Στο Άγιον Όρος το Σαββατοκύριακο ο Σαμαράς

Στο Άγιον Όρος για να πραγματοποιήσει ένα τάμα θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τον οποίο... θα υποδεχθούν επίσημα οι αντιπρόσωποι όλων των μονών

Την επιθυμία του να βρεθεί στο Περιβόλι της Παναγίας επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός τις προηγούμενες ημέρες όταν ευρισκόμενος στη Βουλή συναντήθηκε με τον υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
κ. Γιάννη Ιωαννίδη, τακτικό επισκέπτη του «Όρους», από τον οποίο ζήτησε να τακτοποιήσει τα διαδικαστικά της επίσκεψης, όπως και έγινε.

Στην πρωθυπουργική ακολουθία, εκτός από τους κ.κ Ιωαννίδη και Κασμίρογλου, θα μετέχουν, κατά πληροφορίες, δύο στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά που διατηρούν δεσμούς με την αγιορείτικη κοινότητα, ο γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης κ. Τάκης Μπαλτάκος και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης κ. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, όπως επίσης ο κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Μετά την επίσημη υποδοχή στον Ναό του Πρωτάτου, ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του θα συνομιλήσουν με τους αγιορείτες, ακούγοντας τις θέσεις και τις απόψεις τους, όπως και τα αιτήματα (φορολογικά, αναστηλώσεων, κ.ά.), που προβάλουν προς την ελληνική Πολιτεία. Μετά το δείπνο που θα έχουν μαζί τους, θα διανυκτερεύσουν στο αρχονταρίκι της Ιεράς Επιστασίας.

Το πρωί της Κυριακής η πρωθυπουργική ακολουθία θα εκκλησιαστεί και κατόπιν θα επισκεφθεί διαδοχικά τις Μονές Ιβήρων και Σίμωνος Πέτρας, δύο από τα πλέον εντυπωσιακά αρχιτεκτονήματα της περιοχής που γοητεύουν και γεμίζουν κατάνυξη τους επισκέπτες τους.

Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα το απόγευμα της Κυριακής.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Άγιον Όρος, Σαββατοκύριακο, Σαμαράς,agion oros, savvatokyriako, samaras