Το ένα και μοναδικό πράγμα που θα χρειαστείς σε κάθε ταξίδι

Ο Jeff Probst είναι σήμερα 56 ετών κι έχει περάσει τα τελευταία 21 χρόνια της ζωής του ταξιδεύοντας σε...
απίθανα σημεία του κόσμου. Εννοείται ότι έχει επισκεφθεί και τα τουριστικά θέρετρα του πλανήτη μας, τους 'must προορισμούς' κι όλα αυτά, αλλά η ειδίκευσή του είναι τα δύσκολα, κακοτράχαλα μέρη. Αυτό του συνέβη γιατί είναι ο παρουσιαστής του Αμερικανικού Survivor.

Ο ισόβιος παρουσιαστής – σε λίγες μέρες θα το παρουσιάσει για 36η φορά. Για χάρη του show έχει χρειαστεί να περάσει μήνες ολόκληρους σε ζούγκλες, ερήμους
και απομονωμένες τοποθεσίες, σε περιοχές χωρίς πρόσβαση στο Internet και χωρίς εύκολη πρόσβαση σε οτιδήποτε.

Είναι ένας βετεράνος globetrotter με ισόποση εμπειρία από χαλαρά πολυτελή ταξίδια, απρόβλεπτες περιπέτειες και δύσκολα οδοιπορικά. Και είναι, ίσως, ο πιο κατάλληλος για να απαντήσει στο ερώτημα 'Ποιο είναι το ένα και μοναδικό πράγμα που πρέπει οπωσδήποτε να έχεις μαζί σου σε κάθε ταξίδι'. Του το έθεσαν οι άνθρωποι του GQ και το απάντησε χωρίς πολλή σκέψη και με αδιασάλευτη βεβαιότητα:

“Ποτέ μην ξεχνάς να έχεις πάνω σου λίγα μετρητά. Δεν έχεις ιδέα πόσο χρήσιμο μπορεί να αποδειχτεί ένα χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων, από πόσους μπελάδες μπορεί να σε βγάλει. Μπορεί να είναι το 'ευχαριστώ' σου σε κάποιον που σε εξυπηρέτησε ή ένα προκαταβολικό tip σε κάποιον ντόπιο που θα κάνει το ταξίδι σου καλύτερο. Ή μπορεί να χρειαστεί να δωροδοκήσεις κάποιον – ποτέ δεν ξέρεις που θα μπλέξεις. Σε κάθε αεροδρόμιο που προσγειώνομαι, το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να πηγαίνω στο ATM και να τραβάω μερικά χρήματα. Έχω πάντα 40 δολάρια εύκαιρα στη δεξιά μου τσέπη κι άλλα 20 στην κωλότσεπη. Αυτά τα ελάχιστα χρήματα έχουν δύναμη αν αξιοποιηθούν σωστά. Είναι μια ελάχιστη επένδυση μπορεί να σου αποδώσει τεράστια οφέλη”.

Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά σύμφωνα με τον Probst, υπάρχουν μέρη στα οποία ακόμα κι αν πας για διακοπές ή ως μέλος μιας μεγάλης αποστολής που συνοδεύει την παραγωγή ενός από τα πιο αναγνωρίσιμα ριάλιτι στις τηλεοράσεις όλου του κόσμου, θα χρειαστεί να βάλεις το χέρι στην τσέπη για να ξεμπλέξεις από ένα ανύπαρκτο, επινοημένο μπλέξιμο. Εκείνες τις στιγμές, καλό είναι η τσέπη να έχει ένα χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων / ευρώ / οτιδήποτε:

“Στη Νικαράγουα, η αστυνομία μας σταματούσε συνέχεια, χωρίς προφανή λόγο. Ήμασταν ολόκληρη αποστολή, είχαμε όλοι πάνω μας τις ταυτότητες του Survivor και τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά οι αρχές επέμειναν μας σταματούν για εξακρίβωση, για έρευνα στα αυτοκίνητα για οτιδήποτε. Ο πιο εύκολος τρόπος να μας αφήσουν ήσυχους ήταν το εικοσαδόλαρο. Αλήθεια τώρα, όσο δίκιο κι αν έχεις, κάποιες φορές πρέπει απλώς να αποδεχτείς ότι θα δώσεις λίγα ψιλά για να συνεχίσεις τη μέρα και το ταξίδι σου”.

Ακόμα κι αν δεν μπλέξεις κάπου, ο Probst επιμένει ότι το εικοσάρικο πρέπει να το επενδύσεις:

“Αν επισκέπτεσαι μια χώρα για πρώτη φορά, με το που θα κάνεις check in στο ξενοδοχείο, άφησε φιλοδώρημα στον ρεσεψιονίστ. Είναι βέβαιο ότι εκείνος θα βρει τρόπους να κάνει τη διαμονή σου πιο ευχάριστη”.
Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα