Συγγνώμη για τα σεξιστικά σχόλια κατά των γυναικών ζητά ο Τραμπ

Συγνώμη για τα σεξιστικά σχόλια που είχε κάνει για τις γυναίκες στο παρελθόν ζήτησε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την...
προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ με βίντεο που ανήρτησε στο Facebook.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε εκ νέου στόχος έντονης κριτικής καθώς η εφημερίδα Washington Post δημοσίευσε απόσπασμα από μια ιδιωτική συζήτηση κατά την οποία το 2005 ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος εξιστορεί την προσπάθεια του να κάνει σεξ με μια παντρεμένη γυναίκα, χρησιμοποιώντας χυδαίες εκφράσεις.

«Ποτέ δεν είπα πως είμαι ο τέλειος άνθρωπος, ούτε προσποιήθηκα πως έχω ένα άλλο πρόσωπο από αυτό που είμαι. Έχω πει κι έχω κάνει πράγματα για τα οποία έχω μετανιώσει και τα λόγια που εμφανίζομαι να έχω πει στο βίντεο αυτό προ δέκα και πλέον ετών είναι μέσα σ’ αυτά που μετάνιωσα. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν καλά πως αυτά τα λόγια δεν αντανακλούν αυτό που πραγματικά είμαι. Τα είπα: είχα άδικο και ζητώ συγγνώμη», τονίζει στο βίντεό του στο Facebook ο Τραμπ και υπόσχεται ότι θα γίνει καλύτερος άνθρωπος.

Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ πέρασε και στην αντεπίθεση, κατηγορώντας τον σύζυγο της Χίλαρι Κλίντον, Μπιλ, πως ήταν εκείνος που κακομεταχειρίστηκες τις γυναίκες, ενώ τόνισε ότι το βίντεο που βγήκε τώρα στη δημοσιότητα από την εφημερίδα προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή του κόσμου από τα σοβαρά πολιτικά ζητήματα.

Ο Τραμπ έχει στο παρελθόν δεχτεί κριτικές για σεξισμό και για εξευτελιστικές εκφράσεις που χρησιμοποιεί για να περιγράψει γυναίκες, ανάμεσα τους και την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

Στην ηχογραφημένη συνομιλία που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Washington Post, ο Τραμπ φορούσε ένα μικρόφωνο και συνομιλούσε με τον Μπίλι Μπους, τον παρουσιαστή της εκπομπής «Access Hollywood» του τηλεοπτικού δικτύου NBC, πριν την βιντεοσκόπηση μέρους μιας εκπομπής.

«Προσπάθησα να την πηδ… Ήταν παντρεμένη», ακούγεται να λέει ο Τραμπ. «Την προσέγγισα σαν να ήταν πόρνη, αλλά δεν μπορούσα να την καταφέρω».

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων μιλούσε για την έλξη του για όμορφες γυναίκες. «Απλά αρχίζω να τις φιλάω» είπε. «Και όταν είσαι σταρ σε αφήνουν να το κάνεις. Μπορείς να κάνεις ό,τι θες» συνέχισε.

Η Χίλαρι Κλίντον χαρακτήρισε το απόσπασμα «φρικιαστικό» με ανάρτηση της στο Twitter, σημειώνοντας: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε αυτόν τον άνδρα να γίνει πρόεδρος», ενώ ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν δήλωσε «αηδιασμένος» από όσα άκουσε να λέει ο Τραμπ.

«Καμία γυναίκα δεν θα πρέπει να περιγραφεί ποτέ ξανά με αυτές τις εκφράσεις ή να γίνει θέμα συζήτησης με αυτόν τον τρόπο. Ποτέ» δήλωσε ο πρόεδρος της εθνικής επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων Ρέινς Πρέιμπους, σχολιάζοντας το απόσπασμα.

Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα