Της ελληνικής καταγωγής Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα υποδέχθηκε ο Θ. Καράογλου

Η υλοποίηση μιας σειράς δράσεων και πρωτοβουλιών για την περαιτέρω οικονομική και εμπορική συνεργασία Ελλάδας και Αυστραλίας στη Μακεδονία και τη Θράκη, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης... που είχαν σήμερα (Τρίτη 12 Μαρτίου 2013) στο Διοικητήριο ο ΥΜΑΘ, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με την ελληνικής καταγωγής πρέσβη της Αυστραλίας στην πατρίδα μας, κα. Jenny
Bloomfield.

Στη διάρκεια της συνάντησης αναλύθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης των εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων των δυο χωρών, αντηλλάγησαν απόψεις για την οικονομική κρίση και την αντιμετώπισή της, ενώ έγινε ειδική αναφορά στη συμβολή των Ελλήνων ομογενών της Αυστραλίας στην καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα να επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης.

Ο κ. Καράογλου αφού καλωσόρισε την κα. Bloomfield στο Διοικητήριο, τόνισε στις δηλώσεις του πως: «Έλληνες και Αυστραλούς μας ενώνουν ισχυροί δεσμοί φιλίας και κοινές αξίες. Μέσα από αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία δεκαετιών, “χτίσαμε” σχέσεις εμπιστοσύνης που παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα των χρόνων, επιτρέποντάς μας να επεκτείνουμε αυτήν τη συνεργασία στο μέλλον. Οι στενοί δεσμοί που έχουμε αναπτύξει, μεταξύ άλλων στον τουρισμό και τη ναυτιλία, αποτελούν το όχημα δημιουργίας ενός σταθερού πλαισίου διασύνδεσης του επιχειρηματικού κόσμου των δυο χωρών. Σε αυτήν την προσπάθεια», συνέχισε ο ΥΜΑΘ, «η Μακεδονία και η Θράκη μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο ως εμπορικό, τουριστικό και πολιτισμικό κέντρο».

Η κα. Bloomfield, από την πλευρά της, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης στη Μελβούρνη με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για την επέτειο των 100 από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, τονίζοντας πως η παρουσία του κ. Καράογλου στην Αυστραλία συνέβαλε στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δυο χωρών.

Επίσης έκανε λόγο για την ανάγκη θετικής αντιμετώπισης των οικονομικών προκλήσεων της εποχής και τόνισε τον «καθοριστικό», όπως είπε, ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η πρόσφατη ίδρυση του επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας-Αυστραλίας, με παράρτημα στη Θεσσαλονίκη.

«Η παγκόσμια οικονομία αλλάζει και είναι αλήθεια πως η Ελλάδα καταβάλλει μια μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια» σημείωσε η κα. Bloomfield, επισημαίνοντας ότι «οι εμπορικές και επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα, συνιστούν εύφορο έδαφος για εταιρείες της Αυστραλίας ώστε να επενδύσουν εδώ και να “ανθήσουν” καινοτόμες ιδέες και προϊόντα».
Keywords
Τυχαία Θέματα