Συμφωνία σε όλα πλην ενός, στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Λίγο μετά τις 12:30 το βράδυ της Τετάρτης, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, για την έγκριση του... νέου οικονομικού προγράμματος, που ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα.

Σύμφωνα με την πρωθυπουργική ανακοίνωση, υπήρξε συμφωνία σε όλα τα θέματα, εκτός από ένα, το οποίο συζητά αυτή τη στιγμή ο κ. Παπαδήμος με εκπροσώπους της τρόικας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ασυμφωνία στο θέμα των επικουρικών συντάξεων. Μετά τη συνάντηση με την τρόικα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει τηλεφωνικές συνομιλίες με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Βενιζέλος: «Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους»

Τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής της τρόικας και τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Ευ. Βενιζέλο και Γ. Κουτρουμάνη, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από κυβερνητικές πηγές, οι συζητήσεις ολοκληρώθηκαν και έχουν μείνει ορισμένα στοιχεία να διευκρινιστούν. Η συνάντηση ξεκίνησε μετά τη λήξη της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών μετά τη 1 το βράδυ και διήρκεσε περίπου 6 ώρες.

«Από το νέο πρόγραμμα εξαρτάται η χρηματοδοτική επιβίωση της χώρας για τα επόμενα χρόνια, εξαρτάται η ολοκλήρωση ή η μη ολοκλήρωση του PSI, εξαρτάται το αν η χώρα θα παραμείνει στην πραγματικότητα μέσα στην Ευρωζώνη ή θα τεθεί σε κίνδυνο η ίδια η ευρωπαϊκή της προοπτική. Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους. Δεν υπάρχουν περιθώρια για οποιαδήποτε άλλη σκοπιμότητα. Πρέπει να βλέπουμε μόνο τους Έλληνες κατάματα, το εθνικό συμφέρον, την προοπτική των παιδιών μας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, αναχωρώντας από το Μεγάρο Μαξίμου για τη σύνοδο του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Η πρωθυπουργική ανακοίνωση

«Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί εξέτασαν σε βάθος το περιεχόμενο του νέου οικονομικού προγράμματος το οποίο συνοδεύει την χρηματοοικονομική στήριξη της χώρας τα επόμενα χρόνια και υπήρξε ευρύτατη συμφωνία σε όλα τα σημεία του προγράμματος με εξαίρεση ένα, το οποίο απαιτεί περαιτέρω επεξεργασία και συζήτηση με την τρόικα. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις».

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την 01:00 (ξημερώματα Πέμπτης) από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού μετά από σύσκεψη σχεδόν επτάμιση ωρών του κ. Λ. Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η συζήτηση αυτή θα γίνει του πρωθυπουργού με την τρόικα γίνεται αμέσως, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup σήμερα στις 19:00 στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πολιτικοί αρχηγοί εξουσιοδότησαν τον κ. Παπαδήμο να διαπραγματευθεί τα εναλλακτικά σενάρια για το επίμαχο θέμα, το οποίο αφορά τις επικουρικές συντάξεις, με την τρόικα.

Ζήτησε διαβεβαιώσεις ο Γ. Καρατζαφέρης

Επιμένει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, στις έγγραφες διαβεβαιώσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο το Νομι
Keywords
Τυχαία Θέματα