Κουτσούμπας: Το μήνυμά μας αντιπολεμικό, να γίνει πιο δυνατό στις ευρωεκλογές – Τα «καρφιά» σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά που «θυμήθηκαν την… Παλαιστίνη»

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ότι τώρα, στις ευρωεκλογές 2024 είναι η ευκαιρία να στείλει ο λαός ένα πανευρωπαϊκό μήνυμα απέναντι στο σύστημα της εκμετάλλευσης με την ψήφο στο ΚΚΕ. Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι η περιοχή των Βαλκανίων «παραμένει μια ενεργή πυριτιδαποθήκη» υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι ευρωεκλογές είναι κρίσιμες και εξαιτίας

του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Όπως είπε ο ίδιος: «Τώρα είναι η ευκαιρία, ώστε το μήνυμά μας να γίνει πιο δυνατό, πιο καθαρό. Πανευρωπαϊκό, σε όλους τους λαούς της Ευρώπης. Αντισυστημικό, απέναντι στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, της καταπίεσης. Αντιπολεμικό, απέναντι στα πολεμικά σχέδια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

«Να δημιουργήσουμε ένα κύμα μεγάλης ενίσχυσης του ΚΚΕ, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε συνοικία, γιατί αυτή κρίνεται τώρα και είναι στο χέρι μας» υπογράμμισε, ενόψει των ευρωεκλογών, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του, απόψε, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

«Στο χέρι μας πρέπει να βρίσκεται το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Πόρτα – πόρτα, άνθρωπο τον άνθρωπο, μέχρι και την τελευταία ώρα» είπε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε:

«Τώρα είναι η ευκαιρία, ώστε το μήνυμα μας να γίνει πιο δυνατό, πιο καθαρό. Πανευρωπαϊκό, σε όλους τους λαούς της Ευρώπης. Αντισυστημικό, απέναντι στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, της καταπίεσης. Αντιπολεμικό, απέναντι στα πολεμικά σχέδια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Μήνυμα ελπίδας, ότι μπορεί να υπάρξει μια άλλη Ευρώπη, των λαών, του σοσιαλισμού. Γι’ αυτό, τώρα ΚΚΕ. Παντού. Μαζικά. Κάνουμε κυριολεκτικά τη νύχτα, μέρα με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι και θα νικήσουμε. Οι λαοί της Ευρώπης θα νικήσουν. Δυνατό ΚΚΕ, εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, μέσα στο ευρωκοινοβούλιο, αλλά και εκεί που ανατρέπονται, εδώ, στους δρόμους του αγώνα».

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι αυτές οι ευρωεκλογές είναι κρίσιμες και εξαιτίας του πολέμου στη Μ. Ανατολή και ότι τώρα πρέπει «να ακουστεί δυνατά και στην κάλπη, δυνατά, το: “Λευτεριά στην Παλαιστίνη”». Ζήτησε, να σταματήσει «η γενοκτονία», να δημιουργηθεί «ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ» και να το αναγνωρίσει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Βουλής από το 2015. «Μια απόφαση που εδώ και εννέα χρόνια οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ΝΔ, την κρατάνε στα συρτάρια. Δεν είναι κανένα μνημόνιο βλέπετε για να το εφαρμόσουν ατάκα κι επί τόπου…» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ υπογράμμισε τη στάση του κόμματος του στο παλαιστινιακό έναντι των άλλων κομμάτων, της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης, οι οποίοι, όπως είπε, υπερψήφισαν το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου τον Οκτώβρη, που έδωσε το «πράσινο φως», με επιχείρημα το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα», στο Ισραήλ. Κατηγόρησε και στελέχη της Νέας Αριστεράς, που «ως μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπέγραφαν διμερείς συμφωνίες με το κράτος του Ισραήλ» και «δεχόταν» μέλη της τότε κυβέρνησης να αποκαλούν τον Νετανιάχου “Μπίμπι” και «τώρα θυμήθηκαν την Παλαιστίνη».

«Η Ιστορία έγραψε, τι στάση, κράτησε ο καθένας» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας, υπογράμμισε ότι και η περιοχή των Βαλκανίων «παραμένει μια ενεργή πυριτιδαποθήκη» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «είναι έκθετη και με τη στάση της για την είσοδο του προτεκτοράτου του Κοσσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης», ενώ αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Οι αναφορές της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας επιβεβαίωσαν την εκτίμηση του ΚΚΕ, ότι η συμφωνία που υπέγραψαν οι κύριοι εδώ, η Συμφωνία των Πρεσπών δεν υπηρετούσε την πραγματική επίλυση των διαφορών των δυο χωρών, αλλά τελικά μόνο την είσοδο της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ» είπε ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε:

«Ούτε η ΝΔ δικαιώθηκε, γιατί ποτέ δεν διαφώνησε τον ΝΑΤΟϊκό πυρήνα της συμφωνίας, παρά μόνο ψάρεψε κάποιους ψήφους στα θολά νερά του εθνικισμού γύρω από το όνομα μόνο, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιώθηκε, γιατί, όπως αποδείχθηκε, η συμφωνία δεν έβαλε τέλος στους εθνικισμούς και τους αλυτρωτισμούς …. Όλοι οι “προοδευτικοί” του αστικού κοσμοπολιτισμού, αλλά και οι “πατριδέμποροι”, που δεν έχουν βγάλει ποτέ τους “άχνα” για το ΝΑΤΟ, πήγαν ξανά …κουβά».

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι για να αντιμετωπιστούν όλα αυτά και τα λαϊκά προβλήματα «χρειάζεται ισχυρή εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση, με το ΚΚΕ πολύ δυναμωμένο» και «όχι γιαλαντζί αντιπολίτευση σαν του κ. Βελόπουλου» και, αφού αναφέρθηκε σε «δήθεν αντισυστημικούς», που κατά καιρούς στήριξαν κυβερνήσεις και «απογοήτευσαν το λαό», πρόσθεσε:

«Τώρα προβάλουν τον κ. Βελόπουλο, ότι δήθεν κάνει και αυτός αντιπολίτευση. Πότε έκανε αντιπολίτευση; …. Παράλληλα, είναι τόσο υποκριτής που κάνει και κάτι άλλο χυδαίο. Κλείνει το μάτι σε οικογένειες ελλήνων ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ, ενώ παράλληλα πρωτοστατεί στα αντικομμουνιστικά και αντισοβιετικά παραληρήματα. Γιατί είναι απαραίτητο πιστοποιητικό καλής διαγωγής από το σύστημα και ο αντικομμουνισμός και ο αντισοβιετισμός. Ενώ, όλοι αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν τι έζησαν στην τότε ΕΣΣΔ και τι ζουν τώρα στην καπιταλιστική κόλαση. Αυτός είναι ο κ. Βελόπουλος λοιπόν. Συστημικός και αναξιόπιστος μέχρι το μεδούλι».

«Μαύρο λοιπόν, στα πρωτοπαλίκαρα του ΝΑΤΟ στην περιοχή, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε αυτούς που του κλείνουν το μάτι και τους σιγοντάρουν, παρά τα όσα λένε, γυρνώντας στις γειτονιές και στα κανάλια, όπως η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου» συνέχισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και υπογράμμισε:

«Μπορούμε, σε αυτές τις ευρωεκλογές να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στα πολεμικά σχέδια της ΕΕ και των Νατοϊκών συμμάχων της. Να βάλουν μπλόκο, οι λαοί, στην πολεμική προετοιμασία, να δυναμώσουν οι φωνές για καμία εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο. Ψήφο στο ΚΚΕ. Γιατί είναι η μόνη γνήσια αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική ψήφος. Η μόνη ψήφος που θα δηλώνει: «Να νικήσει η φιλία των λαών. Να νικήσουν οι λαοί τελικά, όλους αυτούς».

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε, επίσης, ότι «χρειάζεται ισχυρό κίνημα» που «θα απομονώσει τους φασίστες» και ότι αυτό «μόνο το ΚΚΕ μπορεί να το εγγυηθεί» και κάλεσε τον κόσμο και στις ευρωεκλογές «να τους στείλει στα σπίτια τους».

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στα καθημερινά προβλήματα, την ακρίβεια και τους φόρους, την «ακριβοπληρωμένη» υγεία και την παιδεία, τις ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία, την έλλειψη υποδομών και αντιπλημμυρικών έργων, ενώ χαρακτήρισε το fly over, ένα έργο «αχρείαστο, σε αυτή τη φάση», που «πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα», καθώς «ο λαός της περιοχής το έχει απορρίψει μέσα από τις κινητοποιήσεις και μεγάλες αντιδράσεις». Επεσήμανε ότι «το έγκλημα των Τεμπών δε θα ξεχαστεί», ούτε και οι κινητοποιήσεις των φοιτητών, που αναδεικνύουν ως πρώτη δύναμη την «Πανσπουδαστική» και, αφού παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματος του για τις συγκοινωνίες, υποδομές, το περιβάλλον, πρόσθεσε:

«Τη φόρα του κ. Μητσοτάκη μπορεί να κόψει ο λαός με ψήφο στο ΚΚΕ…. Ο λαός θα χαλάσει σε όλους αυτούς τα σχέδια. Να ψηφίσουμε στην κάλπη με κριτήριο την καθημερινότητα μας… .Τώρα λοιπόν, το “ως εδώ” να γίνει “τώρα ΚΚΕ”. Να κάνουμε τη δυσαρέσκεια ψήφο ανατροπής. Να τους ταρακουνήσουμε με ψήφο στο ΚΚΕ».

Χαιρέτισε, επίσης, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κωστής Ιντζές και παραβρέθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και εργαζόμενος της ΛΑΡΚΟ Π. Πολίτης.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωεκλογές 2024: Πού βάζουν τον πήχη για τα κόμματα τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις

Γεραπετρίτης για Βόρεια Μακεδονία: «Να εφαρμόσει πιστά τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Με το βλέμμα στα δεξιά ο Μητσοτάκης: «Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο και ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κουτσούμπας, ΣΥΡΙΖΑ, Αριστερά, … Παλαιστίνη,koutsoubas, syriza, aristera, … palaistini