Υπάρχουν GΑΥ ποδοσφαιριστές και στην Ελλάδα! Ποιοι είναι και που παίζουν... μπάλα;

Ο ένας έπαιζε... μονό με τον συγκάτοικό του, ο άλλος πιάστηκε επ' αυτοφώρω από τη γυναίκα του την ώρα που...
«έβαζε γκολ» σε παλιό συμπαίκτη του, ο τρίτος «ψώνιζε» αγόρια από σχετικό πρακτορείο. Όπως και να' χει οι ποδοσφαιριστές που επέλεξαν να πνίξουν τη μοναξιά τους ο ένας στην αγκαλιά του άλλου δεν είναι λίγοι και όπως αποκαλύπτεται παίζουν και στην Ελλάδα.

Ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν ντοπέ λόγω... υπερβολικής τεστοστερόνης έχουμε συναντήσει. Ποδοσφαιριστές, όμως, που να λατρεύουν -μετά τους αγώνες- το ντουζ
λόγω της αδυναμίας τους στο ίδιο φύλο, όχι!
Κι όμως! Η ομoφυλοφιλία θεωρείται ακόμα αυστηρά απαγορευμένη στο χώρο του ποδοσφαίρου. Και αυτό ισχύει και στο εξωτερικό αλλά και στην πιο συντηρητική Ελλάδα, όπου κατά καιρούς αποκαλύπτονται πικάντικες και... ροζ ιστορίες.
Υπάρχουν γκέι ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα; Ναι, ασφαλώς, και το κρύβουν με διάφορους τρόπους.

Φλερτάρει με γυναίκα για «ξεκάρφωμα»
Ποδοσφαιριστής γύρω στα 25, μέλος μιας εκ των κορυφαίων ομάδων της χώρας, άρχισε να φλερτάρει θηλυκή υπάλληλο του γραφείου Τύπου για να... ξεκαρφωθεί, αλλά δεν φαίνεται να τα κατάφερε με μεγάλη επιτυχία. Την ίδια ώρα παντρεμένος (και με παιδί) ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνιζόταν σε ομάδα της Αθήνας, όταν η ομάδα του αποσυρόταν στο ξενοδοχείο φρόντιζε να... παίζει μονό με τον συγκάτοικό του, αλλά τους έπιασε στα πράσα ένας τρίτος! Επ' αυτοφώρω πιάστηκε από τη γυναίκα του και ποδοσφαιριστής υπεράνω πάσης υποψίας, και με τη φήμη του γυναικά, την ώρα που έβαζε... γκολ σε παλιό συμπαίκτη του, που δεν είχε την ίδια εξέλιξη με αυτόν.
«Ψώνια» σε πρακτορείο
Και τα παραδείγματα δεν σταματούν... Ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε μεγάλη ομάδα της Super League, με μακροχρόνιο δεσμό με γυναίκα, δεν χάνει ευκαιρία όταν μένει μόνος του να διασκεδάζει «ψωνίζοντας» αγόρια από σχετικό πρακτορείο! Ένας άλλος εκβιάζεται με DVD από γνωστό κύριο της νύχτας, επειδή αποφάσισε να τον χωρίσει για να μη γίνει... βούκινο! Συνάδελφός του «εξυπηρέτησε» γκέι μάνατζερ κοριτσιών για να του πασάρει ένα από τα «προϊόντα» του, ενώ υπάρχουν και ιστορίες με ξένους «μπαλαδόρους» που επέλεξαν να πνίξουν τη μοναξιά τους ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. Δύο εξ' αυτών έπαιζαν σε ομάδα της Αθήνας, ενώ ένα άλλο ζευγάρι συνέπεσε σε μεγαλύτερη ομάδα της Super League. Ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε, απλούστατα γιατί δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις και οι μηνύσεις είναι δεδομένες.
«Παίζω θέατρο κάθε μέρα»
Η «έχω γνώμη για όλους και για όλα» Άνγκελα Μέρκελ προ(σ)κάλεσε πρόσφατα τους γκέι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο γερμανικό πρωτάθλημα να αποκαλυφθούν, υποστηρίζοντας ότι θα βγουν κερδισμένοι από μια τέτοια ενέργεια. Η αλήθεια, όμως, δεν είναι εύκολη, ακόμα κι αν έχεις πιο προχωρημένες αντιλήψεις όπως αυτές των Γερμανών, και ας πάρουμε ως παράδειγμα τον δηλωμένο ομoφυλόφιλο πρόεδρο της Σεντ Πάουλι, Κόρνι Λίτμαν. «Χρειάστηκε να πληρώσω πολύ υψηλό τίμημα για να ζήσω το όνειρό μου, να παίξω δηλαδή στην Μπουντεσλίγκα» εξομολογήθηκε γκέι ποδοσφαιριστής στον δημοσιογράφο του περιοδικού «Fluter», Άντριαν Μπέχτολντ. «Πρέπει κάθε μέρα να παίζω θέατρο και να απαρνούμαι την πραγματική μου ταυτότητα» συνεχίζει ο παίκτης, που κράτησε την ανωνυμία του, απαράβατος όρος για να παραχωρήσει τη συγκεκριμένη συνέντευξη. Ο ποδοσφαιριστής αποκαλύπτει πως γνωρίζει και άλλους ομoφυλόφιλους που παίζουν στην Μπουντεσλίγκα και ότι δεν πληρώνει γυναίκες για να κάνουν δημόσιες εμφανίσεις μαζί του, γιατί απλούστατα έχει φίλες που τον βοηθούν αφιλοκερδώς.
«Κατέστρεψα την καριέρα μου»
Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στη Γερμανία που αποκάλυψε δημοσίως τις σεxουαλικές προτιμήσεις του, αφού όμως πρώτα είχε κρεμάσει τα παπούτσια του, ήταν ο Μάρκους Ούρμπαν. Μέλος της Ροτ Βάις Έρφουρτ (δεύτερης κατηγορίας) τη δεκαετία του ‘90, υποστήριξε ότι διάβαζε βιβλία ψυχολογίας για να αντιμετωπίσει το καθημερινό δράμα του, ενώ μέσα στο γήπεδο φρόντιζε πολλές φορές να είναι ιδιαίτερα δυναμικός, ώστε να κρύβει τεχνηέντως την ομoφυλοφιλία του.
Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν μόλις τρία παραδείγματα ποδοσφαιριστών που τόλμησαν να... βγουν από την ντουλάπα. Κανένας τους δεν παίζει πλέον ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο, απλούστατα επειδή τους έκαναν στην άκρη, με τη στάση τους, παράγοντες, ομάδες και συμπαίκτες.«Όταν αποκαλύφθηκα δεν ήξερα αν θα συνέχισα να παίζω, αλλά γνώριζα ότι δεν θα μπορούσα να συνεχίσω να παίζω κάτω από τις ίδιες συνθήκες» λέει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Αμερικανός Ντέιβιντ Τέστο, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2011 είδε την καριέρα του να τελειώνει πρόωρα, όταν αποκάλυψε ότι είναι γκέι. Η Μόντρεαλ Ίμπακτ, ομάδα που μετέχει στο επαγγελματικό αμερικανικό πρωτάθλημα (MLS), τον άφησε ελεύθερο και ο Τέστο, μεγαλωμένος σε μια βαθιά θρησκευόμενη οικογένεια, ήξερε ότι αυτό ήταν το τέλος. «Σχεδόν μισούσα τον εαυτό μου! Όταν σου λένε ότι οι γκέι είναι αμαρτωλοί που θα καούν σε μια αιώνια κόλαση και είσαι παιδί πώς υποτίθεται ότι πρέπει να νιώσεις;» συνεχίζει ο Ντέιβιντ, ο οποίος στο γυμνάσιο ήταν το αστέρι της ποδοσφαιρικής ομάδας και έβγαινε με τσιρλίντερς, πριν ανακαλύψει την πραγματική (σεxουαλική) ταυτότητά του. Πλέον εργάζεται ως καθηγητής γιόγκα.

Ο Ντέιβιντ Τέστο
«Απειλές για τη ζωή μου»
Παρόμοια αρνητική αντιμετώπιση είχε ο Γιοάν Λεμέρ, Γάλλος ποδοσφαιριστής σε ομάδες τοπικών κατηγοριών, που αποκάλυψε την ομoφυλοφιλία του το 2005. «Υπήρξα θύμα της ομoφοβίας. Συμπαίκτες μου με έβριζαν, ακόμα και μπροστά στις κάμερες, αλλά κανείς τους δεν τιμωρήθηκε ποτέ, γιατί στον πρόεδρο της ομάδας (σ.σ. Σουζ) φαινόταν κάτι φυσιολογικό και όχι μια διάκριση» εξηγεί ο Λεμέρ, ο οποίος δέχθηκε μέχρι και απειλές για τη ζωή του απλώς και μόνο επειδή είναι ομoφυλόφιλος. Ο 30χρονος Λεμέρ, ο οποίος βρήκε εντέλει καταφύγιο σε άλλη ομάδα, έγραψε το 2009 ένα βιβλίο με τίτλο «Είμαι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής γκέι». Δεν είναι ο μοναδικός, όμως, που έχει εκδηλωθεί, αφού το Μάρτιο του 2011 ο Σουηδός Άντον Χισέν έκανε το μεγάλο βήμα. Γιος του άλλοτε ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ, Γκλεν, ο Άντον είναι μόλις 22 ετών και παρότι ήταν ένα πολλά υποσχόμενο ταλέντο, ελέω των τραυματισμών του, κατέληξε να παίζει στην τρίτη κατηγορία με την άσημη Ούτσικτενς, στην οποία είναι προπονητής ο πατέρας του. Όμως ήταν μόνο οι τραυματισμοί που έβαλαν (ουσιαστικά) πρόωρο τέλος στην καριέρα του; Ο ίδιος υποστηρίζει πως ναι. «Με εξέπληξε ο ντόρος που προκλήθηκε, αλλά έκτοτε προέκυψαν πολλές ευκαιρίες για δουλειά αλλά και η δυνατότητα να μιλήσω σε πολύ κόσμο και να βοηθήσω και άλλους ανθρώπους να αποκαλυφθούν», λέει ο Χισέν ο οποίος εκτός από καλός ποδοσφαιριστής είναι και εξαίρετος χορευτής. Τον Ιούνιο, βλέπετε, ήταν ο νικητής στο «Let's dance», τη σουηδική εκδοχή του «Dancing with the stars», όπου συμμετείχε και η Έλενα Παπαρίζου!

Ο Σουηδός Άντον Χισέν
Απαγχονισμένος σε γκαράζ
Και αν ο Χισέν ζει μια φυσιολογική ζωή στην (πιο προχωρημένη σε τέτοια ζητήματα) Σουηδία, δεν θα μπορούσε κάποιος να πει το ίδιο για τον Τζάστιν Φάσανου. Τον πρώτο εν ενεργεία ποδοσφαιριστή που αποκάλυψε ότι είναι γκέι και έφτασε στο σημείο να βάλει τέλος στη ζωή του γιατί δεν άντεξε τη δημόσια κατακραυγή! Ο Φάσανου, μεγάλο ταλέντο στα νιάτα του, ήταν από τους πρώτους ποδοσφαιριστές που πρωταγωνίστησαν σε μεταγραφή ενός εκατομμυρίου λιρών. Ήταν το 1981 και για χάρη του τα ξόδεψε η πανίσχυρη τότε Νότιγχαμ Φόρεστ. «Όταν θέλεις μια φραντζόλα ψωμί πού πας; Στον φούρναρη, υποθέτω. Αν θέλεις ένα μπούτι αρνιού, στον χασάπη. Τότε γιατί συνεχίζεις να πηγαίνεις σε αυτά τα καταραμένα κλαμπ πούστηδων;» είπε κάποτε στον Φάσανου ο «θρυλικός» προπονητής Μπράιαν Κλαφ, όπως αποκάλυπτε ο τελευταίος στη βιογραφία του. Ο Κλαφ έφτασε στο σημείο να αφήσει εκτός ομάδας τον Φάσανου, ο οποίος περιπλανήθηκε σε ομάδες των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά πριν επιστρέψει στην Αγγλία για λογαριασμό των Μάντσεστερ Σίτι, Γουέστ Χαμ και Λέιτον Όριεντ κατά σειρά. Όταν ήταν παίκτης της τελευταίας προχώρησε στη μεγάλη αποκάλυψη, μέσω συνέντευξής του στην «Sun», όπου μάλιστα υποστήριξε πως είχε δεσμό για ένα διάστημα με παντρεμένο βουλευτή των Συντηρητικών! Από τότε η ζωή του έγινε μαρτύριο! Ο ίδιος ο αδελφός του, Τζον, τον απαρνήθηκε, λέγοντας ότι «είναι ένα παράσιτο». Στα γήπεδα οιύβρεις ήταν συνεχείς και τον οδήγησαν και πάλι στις Ηνωμένες Πολιτείες αναζητώντας ανωνυμία. Το 1998, όμως, ένας 17χρονος ποδοσφαιριστής τον κατηγόρησε για σεxουαλική κακοποίηση. Δεν συνελήφθη αλλά φοβούμενος τυχόν περιπέτειες επέστρεψε στην Αγγλία. Έναν μήνα μετά, και έχοντας πέσει σε βαθιά κατάθλιψη, ο Τζάστιν Φάσανου έβαλε τέλος στη ζωή του. Βρέθηκε απαγχονισμένος σε ένα εγκαταλειμμένο γκαράζ με ένα σημείωμα δίπλα του. «Διαπίστωσα ότι έχω ήδη κριθεί ένοχος! Δεν θέλω να στενοχωρώ άλλο την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Ελπίζω ότι ο Ιησούς που αγαπώ θα με καλωσορίσει. Στο τέλος θα βρω την ειρήνη», έγραφε. Η αγγλική Αστυνομία πληροφορήθηκε λίγες μέρες αργότερα ότι οι αρμόδιες Αρχές στις ΗΠΑ είχαν βάλει την υπόθεση σεxουαλικής κακοποίησης στο αρχείο λόγω έλλειψης στοιχείων...

Ο Τζάστιν Φάσανου
Παραλίγο στον Άρη!
Το καλοκαίρι, και πριν αποκτήσει τον Νταβίντ Αγκάνθο, ο Άρης «φλέρταρε» έντονα με έναν άλλο Ισπανό ποδοσφαιριστή. Ο λόγος για τον Φρανθίσκο Χιμένεθ Τεχάδα, πιο γνωστό ως «Σίσκο». Ο επιθετικός που ανήκει στη Νιούκαστλ ποστάρει στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες που γεννούν πολλά ερωτηματικά για τη σεxουαλικότητά του. Ο ίδιος δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια, αλλά τα αγγλικά ταμπλόιντ έχουν γράψει ξεκάθαρα για τον «πρώτο γκέι ποδοσφαιριστή της Πρέμιερ Λιγκ που το παραδέχεται, αφού με τις φωτογραφίες του το δείχνει ανοιχτά». Ευτυχώς, πάντως, που η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε, γιατί με τους οπαδούς πολλών από τις ομάδες που θα αντιμετώπιζε ο Άρης, ο 26χρονος ποδοσφαιριστής θα περνούσε σίγουρα εφιαλτικές βραδιές...

Ο Φρανθίσκο Χιμένεθ Τεχάδα, πιο γνωστός ως «Σίσκο»
Γκουαρδιόλα και Λαμ
Θεωρείται (και είναι) ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, της οποίας υπήρξε «σημαία» και ως ποδοσφαιριστής, ξεκινώντας τη σταδιοδρομία του στην ομάδα της Βαρκελώνης με την ιδιότητα του «ball boy». Παρόλα αυτά τον Απρίλιο του 2001 έβαλε πρόωρο τέλος στην παρουσία του στην Μπάρτσα. Ο λόγος; Όπως αποκαλύπτει στο βιβλίο του «Σχεδόν όλη η αλήθεια», ο πρώην μάνατζερ αλλά και παράγοντας της Μπαρτσελόνα, Τζουσέπ Μαρία Μινγκέγια, «ο Πεπ έφυγε γιατί στο περιβάλλον του συλλόγου και στα ΜΜΕ άρχισαν να συζητούν ζητήματα της προσωπικής του ζωής και κάποιοι υποστήριξαν ότι ήταν ομoφυλόφιλος»! Η αλήθεια, πάντως, είναι πως ο Γκουαρδιόλα δεν ανήκει στον μέσο όρο των ποδοσφαιριστών, αφού λατρεύει την ποίηση, την αρχιτεκτονική και ντύνεται πάντα πολύ εκλεπτυσμένα. Μέσω της αγάπης του για τη μόδα γνώρισε και την επί μία 20ετία σύντροφό του Κριστίνα Σέρα (εργαζόταν σε κατάστημα με ρούχα που διατηρούν ακόμα οι γονείς της), με την οποία έχουν και τρία παιδιά. Στην Ιταλία ο γκέι δημοσιογράφος Πάολο Κολόμπο υποστήριξε το Σεπτέμβριο του 2010 ότι ο ίδιος είχε σχέση με ξένο ποδοσφαιριστή που έπαιξε στο Καμπιονάτο τη δεκαετία του '90, ενώ αποκάλυψε ότι στη Γιουβέντους αγωνίζεται ομoφυλόφιλος ποδοσφαιριστής. Τα φόρουμ γέμισαν από «καρφιά» για τον Φάμπιο Κουαλιαρέλα, αλλά γρήγορα οι ψίθυροι σώπασαν. Η σκιά της ομoφυλοφιλίας έπεσε βαριά και πάνω στον αρχηγό της Εθνικής Γερμανίας Φίλιπ Λαμ. Δημοσιεύματα υποστήριξαν ότι ο αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου έχει κάνει γάμο-βιτρίνα με τη σύζυγό του Κλάουντια και στην πραγματικότητασυζεί με άντρα στην Κολωνία! «Δεν έχω τίποτα εναντίον των ομoφυλόφιλων, αλλά δεν είμαι» έγραψε στο βιβλίο του «Μια λεπτή διαφορά», συμβουλεύοντας ουσιαστικά τουςγκέι ποδοσφαιριστές να μην αποκαλυφθούν. Πώς; Με την εξής φράση: «Εγώ θα φοβόμουν να μην συμβεί σε κάποιον ό,τι και στον ποδοσφαιριστή Τζάστιν Φάσανου, ο οποίος αφού αποκαλύφθηκε εντέλει αυτοκτόνησε»...

Ο αρχηγός της Εθνικής Γερμανίας, Φίλιπ Λαμ
Keywords
ελλαδα, dancing with the stars, super league, γκολ, ροζ, αθηνα, super, league, dvd, αποδειξεις, θεατρο, μερκελ, δραμα, mls, dance, dancing, stars, sun, συλληψεις, ιησούς, ηπα, καλοκαιρι, αρης, πεπ, μμε, βιβλια, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, ποιος αποχωρησε απο το dancing with the stars 3, ποιος κερδισε στο dancing with the stars 3, η ζωη, super league, ιησούς, γκει, αστυνομια, βημα, γερμανια, γηπεδα, γιογκα, γνωμη, γυναικα, δουλεια, ηπα, ιταλια, καριερα, καταθλιψη, μμε, μοδα, μπαρτσελονα, ονοματα, ονειρο, ρουχα, σουηδια, φωτογραφιες, ψωμι, ωρα, dvd, αγκαλια, αγωνες, ανγκελα μερκελ, αποκαλυψη, αρχιτεκτονικη, βιβλιο, γκολ, γινει, γηπεδο, γονεις, διαστημα, δυνατοτητα, δειχνει, εγινε, ελενα, ευκαιρια, ειπε, ενεργεια, εξελιξη, επιτυχια, ετων, εφυγε, ζωη, ζωης, ιδια, ιδιο, ηνωμενες πολιτειες, υποθεση, ισχυει, λιβερπουλ, καμερες, μοναξια, μαρια, νιατα, νιουκαστλ, ξενοδοχειο, ομαδα, παντα, ποιηση, οικογενεια, ορος, ουσιαστικα, παιδι, παιδια, παπουτσια, ποδοσφαιρο, πεπ, περιβαλλον, ροζ, σελιδες, σιγουρα, συζυγο, σειρα, ταυτοτητα, τρια, τριτη, φυλο, φημη, χιμενεθ, καμπιονατο, ψιθυροι, αγορια, ανηκει, super, εμφανισεις, ιδιαιτερα, league, μπροστα, ομαδες, θελω να, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα