Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα: Όχι στον εξευτελισμό και στην απόλυση των εκπαιδευτικών

Στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα, για την εκτίμηση των... τελευταίων δεδομένων και τον σχεδιασμό των επόμενων δράσεών μας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25/2 με τη συμμετοχή πλήθους συναδέλφων, καταλήξαμε στα παρακάτω:

Α. Καταγγέλλουμε τον απαράδεκτο εμπαιγμό εκ μέρους της κυβέρνησης και τη μεθόδευση εξευτελισμού και υποβιβασμού των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα.
Μόλις 25 ημέρες πριν την εκπνοή του χρόνου της διαθεσιμότητάς
μας, βρισκόμαστε ακόμα όλοι σε διαθεσιμότητα, ενώ μέχρι σήμερα έχουν προκηρυχθεί μόνο 1260 θέσεις για τους 1845 εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα με πλήρη αποκλεισμό πολλών ειδικοτήτων.
Μετά από μήνες απατηλών υποσχέσεων -δια στόματος του Υπουργού Παιδείας- σχετικά με την απορρόφηση των όλων των εκπαιδευτικών με ειδικότητες υγείας στο Υπουργείο Υγείας, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα χωρίς ίχνος ντροπής, 200 θέσεις Δ.Ε. (βοηθών Νοσηλευτών) στο Υπ. Υγείας, στις οποίες επιδιώκει να μετατάξει εκπαιδευτικούς ΠΕ Νοσηλευτικής και Μαιευτικής με πτυχία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ΑΕΙ/ΑΤΕΙ, παιδαγωγική κατάρτιση και σε αρκετές περιπτώσεις με αυξημένα προσόντα (μεταπτυχιακά κ.λπ.).
Με την ενέργεια της αυτή, η κυβέρνηση επιδιώκει την υποτίμηση, τον εξευτελισμό, την υποβάθμιση των εκπαιδευτικών και το εξαναγκασμό τους να συρθούν να καταλάβουν θέσεις άσχετες των προσόντων τους εκμεταλλευόμενη την ανάγκη τους για επιβίωση, ή τον εξαναγκασμό τους -έμμεσα- σε απόλυση, με απόδοση της ευθύνης στους ίδιους.
Απαιτούμε να σταματήσουν αυτές οι εξευτελιστικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και να τοποθετηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα στις δομές του Υπουργείου Παιδείας.

Β. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα να συμμετέχουν με αγωνιστικότητα στην ενημέρωση των συναδέλφων και στις συνελεύσεις των τοπικών ΕΛΜΕ για να αποφασιστούν και να πραγματοποιηθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου.

Γ. Εκτιμώντας την κρισιμότητα των στιγμών, καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν με όλες τους τις δυνάμεις τον ύστατο αγώνα και πάρουν μέρος αγωνιστικά στην Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις επικείμενες απολύσεις, που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην Αθήνα (Λεωφ. Βασ. Σοφίας 15) την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/2/14 στη 1 μ.μ.
Στη διαμαρτυρία θα καταφθάσουν για να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα από ολόκληρη την χώρα. Οι τοπικές ΕΛΜΕ θα οργανώσουν την μετακίνηση τους με πούλμαν, σε συνεννόηση με την ΟΛΜΕ.

Να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός
Να επαναλειτουργήσουν όλες οι ειδικότητες των καταργημένων τομέων (Υγείας - Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Αισθητικής - Κομμωτικής) στο Νέο ΕΠΑΛ.
Να επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στα σχολεία τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα