Βασίλης Κικίλιας - Νέος πολιτικός με «παλιές» νοοτροπίες και συνήθειες, αναγνώστης αναλύει

Καθημερινά τα ΜΜΕ, αλλά και τα κόμματα μετά από «λαϊκή απαίτηση» διαφημίζουν την ανάγκη ένταξης νέων ηλικιακά ανθρώπων στην πολιτική. Δυστυχώς όμως αρκετοί από αυτούς τους νέους πολιτικούς έχουν... γαλουχηθεί από παλαιοκομματικές αρχές και νοοτροπίες καθώς, τόσο οι κομματικές νεολαίες όσο και οι κομματικοί μηχανισμοί εκπαίδευσης, βοηθούν στην αναπαραγωγή αυτών των ιδεολογιών που έχουν καταστρέψει τη χώρα μας.

Τυπικό παράδειγμα αυτών των διαδικασιών είναι το νέο δημιούργημα της παλαιοκομματικής πολιτικής ο κύριος Βασίλης Κικίλιας.
Το βιογραφικό του πλούσιο, όμως με μια πιο προσεκτική ανάγνωσή του, οι «βοήθειες» πολιτικών παραγόντων στον εμπλουτισμό του βιογραφικού αυτού είναι ορατή.

Όλα αυτά βέβαια, ο οποιοσδήποτε συμπεριλαμβανομένου και του κυρίου Κικίλια, μπορεί να τα αμφισβητήσει και να εξάρει τα προσόντα του και τις ικανότητες του (αν και δεν είναι και πολύ ορατό αν αυτές ανήκουν στο άτομο ή έχουν «χτιστεί» από κάποιους άλλους στο βιογραφικό του).

Υπάρχει όμως ένα σημαντικό και αναπάντητο ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσει ο κύριος Κικίλιας. Σύμφωνα με τα αρχεία της Νομαρχίας Αθηνών, το 2006 με την υπ’αριθμ. 116920/16-10-06 απόφαση του Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο κύριος Κικίλιας διορίσθηκε ως ειδικευόμενος ιατρός στο νοσοκομείο 251 ΓΝΑ . Την ίδια χρονιά ο Κύριος Κικίλιας εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων με το συνδυασμό του κυρίου Κακλαμανη. Τοποθετήθηκε δε, από τον εν λόγω δήμαρχο, στη θέση του προέδρου του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του ! Δήμου Αθηναίων, θέση στην οποία και παρέμεινε από τον Ιανουάριο του 2007 έως το Σεπτέμβριο του2010.

Με βάση τα παραπάνω και με δεδομένο ότι η διάρκεια εκπαίδευσης στην ορθοπεδική ειδικότητα διαρκεί 5 έτη (1 στη γενική χειρουργική, 4 στην ορθοπεδική) είναι προφανές ότι ο κύριος Κικίλιας κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος του ΟΝΑ ήταν παράλληλα ειδικευόμενος ιατρός στο 251 ΓΝΑ.

Με δεδομένο ότι:

1. Το ωράριο των ειδικευόμενων ιατρών τη χρονική περίοδο 2006-2010 ήταν 7.30 έως 15 σε καθημερινή βάση (εκτός αργιών και αδειών) το οποίο είναι δυνατό να επεκταθεί, εφόσον αυτό χρειαστεί κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης σε μια χειρουργική ειδικότητα όπως αυτή της ορθοπεδικής

2. Το ωράριο τον εργαζομένων στον ΟΝΑ την αντίστοιχη χρονική περίοδο ήταν 7.30 έως 15 ή 9 έως 16.30 (ανάλογα την επιλογή του κάθε εργαζομένου)

είναι προφανές ότι ο Κύριος Κικίλιας έπρεπε να διαλέξει σε ποια από τις 2 υποχρεώσεις του θα συμμετείχε, τη στιγμή μάλιστα που και οι δύο αυτές υποχρεώσεις, απαιτούν υψηλό αίσθημα ευθύνης, συνέπεια και υψηλή επαγγελματική συνείδηση σε ημερήσια βάση. Επομένως ο κύριος Κικίλιας είτε δεν έχει εκπαιδευτεί στην ειδικότητα της ορθοπεδικής και επομένως είναι επικίνδυνος για την υγεία των ασθενών του, είτε το διάστημα της θητείας ως Προέδρου του ΟΝΑ, δεν συμμετείχε επαρκώς, όπως όφειλε, στη διοίκηση ενός τόσο σημαντικού δημοτικού οργανισμού,! δίνοντας μάλιστα και ένα κακ
Keywords
Αναζητήσεις
κικιλιας ειδικοτητα ιατρου, κικιλιας ονα
Τυχαία Θέματα