Συμβουλές για ένα άνετο ταξίδι που δεν θα ξεχάσετε ποτέ...

Εδώ είμαι για ακόμη μία φορά φίλοι και φίλες μου και όπως είχα υποσχεθεί τελευταία μέρα του χρόνου έγραψα ένα άρθρο για τα ταξίδια και το πώς μπορούμε να τα κάνουμε πιο άνετα και να έχουμε όμορφες στιγμές μέσα σε αυτά...
Και το μυστικό είναι ένα.. Μάλλον δύο! Θετική σκέψη και αισιοδοξία αγαπητέ αναγνώστη.. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει κάποιος αυτό, τόσο πιο ευχάριστα θα περάσει το νέο έτος! Κι ας βομβαρδιζόμαστε καθημερινά με δηλώσεις του τύπου «θα είναι η πιο δύσκολη χρονιά που έχει
περάσει» ή «το 2012 θα φέρει μόνο δυστυχία» ή «το καινούριο έτος θα έχει μόνο αλλαγές» κλπ. Οι μόνες αλλαγές
που θα γίνουν είναι αν προσπαθήσουμε όλοι μαζί και φυσικά αυτές οι αλλαγές δεν μπορούν να είναι παρά μόνο προς το καλύτερο..

Σήμερα όμως είπαμε θα μιλήσουμε για ταξίδια, γι αυτό μπαίνω κατευθείαν στον θέμα. Ταξίδι λοιπόν αγαπητέ αναγνώστη! Ο άνθρωπος από αρχαιοτάτων χρόνων ταξίδευε.. Η πρόκληση για να ανακαλύψει καινούρια μέρη δεν σταμάτησε ποτέ και ούτε πρόκειται.. Από τον Μ. Αλέξανδρο και τα βάθη της Ινδίας, στον Χριστόφορο Κολόμβο και την Αμερική και αργότερα στον Yuri Gagarin και Neil Armstrong οι οποίοι έγιναν αντίστοιχα ο πρώτος άνθρωπος που μπήκε σε τροχιά γύρω από την Γη και ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στο Φεγγάρι με εκείνη την αλησμόνητη φράση «Ένα μικρό βήμα για μένα, ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα». Αν και φυσικά για τον δεύτερο ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί 100% ότι πάτησε το πόδι του στο φεγγάρι. Είτε έτσι είτε αλλιώς, φίλοι μου, ο άνθρωπος ταξίδευε από την αρχή της ύπαρξης του έχοντας για οδηγό το ένστικτο και για συνοδοιπόρο τα όνειρα του..

Θα δώσω λοιπόν κάποιες συμβουλές για να έχει κάποιος ένα άνετο ταξίδι και να ζήσει μόνο όμορφες στιγμές κατά την διάρκεια του. Θυμάμαι τον εαυτό μου όταν ταξίδεψα για πρώτη φορά στο εξωτερικό. Ο προορισμός ήταν το «διαστημικό» Μόντε Κάρλο στο κρατίδιο του Μονακό με μία στάση πρώτα στο πανέμορφο Μιλάνο. Βλέπετε έχω μια μεγάλη συμπάθεια στην γειτονική χώρα που ονομάζεται Ιταλία και ψάχνω ευκαιρίες για να την επισκέπτομαι ξανά και ξανά (Alla prima volta in Italia sei turista, alla secondasei Italiano..)! Ομολογώ ότι είχα αρχίσει να σκέφτομαι τι να πάρω μαζί μου και να οργανώνω το ταξίδι 2 μήνες πριν! Ήταν το μόνο που σκεφτόμουν.. Βλέπετε ο ενθουσιασμός είχε φτάσει στα ύψη! Έμπαινα σε διάφορα sites με λίστες για ταξιδιώτες, είχα αγοράσει διάφορους οδηγούς για τις πόλεις που επρόκειτο να επισκεφτώ και γενικά είχα μπει σε μία κατάσταση frequentflyer! Δεν κατακρίνω τον εαυτό μου γιατί ήταν η 1η φορά.. Τελικά κατέληξα να είμαι στο αεροδρόμιο με δύο βαλίτσες και μία μικρή για χειραποσκευή που μπορούσα να πάρω μαζί μου στην καμπίνα του αεροπλάνου (είναι πλέον απαραίτητη σήμερα)! Φυσικά στο ταξίδι δεν χρησιμοποίησα ούτε τα μισά από όσα πήρα! Αλλά ήταν μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ στην ζωή μου! Όπως είναι και το κάθε ταξίδι που πάω.. Μόνο που τώρα δεν μου βγαίνει η μέση από το κουβάλημα..!

Συμβουλή 1η: Πριν αποφασίσετε το που θα πάτε, αναλογιστείτε την εποχή που θα τα
Keywords
Τυχαία Θέματα