Θρησκευόμενη μητέρα στη Βρετανία ξαναγράφει τον Χάρι Πότερ

Των Πορφύρη Δ. - Σταφυλά Π.

Mια πολύ θρησκευόμενη βρετανίδα ανέλαβε να διορθώσει τους... 7 τόμους της σειράς Harry Potter της τρισεκατομμυριούχου J.K. Rowling. Σκοπός της να αναδείξει τις χριστιανικές αξίες για να μην «γίνουν τα παιδιά της μάγοι ». Αυτή η η μητέρα άρχισε να ξαναγράφει τους 7 τόμους.Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της νέας εκδοχής είναι η τροποποίηση των αποσπασμάτων που είναι αναντίστοιχα με το «Θεό και τις
αξίες του».

Η Grace Ann με το ψευδώνυμο «proudhousewife» (περήφανη νοικοκυρά) διοχέτευσε αυτές τις βελτιώσεις στο fanfiction.net . Σε αυτό το forum η μητέρα που ανέλαβε την πρωτοβουλία αυτή, εξηγεί σχεδόν απλοικά το πρόβλημα που συνάντησε και το κίνητρο του εγχειρήματος:

«Τα παιδιά μου ζήτησαν να τους διαβάσω τα βιβλία Harry Potter. Βέβαια είμαι ευτυχισμένη γιατί διαβάζουν αλλά δεν θέλω να μεταμορφωθούν και σε μάγους ! Τότε εγώ αναρωτήθηκα γιατί να μην κάνω κάποιες ελαφρές τροποποιήσεις προκειμένου αυτά τα βιβλία να γίνουν για όλη την οικογένεια ; Kαι έπειτα σκέφτηκα : γιατί να μην μοιραστώ αυτό το θέμα με τις άλλες μητέρες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα;Kαι να ορίστε! Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που μοιράζομαι αυτό με όλους εσάς!»

Η βελτιωμένη εκδοχή ως προς το χριστιανικότερο ονομάζεται ο “Harry Potter στο σχολείο των προσευχών και των θαυμάτων” και οι περιπέτειές του έκτοτε αναρτώνται οn line. Η μορφή Dumbledore, ομοφυλόφιλη ηγουμένη της οποίας η κόρη είναι η Hermione, γίνεται μια έγγαμη και . Η επανέκδοση εμπεριέχει συντηρητικά μηνύματα : «οι γυναίκες δεν πρέπει να κάνουν καριέρα γιατί αυτές είναι επιθυμητές και οι δεξιότητές τους έχουν να κάνουν περισσότερο με το νοικοκυριό..»

Κάποιοι στο διαδίκτυο καταγγέλουν ως βλάσφημη αυτήν την εκδοχή ενώ άλλοι μιλούν για απλή παρωδία. Το 2003 ένας από τους ανώτατους εξορκιστές του Βατικανού Βατικανού δήλωσε ότι πίσω από τον Harry Potter βρισκόταν το έργο του διαβόλου.( le figaro 25/09/14)

Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα