«Στηρίζω Τζιτζικώστα, έκανε καλή δουλειά»

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, προχώρησε σε ανοιχτή δήλωση υποστήριξης του Απόστολου Τζιτζικώστα για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η οποία δόθηκε με αφορμή την υπογραφή σύμβασης για την έναρξη της μελέτης των υποδομών της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας από την Εγνατία Οδό ΑΕ, ο κ. Μπουτάρης ευχήθηκε να είναι και πάλι περιφερειάρχης ο κ. Τζιτζικώστας και
ερωτηθείς από δημοσιογράφους γιατί εξέφρασε τη στήριξή του στο πρόσωπο του νυν περιφερειάρχη απάντησε:

«Δεν τον στηρίζω σήμερα. Από πάντα τον στηρίζω. Έκανε καλή δουλειά, έχει μια αυτονομία και αυτό είναι πρωτόγνωρο στην πολιτική ζωή του τόπου. Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι γέννημα θρέμμα ενός κομματικού μηχανισμού. Ο πατέρας του ήταν υπουργός στη Νέα Δημοκρατία».

Επιπλέον ο κ. Μπουτάρης υπενθύμισε τη συγγενική σχέση που έχει με τον κ. Τζιτζικώστα, όμως διευκρίνισε, ότι αυτή δεν σημαίνει τίποτα για την προσωπική του προτίμηση.

«Ο Απόστολος αποφάσισε να σηκώσει το κεφάλι του και να πει "εγώ κατεβαίνω ανεξάρτητος". Θεωρώ πρώτον άκομψη την απόφαση από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ένα εξαιρετικό δείγμα κομματοκρατίας. Δεν μπορεί πια τα κόμματα να ορίζουν με τέτοιο βάναυσο τρόπο τους εκπροσώπους που πρέπει να κυβερνούν τις τοπικές κοινωνίες. Πρέπει να αφήσουν τις τοπικές κοινωνίες να εκφράζονται μόνες τους. Από εκεί και πέρα εκλογές έχουμε. Θα παλέψει ο Ιωαννίδης με τον Απόστολο Τζιτζικώστα».

Για το πρόσωπο του Γιάννη Ιωαννίδη σχολίασε: «Με τον Γιάννη έχω επίσης πολύ καλές σχέσεις από πάρα πολλά χρόνια. Αλλά ο Γιάννης είναι διορισμένος περιφερειάρχης της Νέας Δημοκρατίας. Ο Απόστολος σήκωσε το κεφάλι του. Εγώ χαίρομαι γι’ αυτό».

Ερωτηθείς για την υποψηφιότητα του Σταύρου Καλαφάτη για τον δήμο Θεσσαλονίκης τόνισε: «Ο Καλαφάτης είναι πολύ φίλος και κουμπάρος με τον γιο μου. Είναι πολύ καλό παιδί, δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλά φοβάμαι, ότι είναι ανόρεκτος για δήμαρχος, καθώς μέχρι προχθές δήλωνε, ότι δεν θέλει να κατέβει για δήμαρχος. Από εκεί και πέρα δεν έχω να πω κάτι για το παιδί. Όλοι οι αντίπαλοι είναι δύσκολοι. Δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος».
Keywords
Τυχαία Θέματα