τη Γάζα

Το Παλαιστινιακό, που βρίσκεται σε φάση κλιμάκωσης κι ενώ οι διεθνείς αντιδράσεις συνεχίζονται, κρατά στην κορυφή της ατζέντας του το ΚΚΕ. Άλλωστε έχει ορίσει ως κριτήριο ψήφου στις επικείμενες ευρωεκλογές τη διαμαρτυρία και την έκφραση καταδίκης της Ε.Ε. και της κυβέρνησης για τα θέματα των πολεμικών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή (Ουκρανία, Γάζα, Μέση Ανατολή).

Το αντιπολεμικό στοιχείο επιπλέον αγγίζει περισσότερο τη νεολαία, στην οποία ποντάρει ο Περισσός, πολλώ δε μάλλον που πλησιάζουν οι

φοιτητικές εκλογές (22 Μαΐου, μια ανάσα από τις ευρωεκλογές), όπου υπάρχει η φιλοδοξία η φοιτητική παράταξη του ΚΚΕ να διατηρήσει την πρωτιά της στους φοιτητικούς συλλόγους στα πανεπιστήμια για τρίτη συνεχή χρονιά. Η Πανσπουδαστική έχει ως αιχμή εν όψει των φοιτητικών εκλογών το Παλαιστινιακό μαζί με την απόδοση δικαιοσύνης για τα Τέμπη και την εναντίωση στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δημήτρης Κουτσούμπας ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έδωσε το «παρών» στην ολονυκτία που οργάνωσαν φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας στα Προπύλαια τη Δευτέρα, ζητώντας τον τερματισμό της σφαγής στη Γάζα.

Μεταξύ άλλων σημείωσε πως «μόνο αν επιλυθεί αυτό το ζήτημα και σταματήσει η κατοχή της Παλαιστίνης εκ μέρους του Ισραήλ θα υπάρξει ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή». Πρόβαλε το αίτημα έναντι της ελληνικής κυβέρνησης «να πάψει να υποστηρίζει το κράτος του Ισραήλ» αλλά και «να στέλνει φρεγάτες και πολεμικά εφόδια στη Μ. Ανατολή, στην Ερυθρά Θάλασσα για συμφέροντα άλλων». Παράλληλα, κάλεσε «να υλοποιηθεί η πρόταση που κατέθεσε σήμερα (σ.σ.: τη Δευτέρα) σύσσωμη η Κ.Ο. του ΚΚΕ για αναγνώριση από την ελληνική Βουλή, με βάση την ομόφωνη απόφασή της, ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους. Να γίνει πράξη το παλαιστινιακό κράτος δίπλα στο Ισραήλ στα όρια του ’67 με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ».

Χθες, σε ομιλία σε φοιτητές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν η Περιφερειακή Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ και η Τομεακή Επιτροπή Πανεπιστημίων – Ερευνητικών Κέντρων της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, προέταξε το ζήτημα της Παλαιστίνης. Στην εκδήλωση άλλωστε χαιρέτισε και ο Παλαιστίνιος φοιτητής Ραχίμ Σίχα.

«Η ζωή θα θριαμβεύσει, η λευτεριά θα νικήσει τις φυλακές των λαών. Θα λάμψει η αλληλεγγύη και η τελική νίκη του παλαιστινιακού λαού και όλων των λαών του κόσμου», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κάνοντας στη συνέχεια μια αναφορά στο διεθνές κίνημα αλληλεγγύης με το οποίο, όπως είπε, το ΚΚΕ ενώνει τη φωνή του.

Σε συνέντευξή του, πάντως, στην εκπομπή του Τάκη Χατζή ο Δημήτρης Κουτσούμπας τήρησε αποστάσεις όσον αφορά τη Χαμάς, υπογραμμίζοντας πως το ΚΚΕ είναι και με τον ισραηλινό λαό που «αγωνίζεται και διώκεται, είναι στα κρατητήρια, επειδή διαδηλώνει και θέλει ειρήνη και δεν θέλει να δολοφονούνται άμαχοι, παιδιά, γυναικόπαιδα». Η θέση του ΚΚΕ, είπε, «δεν έχει καμιά ιδεολογική, πολιτική ή άλλη συγγένεια, πολύ περισσότερο με τις μορφές πάλης που χρησιμοποιεί, με τη Χαμάς. Είμαστε κάθετα αντίθετοι. Κατ’ αρχάς είναι αντικομμουνιστική οργάνωση στη θεωρία και στη συγκρότησή της, μια ισλαμιστική οργάνωση». Αλλά, διευκρίνισε, «αυτό είναι διαφορετικό πράγμα, όμως, και διαφορετικό αυτό που γίνεται σήμερα, και η ελληνική κυβέρνηση, η Ε.Ε., το ΝΑΤΟ, άλλες χώρες και άλλα πολιτικά κόμματα, δυστυχώς και στη χώρα μας, δίνουν άλλοθι εν ονόματι της αυτοάμυνας, στο κράτος δολοφόνο και κατακτητή, του Ισραήλ».

Διαβάστε επίσης:

Παππάς: Ο Μητσοτάκης μάζεψε 7 δισ. παραπάνω ΦΠΑ και αρνείται να μειώσει τους έμμεσους φόρους (Video)

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο – Ζητούν επιπλέον μέτρα – «Τo panic button δεν αρκεί»

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο “κεντρώος” Μητσοτάκης να ζητήσει συγγνώμη για ακροδεξιούς χαρακτηρισμούς στελεχών του, αλλιώς να βάλει την περικεφαλαία του»

Keywords
Τυχαία Θέματα