Στους δρόμους ξανά ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Ανακοίνωση με την οποία καλεί όλα της τα μέλη να συμμετάσχουν σε διαδήλωση που διοργανώνεται από κοινού με την ΑΔΕΔΥ, εξέδωσε το σωματείο της ΓΣΕΕ.Το ραντεβού ορίστηκε για τις 10.30 το πρωί της Κυριακής, 19 Φεβρουαρίου. Η ανακοίνωση, αναφέρει:

«2ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

-
Της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

- Των εργασιακών–μισθολογικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων

Δεν φτάνει που καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τους οργανισμούς κοινωνικής πολιτικής γενικότερα το κράτος πρόνοιας, με το νέο μνημόνιο, θέτουν ευθέως ζήτημα δημοκρατίας.

• Περιορίζονται, αν δεν αμφισβητούνται ανοιχτά, οι δημοκρατικοί θεσμοί και η ανεξαρτησία της χώρας.

• Καταλύεται βάναυσα και ανεπανόρθωτα ο συνταγματικός χάρτης της χώρας μας και διαλύεται κάθε έννοια και θεσμός εργατικού δικαίου και συλλογικής διαπραγμάτευσης.

• Αμφισβητείται το κυρίαρχο δικαίωμα του λαού να ψηφίζει σε εκλογές σύμφωνα με τις δικές του αποφάσεις και προσδιορισμούς.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ σε συνεδρίασή της σήμερα, 16 Φεβρουαρίου 2012 αποφάσισε:

1. Παλλαϊκό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου ώρα 10:30 στο Σύνταγμα για τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε εφαρμογή της συνταγματικής επιταγής «η εφαρμογή του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων».

2. Σ.Σ.Ε. κλαδικές επιχειρησιακές. Συντονισμός απεργιακών αγώνων και δράσεων προκειμένου να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις διασφάλισης των δικαιωμάτων των εργαζόμενων κόντρα στη λογική του μνημονίου-νόμου που δίνει όλα τα «όπλα» στους εργοδότες-επιχειρηματίες.

3. Νομική τεκμηρίωση από τη ΓΣΕΕ σε συνεργασία με εργατολόγους και πανεπιστημιακούς της θέσης περί παραβίασης μέσω του μνημονίου του Συντάγματος, των ευρωπαϊκών συνθηκών και Διεθνών συμβάσεων και ενημέρωση των ομοσπονδιών και των εργατικών κέντρων.

4. Συνέχιση των παρεμβάσεων για την ακύρωση της πρόβλεψης για κατάργηση των οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας.

5. Αμεσα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

6. Συμμετοχή στην Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης των συνδικάτων στις 29 Φεβρουαρίου με στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια.

Tα συνδικάτα μαζί με τους εργαζόμενους και την κοινωνία θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη με όλα τα μέσα και όλους τους τρόπους: συνδικαλιστικά, πολιτικά και δικαστικά, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο».
Keywords
ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ξανα, σταση εργασιας, διαδηλωσεις, μνημονιο, εκλογες, συνταγμα, συμμετοχή, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, αλλαγη ωρας, μνημονιο 2, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, βουλευτικές εκλογές 2012, βασεις 2012, μνημονιο 3, απεργια γσεε, απεργια αδεδυ, αλλαγη ωρας 2013, κοινωνια, νεο μνημονιο, δημοκρατια, κοντρα, ωρα, ανθρωπινα δικαιωματα, ενημερωση, εννοια, νομικη, πρωι, ραντεβου, συμμετοχή, σωματειο, φτανει, δικαιωμα, δικαιωματα, εφαρμογη, εθνικο, κυριακη
Τυχαία Θέματα