Στουρνάρας: «Δεν είμαι αναλώσιμος»

«Δεν είμαι αναλώσιμος. Ήρθα για να μείνω» απαντά ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στους επικριτές του και τονίζει πως... δεν πρόκειται να υποκύψει στις πιέσεις υπουργών και βουλευτών «που ζητούν να ανοίξει το πουγκί».

«Ως δημόσιο πρόσωπο είμαι ανοιχτός στην κριτική, αρκεί να είναι καλόπιστη. Χτυπήματα κάτω από τη μέση, όμως, δεν ανέχομαι. Υποτιμούν τη νοημοσύνη του κόσμου και κυρίως την αποφασιστικότητά μου. Εγώ θα
φέρω σε πέρας το έργο που μου ανατέθηκε, είτε τους αρέσει, είτε όχι» τονίζει ο υπουργός σε συνέντευξή του στην Real News.

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρει ότι μόλις τα πράγματα αρχίζουν να πάνε καλά, ξεκινά να δέχεται πιέσεις από υπουργούς και βουλευτές. «Αυτό δεν το καταλαβαίνω. Τις έχω ήδη αυτές τις πιέσεις και με στενοχωρεί πολύ. Γνωρίζω πόσο ευαίσθητη είναι ακόμα η κατάσταση. Αρκεί ένα μικρό λάθος για να γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε με πάρα πολύ κόπο» τονίζει.

Για την πορεία της οικονομίας ο κ. Στουρνάρας επιμένει πως θα βγούμε στις αγορές το 2014, αισιοδοξεί ότι τον Ιούνιο θα επιτευχθεί η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και κλείνει κατηγορηματικά κάθε συζήτηση για τη μείωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης.

«Αν αυτή τη στιγμή μειώσουμε το πετρέλαιο θέρμανσης περισσότερο, αυτό σημαίνει ότι θα ανοίξει και πάλι η ψαλίδα και θα δημιουργηθεί λαθρεμπόριο» αναφέρει.

Ο υπουργός επισημαίνει ότι το μόνο που τον φοβίζει «είναι αρνητικές εξελίξεις σε ένα από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Δηλαδή αστάθεια από εξωγενή παράγοντα».
Keywords
Τυχαία Θέματα