Σύντομη αλλά ισχυρή κακοκαιρία την Δευτέρα σε ολόκληρη την χώρα

Κακοκαιρία express θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας με κύριο χαρακτηριστικό τους... πολύ θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και τις χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο

Πιο αναλυτικά ,σύμφωνα με την πρόγνωση στο meteo-news.gr σε όλη την χώρα αναμένουμε νεφώσεις τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα έχουν κατά περιόδους
και έντονο χαρακτήρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με υψόμετρο από 200 μέτρα και πάνω ,της Κεντρικής Ελλάδας με υψόμετρο από 300-400 μέτρα και πάνω και της νότιας Ελλάδας με υψόμετρο από 600-700 μέτρα και πάνω. Πάντως από το μεσημέρι και μετά αρχικά στην Μακεδονία και την Θράκη και έπειτα στην Θεσσαλία τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα πελάγη από νοτιοδυτικές διευθύνσεις αλλά βαθμιαία στα στραφούν από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 8-9 Beaufort,στο Βόρειο Αιγαίο τα 8-9 Beaufort, στο Κεντρικό Αιγαίο τα 8-9 Beaufort και στο νότιο Αιγαίο, το Κρητικό Πέλαγος και το Καρπάθιο 9 Beaufort.

Η θερμοκρασία σε πτώση από βορρά προς νότο ,ιδιαίτερα από το μεσημέρι και μετά , θα φτάσει στα βόρεια τους 7 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά τους 12-13 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 14 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 16 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα