Θέλεις να ζήσουν περισσότερο οι γονείς σου; Τότε μία είναι η (εύκολη) λύση

Μπες...
στις επαφές σου και πήγαινε στο Μ. Τηλεφώνησε στη μαμά σου αυτή τη στιγμή για να πεις ένα γεια και να ρωτήσεις τα νέα της. Από πότε έχετε να μιλήσετε; Όσο μένατε κάτω από την ίδια στέγη βλεπόσασταν συνέχεια, τώρα που μετακόμισες έχει ξεχάσει τη μορφή σου. Μία νέα έρευνα θα σε ταρακουνήσει και σίγουρα θα πας στο πατρικό για φαγητό την Κυριακή.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του San
Francisco κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η μοναξιά παίξει καθοριστικό ρόλο στην κατάπτωση των ανθρώπων που συνδέεται με το γήρας. Σύμφωνα με την έρευνα τα ποσοστά θνησιμότητας αυξάνονταν όταν ο παράγοντας της μοναξιάς συνυπολογιζόταν. Σχεδόν το 23% των συμμετεχόντων που ζούσαν μόνοι και δεν είχαν μία παρέα πέθαναν κατά τη διάρκεια των έξι ετών της έρευνας.

''Μην πηγαίνετε μακριά. Αυτό που χρειαζόμαστε όλοι οι άνθρωποι είναι λίγη χαρά από ανθρώπους που ξέρουμε και μας ξέρουν. Επικοινωνία, αυτό είναι το κλειδί'' λέει η Barbara Moscowitz, κοινωνική λειτουργός στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης.

Οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας δίνουν αξία στις διαπροσωπικές σχέσεις σε τέτοιο βαθμό που πολύ συχνά νιώθουν βαθιά μοναξιά και συναισθηματική ματαίωση.

Ας μην ξεχνάμε τους γονείς μας. Ένα τηλέφωνο, ένα μήνυμα, μία επίσκεψη ουσίας, μία βόλτα. Λίγος ποιοτικός χρόνος μαζί τους θα τους προσθέτει χρόνια ζωής. Α, και μην ξεχάσω. Αν τους αγαπάς πες το, μην περιμένεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα