Θύμα υποκλοπών η Μπαρτσελόνα!

Κοριοί είχαν τοποθετηθεί στα γραφεία του προέδρου της Μπαρτσελόνα και στο «Καμπ Νου», τα τελευταία 3 χρόνια, με σκοπό... να καταγράφονται οι συζητήσεις και οι κινήσεις των διοικούντων του συλλόγου!

Αυτό αναφέρει η εφημερίδα «El Confidencial Digital» μέσω του ρεπορτάζ της, η οποία επικαλείται πηγές από την αστυνομία και από το σύλλογο!

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, οι Αρχές ερευνούν σχετικά έγγραφα που εντόπισαν στα γραφεία της εταιρίας και ανακάλυψαν εγγραφές από το 2010, εποχή που συμπίπτει με την προκήρυξη προεδρικών εκλογών στο σύλλογο της Καταλονίας!

Οι
ειδικοί της υπηρεσίας καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος έχουν αναγνωρίσει τη μέθοδο με την οποία οργανώθηκε το σύστημα κατασκοπίας, μέσω των ηχητικών αρχείων που αναλύονται εδώ και 15 ημέρες!
Η μεθοδολογία της «Metodo 3»

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε από τη «Metodo 3», ήταν απλή! «Παγίδευσαν περιοχές που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Επιπροσθέτως, παγίδευσαν την αίθουσα συμβουλίων, τους διαδρόμους και τις συσκευές σε ένα γραφείο», λέει χαρακτηριστικά η πηγή.

Οι συζητήσεις υποκλέπτονταν από τους κοριούς και καταγράφονταν από βαλιτσάκια εκτός του γηπέδου που περιείχαν αρκετά ισχυρό σήμα!

«Ήταν τοποθετημένες σε ορισμένες μοτοσυκλέτες που βρίσκονταν παρκαρισμένες στα πεζοδρόμια πέριξ του “Καμπ Νόου”, αλλά πάντοτε σε απόσταση το πολύ ενός χιλιομέτρου» συνεχίζει λέγοντας η πηγή.
Η προηγμένη τεχνολογία!

Επιπλέον, οι πηγές κάνουν λόγο για «εξελιγμένο εξοπλισμό, ικανό να διακρίνει ήχους περιβάλλοντος από συζητήσεις που αφορούν τον πελάτη»!

Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπ. Εσωτερικών της χώρας είναι ενήμερο για τον συγκεκριμένο τύπο κατασκοπίας και πιθανότατα πρόκειται για το μοντέλο «Verint Engage GI2».

H συσκευή έχει την ικανότητα να καταγράψει ήχους σε απόσταση ακόμη και 500 μέτρων, αλλά με μία μικρή μετατροπή από έναν ειδικό αρκεί για να την κάνει να εντοπίζει ήχους ακόμη και σε απόσταση 1.000 μέτρων.

«Κανείς αστυνομικός στη Βαρκελώνη δεν μπορούσε να γνωρίζει τι συνέβαινε. Ήταν αδύνατο, διότι δεν υπήρχε κάποια ύποπτο κίνηση γύρω από το στάδιο, όπου η παρουσία μιας ή και περισσοτέρων μηχανών δεν προκαλούσε έκπληξη σε κανέναν», λέει χαρακτηριστικά άλλη πηγή.
Υποπτεύονται άτομο της προηγούμενης διοίκησης!

Οι άνδρες του αντίστοιχου τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Καταλονία μελετούν και αναλύουν το κατασχεθέν υλικό με σκοπό να ταυτοποιηθεί ο άνθρωπος ή ο οργανισμός που παράγγειλε τη συγκεκριμένη υποκλοπή.

«Γνωρίζουμε ότι η “Método 3” σχετιζόταν με άτομο από την προηγούμενη διοίκηση. Με βάση τις πληροφορίες που διαθέτουμε, οι καταγραφές και οι υποκλοπές έχουν αρχίσει εδώ και πάνω από 3 χρόνια, ακόμα κι όταν ήταν επικεφαλής ο προηγούμενος πρόεδρος (σ.σ. Τζουάν Λαπόρτα)», εξηγεί στην εφημερίδα ο εκπρόσωπος Τύπου των Καταλανών!

Μάλιστα, ο ίδιος ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα», Ροσέλ αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην «El Mundo Deportivo» ότι έχει υπάρξει αρκετές φορές θύμα θύμα υποκλοπής από μέλος του συμβουλίου κατά την εποχή του Λαπόρτα.
Διαψεύδει η εταιρεία…

Ωστόσο η ίδια η εταιρεία αρνείται ότι προχώρησε σε υποκλοπές συζητήσεων στελεχών της Μπαρτσελόνα. Πάντως βρίσκεται στο στόχαστρο των ερευνών των Αρχών, έπειτα και από σχετικά ευρήματα στα γραφεία της!

Από την πλευρά του εκπρόσωπος της εταιρείας απορρίπτει την ύπαρξη «βαλιτσών κατασκοπείας». Επιπλέον λέει χαρακτηριστικά ότι δεν υπήρξε καμία μυστική έρευνα από το 2010, όταν και ο Ροσέλ ανέλαβε τα διοικητικά του συλλόγου.

Πάντως, υπενθυμίζεται ότι η ίδια εταιρεία, φέρεται να διενήργησε υποκλοπές για λογαριασμό των «μπλαουγκράνα» το 2010, με θύμα τον Πικέ, όπου εκείνη την περίοδο άρχιζε τη σχέση του με τη Σακίρα, τη γνωστή τραγουδίστρια από την Κολομβία!woop.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα