Τrick or Treat? - Τι είναι το Halloween; - Ποιοι το γιορτάζουν;

Είναι ένα έθιμο του δυτικού κόσμου.
Στην Ελλάδα δεν γιορτάζουμε το Halloween, αλλά λίγο - πολύ όλοι γνωρίζουν για το έθιμο που απαιτεί τις κολοκύθες να κλέβουν την παράσταση και τα παιδιά...
ντυμένα με scary στολές γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι ρωτώντας «trick or treat » («σκανταλιά ή κέρασμα») μαζεύοντας καραμέλες και ζαχαρωτά. Γιορτάζεται κάθε χρόνο την νύχτα της 31ης Οκτωβρίου και συνδέεται με την υπερφυσική δραστηριότητα. Πολλές πολιτιστικές παραδόσεις
θεωρούν την ημέρα αυτή ως μία από τις ελάχιστες μέρες που μπορεί να επιτευχθεί επαφή με τον κόσμο των πνευμάτων καθώς και ότι είναι η μέρα που η μαγεία, και γενικότερα οποιαδήποτε δραστηριότητα που έχει να κάνει με το υπερφυσικό, είναι στο ζενίθ.

Το έθιμο της κολοκύθας έχει ρίζες από παλιούς Ιρλανδικούς μύθους σύμφωνα με τους οποίους ένας τεμπέλης αλλά πανέξυπνος αγρότης (Τζακ) που κατάφερε να ξεγελάσει και να παγιδεύσει τον Διάβολο με έναν σταυρό. Ο Τζακ αρνήθηκε να απελευθερώσει τον Διάβολο μέχρι να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία. Ο Τζακ δέχτηκε να τον απελευθερώσει με την προϋπόθεση ότι όταν πεθάνει, ο Διάβολος να μην τον αφήσει να μπει στην Κόλαση. Πεθαίνοντας λοιπόν ο Τζακ, η συμφωνία τηρήθηκε και έτσι δεν μπορούσε να πάει στην Κόλαση.
Από τότε, ο Τζακ φτιάχνει αυτά τα φανάρια από κολοκύθα, βάζει ένα κερί μέσα τους και περιπλανάται σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης για να βρει ένα μέρος να αναπαυθεί.
Keywords
Αναζητήσεις
trick or treat τι σημαινει
Τυχαία Θέματα