Σπείρα με πλαστές πιστωτικές εξάρθρωσε η Αστυνομία

Σπείρα, η οποία αποσπούσε υπηρεσίες και εμπορεύματα με τη χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών πιστεύει πως έχει εξαρθρώσει η Αστυνομία με τη σύλληψη τριών Ρώσων.
«Πιστεύεται πως πρόκειται για σπείρα», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου, «η οποία με την χρήση καρτών που παραλήφθηκαν ως τεκμήριο, θα εξασφάλιζαν υπηρεσίες αλλά και εμπορεύματα από διάφορα καταστήματα τόσο στη Λάρνακα όσο και στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου». Λειτουργός
Διαχείρισης Κινδύνου της JCC, συνέχισε, κατήγγειλε «χθες το απόγευμα ότι σε συγκεκριμένο κατάστημα γινόταν χρήση πλαστής πιστωτικής κάρτας. Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβηκαν αμέσως στο κατάστημα, επρόκειτο για κατάστημα οπτικών, όπου διαπιστώθηκε ότι τρία πρόσωπα, που το είχαν ήδη εγκαταλείψει, είχαν αγοράσει δύο σκελετούς γυαλιών αξίας 240 ευρώ, χρησιμοποιώντας πλαστή πιστωτική κάρτα, την οποία είχαν χρησιμοποιήσει προηγουμένως σε εστιατόριο στη Λάρνακα».

Από εξετάσεις που έγιναν στην γύρω περιοχή, πρόσθεσε ο κ. Ανδρέου «εντοπιστήκαν τρείς αλλοδαποί ηλικίας 25, 26 και 40 ετών, οι ανταποκρίνονταν στη δοθείσα περιγραφή και οδηγήθηκαν στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας. Ανακρινόμενοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη στη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ μετά την έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκαν στην κατοχή τους και στο αυτοκίνητό τους τα δύο ζευγάρια γυαλιά, που είχαν αγοραστεί με τη χρήση πιστωτικής κάρτας. Συνελήφθηκαν και οι τρείς για αδικήματα πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις».

Στη συνέχεια, είπε, «οδηγήθηκαν στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, όπου φαίνεται να διαμένουν τις τελευταίες μέρες και δυνάμει δικαστικού εντάλματος έρευνας ερευνήθηκαν τα διαμερίσματα όπου διαμένουν, όπου εντοπίστηκε και παραλήφθηκε αριθμός πιστωτικών καρτών, οι οποίες πιστεύεται ότι είναι πλαστές, καθώς επίσης και διάφορα άλλα εμπορεύματα, που πιστεύεται ότι έχουν αγοραστεί με τη χρήση των συγκεκριμένων πιστωτικών καρτών».

Οι ίδιοι οι ύποπτοι, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔ Λάρνακας, «αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη, ενώ αναμένεται αύριο να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου για την έκδοση διατάγματος προφυλάκισης. Από τις έρευνες που έχουν γίνει φαίνεται πως τα πρόσωπα αυτά έχουν κάνει χρήση αριθμού πιστωτικών καρτών οι οποίες είναι πλαστές τόσο στη Λάρνακα όσο και στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου. Συγκεκριμένα, φαίνεται να έχουν κυκλοφορήσει τις συγκεκριμένες κάρτες σε 20 καταστήματα στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και σε δύο στην περιοχή της Λάρνακας».

Οπως είπε, «φαίνεται ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα είχαν αφιχθεί στην Κύπρο στις 30 Μαΐου και θα αναχωρούσαν στις 4 Ιουνίου». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ανδρέου είπε ότι «με τη χρήση των πιστωτικών καρτών μέχρι χθες που συνελήφθησαν, φαίνεται να έχουν εξασφαλίσει διάφορα αγαθά και υπηρεσίες συνολικού ύψους 5.000 ευρώ».
Keywords
Τυχαία Θέματα