Το πλαίσιο εργασίας έλεγξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, για τους γιατρούς της Αθήνας σε Γερμανία και Αυστρία

Τις δομές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης σε διάφορες πόλεις της Αυστρίας και της Γερμανίας επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, με στόχο αφενός να διαπιστώσει τον ...
τρόπο λειτουργίας του Συστήματος Υγείας των δύο χωρών από τη διακίνηση των ασφαλισμένων μέχρι το πλαίσιο συνταγογράφησης και παροχής Υπηρεσιών Υγείας αφετέρου να ενημερωθεί για τις συνθήκες εργασίας και τις οικονομικές απολαβές των γιατρών που ήδη εργάζονται εκεί.

«Επισκεφθήκαμε
Πανεπιστημιακά και Περιφερειακά Νοσοκομεία, Χειρουργεία, Τμήματα Επειγόντων, Γηροκομεία, Πολυϊατρεία και Ιατρεία Συμβεβλημένων με Ασφαλιστικά Ταμεία, και διαπιστώσαμε τόσο στην Αυστρία όσο και στη Γερμανία ότι υπάρχει ένα οργανωμένο Σύστημα Υγείας, στο οποίο ο ασφαλισμένος μπορεί να βρει την Υγεία του κατά το πλείστο στις δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, ενώ παράλληλα ο ανασφάλιστος καλύπτεται από τα Ασφαλιστικά Ταμεία και στο φάρμακο και στη νοσηλεία. Ήλθαμε σε επαφή με πολλούς έλληνες γιατρούς που εργάζονται στη Γερμανία και στην Αυστρία προκειμένου να στηρίξουμε την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους και να ελέγξουμε τις προοπτικές τους. Γνωρίσαμε τις δομές τις Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας συζητώντας με πολλούς γιατρούς σε ιατρεία και πολυιατρεία και ενημερωθήκαμε για τις εργασιακές δυνατότητες και την ανάληψη έτοιμων Ιατρείων που έχουν οι Έλληνες γιατροί» τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α κ. Πατούλης, ο οποίος δεν δίστασε να προσθέσει ότι «η εκπαίδευση των συναδέλφων γιατρών στην ειδικότητα και οι εργασιακές συνθήκες είναι πολύ υψηλού επιπέδου τόσο στις μονάδες της Γερμανίας όσο και της Αυστρίας. Η έλλειψη των γιατρών είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα για αυτό συζητήσαμε με τους εκπροσώπους των αρμόδιων Υπουργείων τα ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία μπορούν να επιδοτηθούν οι Έλληνες γιατροί που λόγω της ανεργίας έχουν μεταβεί στο εξωτερικό».

Ο κ. Πατούλης, ολοκλήρωσε μια σειρά επαφών στα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας στο Βερολίνο, στην Ομοσπονδία Παροχών Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Γερμανίας, στον Παγγερμανικό Φαρμακευτικό Σύλλογο, στον Ιατρικό Σύλλογο της Βάδης - Βιτεμβέργης, στο Κέντρο Αποκατάστασης της Bavaria klinik στη Δρέσδη, σε αυτοδιοικητικούς και με υγειονομικούς φορείς του Φρόιντενστατ στη Βαδη - Βιτεμβέργη και του Μέλανα Δρυμού, με εκπροσώπους του Ιατρικού Τουρισμού της περιοχής, καθώς και στις Κλινικές και στο Φαρμακείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Σάλτσπουργκ στην Αυστρία, προωθώντας τη διάνοιξη ενός ασφαλούς και εποικοδομητικού εργασιακού πλαισίου των γιατρών της Αθήνας που εργάζονται σε Γερμανία και Αυστρία.
Keywords
Τυχαία Θέματα