Τα συντριβάνια της πλατείας Γεωργίου βρίσκονται και στο εξωτερικό [photos]

Ένα σιντριβάνι πανομοιότυπο με αυτά που κοσμούν την... Πλατεία Γεωργίου έχει εντοπίσει το PatrasNews.com...

Φαίνεται πως κάποιος αντιγράφει τα συντριβάνια μας!

Στις 29 Οκτωβρίου του 1878, το συμβούλιο της πόλης του Leicester, με ευγνωμοσύνη, έλαβε εκ μέρους του Borough την προσφορά από τον Israel Hart, ο οποίος ήταν πρώην Δήμαρχος της πόλης, ένα μεγάλο όμορφο διακοσμητικό συντριβάνι το οποίο τοποθετήθηκε στο κέντρο της πόλης, αντικρυστά στο Δημαρχείο.

Το συντριβάνι, σε συνδυασμό με τη διάταξη της Πλατείας του Δημαρχείου, σχεδιάστηκε από τον Francis Hames, αρχιτέκτονα του Δημαρχείου, και παρουσιάστηκε από τον Sir Ισραήλ Hart στις 24 Σεπτεμβρίου 1879. Είναι κατασκευασμένο από ορείχαλκο, ζωγραφισμένο χυτοσίδηρο, Shap γρανίτη και Ross of Mull γρανίτη.
Ενώ στην Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Α΄, πιο γνωστή ως Πλατεία Γεωργίου Α΄ ή όπως έχει επικρατήσει στους Πατρινούς Πλατεία Γεωργίου, που είναι η κεντρική πλατεία της Πάτρας, το 1875 τοποθετήθηκαν τα δύο συντριβάνια που υπάρχουν και σήμερα, τα οποία και παραγγέλθηκαν από την Ιταλία.

Φαίνεται ο αρχιτέκτονας που επιμελήθηκε το συντριβάνι στην αγγλική πόλη είχε επισκευτεί την Πάτρα και βλέποντας τα συντριβάνια της πλατείας Γεωργίου του έκαναν εντύπωση. Έτσι τα συντριβάνια της πλατείας Γεωργίου είναι κατά τέσσερα χρόνια μεγαλύτερα.patrasnews.com
Keywords
Τυχαία Θέματα