ΣΟΚ: 'Έκλεψαν την προτομή του Γιώργου Μητσιμπόνα [photos]

Την προτομή του αείμνηστου Γιώργου Μητσιμπόνα έκλεψαν άγνωστοι από το μνημείο που βρίσκεται στο γήπεδο ποδοσφαίρου στον Τύρναβο...

Η κλοπή έγινε μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ η αστυνομία διερευνά την υπόθεση και αναζητά τους δράστες.

O Γιώργος Μητσιμπόνας (11 Νοεμβρίου 1962 - 13 Σεπτεμβρίου 1997) ήταν διεθνής Έλληνας ποδοσφαιριστής.

Γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου του 1962 στην Τσαριτσάνη Λάρισας και σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στις 13 Σεπτεμβρίου του 1997.

Στην Εθνική Ελλάδας
αγωνίστηκε για πρώτη φορά στις 18 Ιανουαρίου 1984 στην εντός έδρας ήττα με 1-3 από την Ανατολική Γερμανία, ενώ η τελευταία του συμμετοχή ήταν στην αναμέτρηση με την Κύπρο το 1992. Αγωνίστηκε συνολικά 26 φορές με το εθνόσημο σκοράροντας μια φορά. Το 1983-1984 αγωνίστηκε στην ολυμπιακή ομάδα (4 αγώνες - 1 γκολ).

Στις 13 Σεπτεμβρίου του 1997 λίγο πριν τις 2:00 το μεσημέρι και ενώ κατευθυνόταν μαζί με τον φίλο του και δημοσιογράφο Νίκο Μίχο προς την Κοζάνη, όπου ο Τύρναβος θα έδινε φιλικό αγώνα προετοιμασίας με την τοπική ομάδα, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ίδιος συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με ημιφορτηγό στο ύψος του χωριού Γιάννουλη.

Ο Μητσιμπόνας τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Λάρισας όπου και άφησε την τελευταία του πνοή. Η κηδεία του έγινε την επόμενη μέρα σε βαρύ κλίμα στο Νέο Κοιμητήριο Λάρισας παρουσία πλήθους κόσμου.

Οι κόρες του Γιώργου Μητσιμπόνα:
Keywords
Τυχαία Θέματα