Η προσπάθεια των Cannes Lions

Οι λέξεις «διαφορετικότητα» και «συμπερίληψη» έχουν μπει για τα καλά στη γλώσσα του κλάδου marketing και επικοινωνίας (και όχι μόνο). Έχουν τεθεί όμως σε εφαρμογή;
Πολλά έχουν ειπωθεί, λιγότερα έχουν πραχθεί. Στο κομμάτι της διαφήμισης, για παράδειγμα, η πλειοψηφία των διαφημίσεων εξακολουθεί να παρουσιάζει πρόσωπα/ανθρώπους/ρόλους στερεότυπα. Και επειδή όλα ξεκινούν από… μέσα, τα Cannes Lions, με αφορμή την επικείμενη φετινή τους διοργάνωση, παραμένουν προσηλωμένα στην ενσωμάτωση

και προώθηση της συμπερίληψης στο διαφημιστικό οικοσύστημα. Συγκεκριμένα, η διοργάνωση υλοποιεί την πρωτοβουλία «Black Out 2024», καλώντας εταιρείες που σχετίζονται με τις marketing και creative βιομηχανίες να διασφαλίσουν την παρουσία μαύρου ταλέντου στο Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικότητας Cannes Lions. Στο πλαίσιο της μακροχρόνιας συνεργασίας τους με το The Black Network, τα Lions θα παρέχουν για άλλη μια φορά 50 festival passes για την υποστήριξη του σκοπού της ενέργειας Black Out.

Παράλληλα, το #CannesForAll, μια πρωτοβουλία που έχει σκοπό να καθιστά τη διοργάνωση πιο συμπεριληπτική, διεξάγεται φέτος για δεύτερη χρονιά. Την πρωτοβουλία ξεκίνησαν πέρυσι, για πρώτη φορά, οι Brixton Finishing School, DigiLearning Foundation και Lollipop Mentoring και, φέτος, αναμένεται να φέρει στα Cannes Lions 2024 δύο ξεχωριστές ομάδες ανερχόμενων ταλέντων. Σύμφωνα με την πρωτοβουλία, «η κοινωνική κινητικότητα βρίσκεται στο χειρότερο σημείο της εδώ και 50 χρόνια», με τα άτομα στον κλάδο της διαφήμισης και των media τα οποία προέρχονται από την εργατική τάξη ή από μειονότητες να αμείβονται σημαντικά λιγότερο από τους ομολόγους τους της μεσαίας τάξης. Στο πλαίσιο αυτό, Brixton Finishing School και DigiLearning καλούν για χρηματοδότηση και υποστήριξη, ώστε να στείλουν τις ομάδες αυτές στις Κάννες.

Επιπλέον, τα Cannes Lions ανακοίνωσαν τις συμμετέχουσες για το «See It Be It 2024», ένα πρόγραμμα talent acceleration για γυναίκες. Συνολικά 19 creatives από 14 αγορές από όλο τον κόσμο επιλέχθηκαν να συμμετέχουν σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Cannes Lions International Festival of Creativity, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 17 και 21 Ιουνίου. Το 4ήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει mentorship, ειδικά masterclasses με υψηλόβαθμα στελέχη της βιομηχανίας, καθώς και backstage πρόσβαση και προσκλήσεις για sessions ανάλογα με τους στόχους της κάθε συμμετέχουσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα