Θετικό κλίμα, για την προώθηση Κρητικών προϊόντων στην Ρωσική αγορά με την στήριξη της Περιφέρειας

Με στόχο την αύξηση των εξαγωγών Κρητικών προϊόντων στην Ρωσική αγορά, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υποδέχτηκε σήμερα τα διευθυντικά στελέχη επτά...
μεγάλων Ρωσικών αλυσίδων σούπερ μάρκετ, καθώς επίσης τον επιχειρηματία-εισαγωγέα τροφίμων στην Ρωσική αγορά Διονύση Ποππόφ.

Με την υποστήριξη της «Αγροδιατροφικής Σύμπραξης» της Περιφέρειας Κρήτης, το πρωί ο Περιφερειάρχης
Σταύρος Αρναουτάκης, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη, και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης, είχαν συνάντηση με την Ρωσική επιχειρηματική αντιπροσωπεία. Οι εκπρόσωποι των μεγάλων Ρωσικών σούπερ μάρκετ, εξέφρασαν το ζωηρό ενδιαφέρον τους για την εισαγωγή των ποιοτικών Κρητικών προϊόντων-όπως είπαν- στην Ρωσική αγορά με κυρίαρχο το ελαιόλαδο.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τα τελευταία χρόνια καταγράφεται μεγάλη αύξηση εισερχόμενου τουρισμού από την Ρωσία στην χώρα μας και στην Κρήτη, και τώρα θα πρέπει να επιδιωχθεί οργανωμένα και συντονισμένα να υπάρξει συνεργασία για εξαγωγές Κρητικών προϊόντων στην Ρωσική αγορά. Όπως ανέφερε στην συνάντηση ο Περιφερειάρχης, «μπορούμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την εξαγωγή των προϊόντων μας στην Ρωσία. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις τα προϊόντα της Κρήτης να «κατακτήσουν» τη Ρωσική αγορά».

Η θεματική αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη επεσήμανε ότι «σήμερα κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να προωθήσουμε τις εξαγωγές Κρητικών προϊόντων στην Ρωσία. Καλέσαμε σήμερα εδώ τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ στην Ρωσική αγορά, και ευελπιστούμε ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά με τα ραντεβού που έχουν οριστεί να γίνουν με τους ντόπιους επιχειρηματίες».

Στην μοναδική ποιότητα παγκοσμίως της Κρητικού ελαιολάδου, αναφέρθηκε ο εισαγωγέας τροφίμων στην Ρωσία Διονύσης Ποππόφ. «Η «μητέρα» του ελαιολάδου παγκοσμίως είναι η Κρήτη, γνωρίζουμε την ποιότητα του προϊόντος. Επίσης παράγεται ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, τα οποία θα πρέπει στο πλαίσιο ενός οργανωμένου σχεδίου να γνωρίσουν και να γευτούν οι Ρώσοι καταναλωτές».

Η Ρώσικη αποστολή αμέσως μετά μετέβη στο ξενοδοχείο Lato Boutique Hotel όπου πραγματοποιεί προσωπικές επαφές-συναντήσεις (b2b) με εκπροσώπους Κρητικών εξαγωγικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων αλλά και των ποτών.

Στις συναντήσεις αυτές παίρνουν μέρος περισσότερες από 60 Κρητικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των τροφίμων και πιο συγκεκριμένα στο λάδι, το κρασί, την τσικουδιά, τα αρτοσκευάσματα – παξιμάδια, το μέλι, τα βότανα – καλλυντικά και τα τυροκομικά. Οι επιχειρήσεις που κλήθηκαν να συμμετάσχουν έλαβαν πρόσκληση, μετά από συνεργασία που υπήρξε με τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης.

Αύριο Τρίτη 17 Ιουλίου, η Ρώσικη Αποστολή και στελέχη της Περιφέρειας μαζί με την θεματική αντιπεριφερειάρχη, θα επισκεφτούν εγκαταστάσεις επιχειρήσεων προκειμ
Keywords
Τυχαία Θέματα