Ο Ανδρουλάκης χάνει τη δεύτερη θέση, έξι «μικροί» στο όριο του 3%, η δυσφορία για Τριαντόπουλο, Καιρίδη και το καμπανάκι για Δικαιοσύνη

Καλημέρα σας.

Όνειρο ήταν και πάει για το ΠΑΣΟΚ η δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές, που έρχονται.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις – τέσσερις βγήκαν χθες – δείχνουν ότι θα είναι έκπληξη πρώτου μεγέθους να καταφέρει το Κίνημα να προσπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα από τα ποιοτικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων,

φαίνεται ότι ο Ανδρουλάκης υιοθετεί θέσεις που δεν διευρύνουν το ακροατήριό του, αλλά το περιορίζουν.

Για παράδειγμα στο θέμα με το ταξίδι του Μητσοτάκη στην Άγκυρα, το ΠΑΣΟΚ ήταν στη γραμμή να μην γίνεται διάλογος μεταξύ των δύο χωρών. Η πλειοψηφία των πολιτών όμως δεν συμμερίζεται αυτή την άποψη. Και όσοι τη συμμερίζονται προτιμούν κατευθείαν Βελόπουλο, Λατινοπούλου και τα συναφή κόμματα.

Με δεδομένο και άλλες αστοχίες σε σχέση με τις θέσεις που διαμορφώνει συχνά το ΠΑΣΟΚ, αναρωτιέμαι πώς βγαίνει (και από ποιους) η «γραμμή» εκεί στη Χαριλάου Τρικούπη.

Σενάρια Χίτσκοκ για τους «μικρούς»

Από τα χθεσινά γκάλοπ μου έμεινε το εύρημα μίας εταιρίας (της Pulse) το οποίο βέβαια δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω, αλλά δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι άφησε έξι κόμματα με την αγωνία και την ελπίδα ταυτόχρονα.

Και τούτο διότι τα εμφανίζει να κινούνται στα κατώτερά τους από 1,1% έως 2,3% και στα ανώτερά τους από 3,1% έως 4,7%.

Κατά σειρά, με βάση τις πιθανότητες να ξεπεράσουν το όριο εκλογής ευρωβουλευτή: Νίκη, Πλεύση, ΝΕΑΡ, ΜΕΡΑ25, Φωνή Λογικής, Δημοκράτες…

Πέντε κόμματα δίνει η Alco σε αυτή τη ζώνη του λυκόφωτος – θεωρεί την Πλεύση βέβαιη για πάνω από 3%.

Ούτε ο Χίτσκοκ…

Καμπανάκι για τη Δικαιοσύνη

Νέο μήνυμα δυσφορίας για αποφάσεις και χειρισμούς της Δικαιοσύνης από το γκάλοπ της MRB – ένα από τα τέσσερα που δημοσιοποιήθηκαν χθες.

Το 82,3% βλέπει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά την δικαστική απόφαση για τη φωτιά στο Μάτι, ενώ το 86% αξιολογεί αρνητικά τους χειρισμούς για το δυστύχημα των Τεμπών.

Δυσφορία για Τριαντόπουλο και Καιρίδη

Δεν ξέρω πώς τα έχει καταφέρει, αλλά ο υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος έχει κάνει έξαλλους τους δημάρχους σχεδόν όλης της Θεσσαλίας.

Υπόσχεται κονδύλια, έργα και διάφορα άλλα, που τελικά αποδεικνύονται λόγια του αέρα, λένε άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, ειδικά με τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Οι πληροφορίες που φτάνουν από την πολλές δομές φιλοξενίας μεταναστών είναι ότι ο υπουργός Δημήτρης Καιρίδης δεν έχει προνοήσει για την κανονική χρηματοδοτική ροή, που απαιτούν οι ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα αυτά.

Με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα ακόμα και στα γεύματα…

Συνεννόηση για το Μακεδονικό

Επειδή βλέπω εκείνους τους ακραίους εθνικιστές του VMRO να επιμένουν στην αμφισβήτηση της συμφωνίας των Πρεσπών και να αποκαλούν τη χώρα τους σκέτο «Μακεδονία», είναι ίσως επιτακτική ανάγκη να γίνουν δύο πράγματα από την ελληνική πλευρά.

Πρώτο να γίνει μία συνεννόηση τουλάχιστον των τριών τεσσάρων κομμάτων, που μπορούν να κινηθούν (ή δεν μπορούν όλα;) σοβαρά, ώστε να χαραχθεί μία στρατηγική και έναντι της γειτονικής χώρας και έναντι της διεθνούς κοινότητας.

Και δεύτερο, να αναλάβει η ΝΔ που ανήκει στην ίδια πολιτική οικογένεια με το VMRO να στείλει ένα μήνυμα στους ηγέτες του να αφήσουν τις κορώνες, διότι η Βόρεια Μακεδονία έχει αναλάβει υποχρεώσεις με τη συμφωνία των Πρεσπών. Εννοώ διεθνείς υποχρεώσεις. Και να αντιληφθούν ότι ο εθνικιστικός λαϊκισμός έχει κοντά ποδάρια. Υποθέτω θα βρουν πειστικά επιχειρήματα οι δικοί μας να προβάλλουν…

Διαβάστε επίσης:

Οι επιφυλάξεις των δημοσκόπων, οι ευρωεκλογές κρίνουν τον ανασχηματισμό, τα καρφιά Αυγενάκη και ο Κασσελάκης στον Μενουδάκο για τα emails

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να διεθνοποιήσει άμεσα το ζήτημα της παραβίασης της Συμφωνίας τον Πρεσπών

Ευρωεκλογές 2024: Πού βάζουν τον πήχη για τα κόμματα τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα