Το Ελληνικό μυστικό των Ισπανικών συνθημάτων...

Σάββατο βράδυ 21/5. Όλη η ελληνική blogοσφαιρα ασχολείται και θαυμάζει το κίνημα των “ Αγανακτισμένων” στην Ισπανία... Σχόλια επί σχολίων ακολουθούν κάθε ανάρτηση σχετικά με το θέμα. Κύριο ζήτημα η σύγκριση με τους “ καναπεδάτους¨ Έλληνες που ζουν τα χειρότερα παρ’ όλα αυτά όμως δεν αντιδρουν δυναμικά.

Τότε δέχτηκα ένα e-mail από τον συνεργάτη του ιστολογίου ΙΩΑΝΝΗ στο οποίο ρωτούσε αν μπορούμε να επικοινωνήσουμε με Ισπανούς μπλόγκερς και να τους προτείνουμε να βγάλουν συνθήματα όπου καλούν και τους Έλληνες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Προώθησα την ιδέα στον άλλο καλό συνεργάτη
του αἰέν ἀριστεύειν τον Vag, ο οποίος είχε ήδη μιλήσει με κάποιους Ισπανούς τις προηγούμενες μέρες σε διάφορα Ισπανικά chat rooms και φομουμ, για να μάθει περισσότερα απ’όσα μας λένε τα ελληνικά ΜΜΕ, για το κίνημά τους.

Κι αυτός έπιασε δουλειά…

Επισκέφτηκε όσους περισσότερους ισπανικούς ιστοχώρους και chat rooms μπορούσε για να συνομιλήσει με τους εκεί πρωταγωνιστές, τους απλούς πολίτες και τους νέους. Παντού ανέφερε ότι είναι από την Ελλάδα και τους άφηνε το μήνυμα: “ Greece is sleeping” ( “ Η Ελλάδα κοιμάται”).
Φτάσαμε στην χθεσινή μέρα (Δευτέρα) και ξαφνιασμένοι πληροφορηθήκαμε ότι το κύριο σύνθημα στις κινητοποιήσεις της Δευτέρας ήταν «Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες»!!!!

Τυχαίο;;
Πιθανόν. Αλλά για μας το ζητούμενο είναι αλλού! Πιστεύουμε ότι μια φωνή ακόμη και μικρή, μπορεί να ακουστεί.
Μια ιδέα είναι σαν μια σπίθα, από μόνη της είναι ακίνδυνη και σβήνει αμέσως, αν όμως βρεεί σε κατάλληλο περιβάλλον τότε μπορεί να γίνει πυρκαγιά.
αἰέν ἀριστεύειν
Keywords
Τυχαία Θέματα