Σοκ με κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ: Ποιοι χάνουν τις εκπτώσεις

Εκτός Κοινωνικού Οικονομικού Τιμολογίου (ΚΟΤ) όσοι έχουν μεγάλες καταθέσεις, υψηλής αξίας ομόλογα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια...
τεράστια ακίνητη περιουσία και πολυτελή αυτοκίνητα, όσοι πληρώνουν ιδιωτικά σχολεία και οικιακές βοηθούς.

Εκπτώσεις από 22% έως και 83% στα τιμολόγια ρεύματος προτείνει για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).

Πέραν του εισοδηματικού ορίου που ισχύει σήμερα, για την ένταξη των πολιτών στο ΚΟΤ, η Αρχή υποδεικνύει και
οικονομικά κριτήρια – θα εξειδικευτούν με υπουργική απόφαση – τα οποία αφορούν σε ρευστοποιήσιμα, άμεσα και μη, περιουσιακά στοιχεία, όπως καταθέσεις, ομόλογα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια, ακίνητη και κινητή περιουσία.

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Όσον αφορά στα εισοδηματικά κριτήρια, προτείνεται να μην μεταβληθούν και να παραμείνουν όπως στο ισχύον πλαίσιο του ΚΟΤ (π.χ. έως 12.000 ευρώ για φυσικά πρόσωπα ή ανέργους κλπ.).

Σύμφωνα με πληροφορίες, βάσει της τελικής γνωμοδότησης της ΡΑΕ για την αναμόρφωση του κοινωνικού τιμολογίου, βρίσκεται για έγκριση στα χέρια του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργου Σταθάκη, θα αποκλείονται όσοι διαθέτουν οχήματα μεγάλου κυβισμού. Για την τελική έγκριση, ως προϋπόθεση ένταξης στο ΚΟΤ, θα λαμβάνεται υπόψη η δαπάνη για αυτοκίνητα Ιδιωτικής Χρήσης (ΙΧ), Μικτής Χρήσης (ΜΧ) ή και των δικύκλων του νοικοκυριού, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Τα όρια των οικονομικών κριτηρίων θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση.
Keywords
Τυχαία Θέματα