Σταθμός ηλιακής ενέργειας παράγει καθαρό νερό και Wi-Fi

Ένα σύστημα τελευταίας τεχνολογίας για ανανεώσιμη μορφή ενέργειας φιλοδοξεί να μεταμορφώσει τις ζωές εκατομμυρίων ατόμων...
παρέχοντάς τους καθαρό νερό, αυτόνομο ηλεκτρικό ρεύμα και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Η Watly, μια ιταλοϊσπανική νέα επιχείρηση ανέλαβε την αποστολή να δώσει τέλος στην ενεργειακή φτώχεια. Κατασκεύασε ένα σταθμό ηλιακής ενέργειας που παράγει αρκετό ηλεκτρικό
ρεύμα για να παρέχει ενέργεια, καθαρό νερό και πρόσβαση στο διαδίκτυο σε κοινότητες που είναι εκτός δικτύου σε όλο τον κόσμο.

Το σύστημα περιέχει τέσσερις μονάδες ηλιακής θερμότητας και μια ηλιακή στέγη με 80 μονοκρυσταλλικά φωτοβολταϊκά πλαίσια, τα οποία αλληλοσυμπληρώνονται.

«Η θερμική διεργασία ψύχει τα φωτοβολταϊκά πλαίσια που σημαίνει ότι λειτουργούν καλύτερα και επομένως μπορεί να γίνει συλλογή της θερμότητας», λέει ο Marco A. Attisani, ιδρυτής της Watly. «Με αυτή τη θερμότητα μπορεί να ξεκινήσει ο καθαρισμός του νερού».

Οποιοδήποτε είδος μολυσμένου νερού μπορεί να εισέλθει στο σύστημα επεξεργασίας της Watly. Από τον ωκεανό, τις λίμνες, τα ποτάμια, τα έλη ή ακόμα και υγρά λύματα. Αυτό το σύστημα μπορεί να παράγει 5 000 λίτρα ασφαλούς πόσιμου νερού και 160 kWh ενέργειας κάθε ημέρα.

«Πίσω από αυτό το έργο υπάρχει ένας τεράστιος όγκος τεχνογνωσίας στο μυαλό πολύ ταλαντούχων ανθρώπων», συνεχίζει ο κ. Attisani.

Η Watly ξεκίνησε το 2013 με μια μικρή επένδυση, αλλά χάρη στην παθιασμένη ομάδα της, η ΜΜΕ κέρδισε αρκετά χρηματικά βραβεία και, στη συνέχεια, μερικές σημαντικές επιδοτήσεις. Τον Σεπτέμβριο, η Watly θα παρουσιάσει το πρώτο της προ-βιομηχανικό πρότυπο και θα αρχίσει να παίρνει εμπορικές παραγγελίες.

«Είμαστε ευρωπαίοι πρωταθλητές του Ορίζοντα 2020 και αυτό αποτέλεσε μια σημαντική επικύρωση για μας», πρόσθεσε ο κ. Attisani. «Εάν αυτό θα γίνει επιτυχία, θα αποτελεί επιτυχία του Ορίζοντα 2020».

Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα