Θεία Δίκη μέσω… DNA! Πώς έπιασαν τον Golden State Killer των δεκάδων δολοφονιών και βιασμών [photos]

Είναι σήμερα 72 ετών, πρώην αστυνομικός και οι αμερικανικές Αρχές θεωρούν πως πρόκειται για τον διαβόητο Golden State Killer...
- Τον άνθρωπο που είχε κατατρομοκρατήσει τις ΗΠΑ πριν αρκετές δεκαετίες
- Θεωρείται υπεύθυνος για 12 φόνους, 50 βιασμούς και κάποιες εκατοντάδες διαρρήξεις
- Οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και είχε έναν... ιδιαίτερο διάλογο με τον δικαστή
- Εταιρεία ερευνών είχε... προειδοποιήσει για τα δείγματα DNA, όμως εκείνος αδιαφόρησε και τελικά συνελήφθη σχεδόν 50 χρόνια μετά τα πρώτα εγκλήματα!
Απαγγέλθηκαν σήμερα επισήμως κατηγορίες για φόνους εκ προμελέτης στον Τζόζεφ Ντι Άντζελο. Τον άνθρωπο ο οποίος πιστεύεται ότι είναι ο «δολοφόνος του Γκόλντεν Στέιτ». Ο Golden State Killer, όπως έχει μείνει στην ιστορία, είχε τρομοκρατήσει την Καλιφόρνια τις δεκαετίες του ’70 και του ’80.

Ο 72χρονος είναι πρώην αστυνομικός και συνελήφθη την Τρίτη στο σπίτι του στο Σίτρους Χάιτς. Τέθηκε υπό κράτηση στη φυλακή της κομητείας του Σακραμέντο. Σήμερα, Σάββατο 27.04.2018 παρουσιάστηκε στο δικαστήριο. Golden State Killer

Ο δικαστής του ανέγνωσε τις κατηγορίες που του απήγγειλε σε σχέση με τον φόνο το 1978 της Κέιτι και του Μπράιαν Ματζιόρε στο Ράντσο Κόρντοβα, κοντά στην πρωτεύουσα της Καλιφόρνιας, στο βόρειο τμήμα της πολιτείας.

«Έχετε δικηγόρο κ. Ντι Άντζελο, μπορείτε να πληρώσετε έναν ή θέλετε να διορίσουμε εμείς;«, τον ρώτησε ο δικαστής.

Ο κατηγορούμενος απάντησε κάτι που δεν έγινε κατανοητό και ο δικαστής τον ρώτησε αν δεν κατάλαβε την ερώτηση. Τότε ο Ντι Άντζελο του είπε: «Έχω δικηγόρο».

Η επόμενη ακροαματική διαδικασία ορίστηκε να διεξαχθεί στις 14 Μαΐου.

Ο απίστευτος τρόπος με τον οποίο βρέθηκαν τα ίχνη του!
Ο Τζόζεφ Τζέιμς Ντι Άντζελο κατηγορείται και σε άλλες έξι υποθέσεις φόνων που διαπράχθηκαν στις Όραντζ και Βεντούρα, στη νότια Καλιφόρνια. Οι αρχές τον υποπτεύονται για συνολικά 12 φόνους, περίπου 50 βιασμούς και όπως υπολογίζεται 120 διαρρήξεις.

Αφού κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης επί περισσότερο από σαράντα χρόνια, οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να τον εντοπίσουν μέσα σε μερικές ημέρες.

Κι αυτό χάρη σε δείγματα που πήραν από το DNA του, τα οποία συνέκριναν με τα προφίλ που υπήρχαν στη βάση δεδομένων ενός γενεαλογικού ιστοτόπου, του GEDmatch.

Η εταιρεία είχε προειδοποιήσει τους πελάτες της σε ανακοίνωσή της ότι μολονότι ο ιστότοπός της ασχολείται με γενεαλογικές έρευνες, το DNA τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να «εντοπιστούν συγγενείς τους που έχουν διαπράξει εγκλήματα ή έχουν υπάρξει θύματα» και ότι θα έπρεπε να σβήσουν το προφίλ τους αν είχαν ανησυχίες.

Τα σκίτσα του Golden State Killer που είχαν δημοσιευθεί κατά καιρούς
Όλα αυτά τα χρόνια, κατά τα οποία ο Golden State Killer διέφευγε της σύλληψης, οι Αρχές είχαν δώσει στην δημοσιότητα διάφορα σκίτσα. Ούτως ώστε να συλλέξουν τυχόν πληροφορίες για την ταυτότητα του δράστη.

Δείτε τα

Οι αστυνομικές Αρχές έκαναν επίσης… φύλλο και φτερό το σπίτι του, αφότου ο 72χρονος συνελήφθη. Golden State Killer
Keywords
Αναζητήσεις
απατεώνες για επιζών δολοφόνος
Τυχαία Θέματα