Βαρκελώνη: Ταξίδι στην "καρδιά" της Ισπανίας

Η Βαρκελώνη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας αλλά πρώτη σε τουρισμό, φημίζεται για την αρχιτεκτονική της, τη...
καταλανική της κουλτούρα, τη παραθαλάσσια ζωή της και για τη νυχτερινή διασκέδαση. Μία αλλόκοτα όμορφη πόλη που παράλληλα είναι τόσο οικεία, χάρη στο μεσογειακό ταμπεραμέντο που πηγάζει.

Το μεγαλείο του Gaudí
Ίσως το πρώτο πράγμα στην ταξιδιωτική σου λίστα για την Βαρκελώνη είναι να επισκεφτείς την πασίγνωστη Σαγράδα Φαμίλια. Ο επιβλητικός αυτός πελώριος καθεδρικός ξεκίνησε να χτίζεται από τον σπουδαίο Καταναλό
αρχιτέκτονα Αntoni Gaudí το 1882 και έναν αιώνα μετά το θάνατο του βρίσκεται ακόμα υπό κατασκευή. Μπορεί να μην έχει ακόμα ολοκληρωθεί αλλά αποτελεί το νούμερο ένα αξιοθέατο σε όλη την Ισπανία και όχι άδικα.Το Πάρκο Güell, είναι άλλο ένα δημιούργημα του ταλαντούχου Gaudí που σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει. Βρίσκεται στο άνω μέρος της πόλης στο λόφο "el Carmel" και είναι κυριολεκτικά ένας κήπος μικρών θαυμάτων που περιμένει να τον εξερευνήσεις.
Μοναδικά αριστουργήματα του Gaudí θα συναντήσεις σε κάθε γωνιά. Το Casa Batlló, το διάσημο κτήριο που βρίσκεται στο κέντρο της Βαρκελώνης, είναι –κατά κοινή ομολογία- το πιο πρωτότυπο και ονειρεμένο κτήριο του καλλιτέχνη. Στο Casa Milà, ορόσημο του καταλανικού μοντερνισμού, δεν υπάρχει ούτε μία ευθεία γραμμή! Όσο κι αν ψάξεις, δεν θα βρεις.Στο Πάρκο Ciutadella βρίσκεται και το Σιντριβάνι του Gaudí που αποτελεί φόρο τιμής στο Ποσειδώνα. Ιδανικό μέρος για να κάνεις πικνίκ ή να πάρεις τη σιέστα σου.

Το ταξίδι στην Ιστορία συνεχίζεται
Από τα πιο σημαντικά μουσεία είναι το Μουσείο Ιστορία της Βαρκελώνης όπου κυριολεκτικά θα πατήσεις πάνω στα θεμέλια της γνώσης, αφού κάτω από τα πόδια σου βρίσκονται 4000 τ.μ. ρωμαϊκά ερείπια. Επόμενη στάση, το Μουσείο του Πικάσο, όπου θα μάθεις για το έργο και τη ζωή ενός καλλιτέχνη που έχει επηρεάσει τον κόσμο όσο κανέναν άλλον. Αν αγαπάς τη σύγχρονη τέχνη το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Βαρκελώνης θα σε ανταμείψει.

Έξτρα ταξιδιωτικοί "πόντοι"
Στη Παλιά Πόλη της Βαρκελώνης που ονομάζεται Barri Gotic αξίζει να περιπλανηθείς ανάμεσα από τα ιστορικά κτήρια, τις πλατείες και τις εκκλησίες. Στην ‘καρδιά’ της θα αντικρίσεις και τον Γοτθικό Καθεδρικό όπου θα ανέβεις στη κορυφή του εύκολα με το ασανσέρ και θα αντικρίσεις μια μοναδική θέα.

Μην αμελήσεις να περάσεις και από τη διάσημη λεωφόρο Las Ramblas που βρίσκεται στη καρδιά του κέντρου. Κάθε χρόνο πλημμυρίζει από τουρίστες που θέλουν να κάνουν τα ψώνια τους, να απολαύσουν τη μπίρα τους ή να τσιμπήσουν κάτι.

Το Ενυδρείο της Βαρκελώνης αποτελεί έκπληξη για μικρούς και μεγάλους. Ένας υδάτινος κόσμος ξεπροβάλλει μπροστά σου διασχίζοντας το τούνελ. Αποτελεί πολύ έξυπνη λύση ιδιαίτερα τις βροχερές μέρες.

Στη ‘’μικρή Βαρκελώνη’’, τη περιοχή Barceloneta, μπορείς να χαλαρώσεις κάτω από το καυτό ήλιο σε μία από τις αμέτρητες παραλίες, ή να γευτείς νόστιμα θαλασσινά.

Κάνε τη νύχτα, μέρα

Κι όταν νυχτώνει, τι να πρωτοδιαλέξει κανείς; Tapas bars, cocktail bars, jazz clubs, discotheques, xampanyerias, flamenco clubs vermuteria. Σε κάθε γειτονιά θα βρεις κάτι να σου αρέσει, πιο πολυσύχναστες είναι η Olympic port area, η Poble Nou και η Eixample. Μη ξεχάσεις να πιεις ένα ποτό στο La Xampanyeria αποτελεί κλασσική αξία για ντόπιους και τουρίστες. Το Paradiso σε περιμένει για να σου σερβίρει τα καλύτερα κοκτέιλ. Αν είσαι λάτρης των μπλουζ και της τζαζ, κάνε μια προσπάθεια να μπεις και στο διάσημο Luz de Gas, το παλιό καμπαρέ που συνήθως σφίζει από κόσμο.
Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα