Στο «σκοτάδι» οι έρευνες για τη δολοφονία στ' Ασκύφου Χανίων

Στο «σκοτάδι» κινούνται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών των Χανίων για την διαλεύκανση της άγριας δολοφονίας η οποία πραγματοποιήθηκε...
το βράδυ της Παρασκευής στα Ασκύφου Σφακίων με θύμα έναν 52χρονο κτηνοτρόφο, ο οποίος πυροβολήθηκε τουλάχιστον δύο φορές από κυνηγετικό όπλο με 9βολα σκάγια.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το έγκλημα ήταν πολύ καλά οργανωμένο και είχε όλα τα χαρακτηριστικά αντίστοιχων εγκλημάτων που έχουν γίνει στα ορεινά των Σφακίων και τα οποία δεν έχουν εξιχνιαστεί.

Δηλαδή , παρακολούθηση του θύματος ενώ κινείται με το αυτοκίνητό του την νύχτα, σταμάτημα του
αυτοκινήτου με κάποιον τρόπο και σε κάποιο από τα πολλά ερημικά σημεία της περιοχής και αιφνιδιαστική εκτέλεση του θύματος.

Στην συνέχεια οι δράστες εξαφανίζονται και – ως συνήθως συμβαίνει στην κοινωνία των Σφακίων – ουδείς γνωρίζει το παραμικρό, με αποτέλεσμα οι έρευνες των αστυνομικών να σκοντάφτουν την «ομερτά» και να διατηρείται ο φόβος της βεντέτας.

Η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και στην χθεσινή δολοφονία στ’ Ασκύφου.

Όπως κατέγραψε το Flashnews.gr, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον τόπο του εγκλήματος, λίγο μετά τις 10 το βράδυ στ’Ασκύφου ακούστηκαν απανωτοί πυροβολισμοί και κάτοικοι που πήγαν να δουν τι συμβαίνει βρήκαν τον άτυχο άντρα μέσα στο αυτοκίνητό του νεκρό, μέσα σε μια λίμνη αίματος και ειδοποίησαν αμέσως τις αρχές.

Από τα στοιχεία που περισυλλέγησαν προέκυψαν τα εξής :

Ο 52χρονος – που ήταν παντρεμένος χωρίς παιδιά - έφυγε από καφενείο στ’Ασκύφου για να πάει σπίτι του σε οικισμό της ίδιας περιοχής.

Ενώ κινείτο με το αυτοκίνητό του, κάποιοι τον σταμάτησαν.

Οι αρχές πιθανολογούν ότι οι δράστες ήταν γνωστοί του θύματος και μάλιστα ενδέχεται να τον σταμάτησαν δήθεν για να τον χαιρετίσουν καθώς ο τρόπος που έχει ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο δεν μαρτυρά ότι του έκλεισαν το δρόμο ή ότι δέχτηκε τα πυρά ενώ ήταν εν κινήσει.

Οι δράστες βγήκαν από το όχημά τους και πλησιάζοντας τον 52χρονο που καθόταν στην θέση του οδηγού, άρχισαν να τον πυροβολούν με ένα πιστόλι, χωρίς να τον πετύχουν.

Η περιοχή ζώστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των Τ.Α.Ε, της Ομάδας Πρόληψης, Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων, ενώ στο σημείο μετέβη και ιατροδικαστής.

Περισυλλέγησαν κάλυκες και οτιδήποτε στοιχείο θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο στην εξιχνίαση της δολοφονίας, αν και – προς το παρόν – δεν έχουν υπάρξει μαρτυρίες που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Πάντως οι συγχωριανοί που γνώριζαν τον 52χρονο τον περιγράφουν σαν ένα ήσυχο άνθρωπο που δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα και δεν είχε αψιμαχίες με κανέναν.
flashnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ασκύφου Χανίων,askyfou chanion