Σοκ: Ανάγκασε την 14χρονη κόρη της να μείνει έγκυος...

Μια Αμερικανίδα, που ανάγκασε την έφηβη υιοθετημένη κόρη της να μείνει έγκυος με τεχνητή γονιμοποίηση, γιατί ήθελε οπωσδήποτε ένα μωρό για την ίδια, καταδικάστηκε σε...
πενταετή φυλάκιση στην Βρετανία, σε μια υπόθεση που γεννά ανησυχίες για το πόσο εύκολη είναι τελικά η αγορά σπέρματος.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της δίκης που είχαν παραμένει απόρρητα, η κόρη εξαναγκάστηκε να... γονιμοποιήσει τον εαυτό της μόνη της, στο δωμάτιό της επτά φορές σε διάστημα δύο χρόνων από το 2008 όταν ήταν 14 ετών, χρησιμοποιώντας σύριγγες με σπέρμα που η θετή μητέρα της είχε αγοράσει μέσω
διαδικτύου από την τράπεζα σπέρματος Cryos στην Δανία.

Τελικά έμεινε έγκυος στα 16 και γέννησε στα 17.

Οι εξαιρετικού χαρακτήρα συνθήκες της εγκυμοσύνης του κοριτσιού αποκαλύφθηκαν, όταν μαίες υποπτεύθηκαν την μητέρα, η οποία απαγόρευε στην κόρη της να έρθει σε επαφή με το νεογέννητο.

"Δεν θέλουμε τίποτε που να δημιουργεί δέσιμο και αλληλεξάρτηση μεταξύ τους", είπε η μητέρα σε μια από τις μαίες όταν εκείνη πρότεινε το κορίτσι να θηλάσει το μωρό.

Έπειτα από μια σειρά ανάλογων περιστατικών, οι μαίες ενημέρωσαν τις κοινωνικές υπηρεσίες και η αστυνομία επενέβη τον Ιούλιο του 2011.

Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2012, αλλά αποκαλύφθηκε τώρα.

Ο δικαστής Πίτερ Τζάκσον του Ανωτάτου Δικαστηρίου τόνισε ότι είναι αδύνατον να πιστέψει κανείς ότι ένας γονέας μπορεί να συμπεριφερθεί με τόσο κακό και εγωιστικό τρόπο απέναντι σε ένα ευάλωτο παιδί.

Επίσης ο δικαστής αναφέρθηκε στο διεθνές εμπόριο σπέρματος, επισημαίνοντας ότι "δεν υπήρξαν επαρκείς έλεγχοι για την δυνατότητα ενός ατόμου να αποκτήσει σπέρμα".

Στην Βρετανία, δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει την αγορά σπέρματος μέσω Ίντερνετ και τη χρήση του στο σπίτι χωρίς επιτήρηση.

Η βρετανική Αρχή Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας ανακοίνωσε ότι είναι "συγκλονισμένη και κατάπληκτη από την φρικτή αυτή υπόθεση" και πρόσθεσε πως θα συζητήσει με το υπουργείο Υγείας τα θέματα που προκύπτουν από την αγορά σπέρματος.

Η μητέρα, η οποία χαρακτηρίστηκε στη διάρκεια της δίκης ως "ιδιαίτερα ισχυρή προσωπικότητα" ήθελε να ελέγχει απόλυτα τις τρεις υιοθετημένες κόρες της, τις οποίες είχε απομονώσει από τον κόσμο. Δεν τους επέτρεψε να πάνε σχολείο, αντίθετα τις δίδασκε η ίδια στο σπίτι, αλλά ούτε και να βγαίνουν έξω.

Η γυναίκα αυτή ήθελε να υιοθετήσει και ένα τέταρτο κορίτσι και απελπίστηκε όταν οι αρμόδιες Αρχές δεν ενέκριναν την τέταρτη υιοθεσία.

Τότε έπεισε την μεγαλύτερη κόρη της να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα τεχνητής γονιμοποίησης για να φέρει στον κόσμο ένα παιδί που η γυναίκα θα μεγάλωνε σαν δικό της.

Η μητέρα ήθελε οπωσδήποτε το παιδί να είναι κορίτσι και για το λόγο αυτό ανάγκασε την έγκυο κόρη της να κάνει κλύσματα με λεμόνι ή ξύδι γιατί πίστευε ότι μπορεί να επηρεάσουν το φύλο του παιδιού.

Η κόρη δήλωσε πως επέτρεψε στην μητέρα της να την χρησιμοποιήσει με αυτόν τον απάνθρωπο τρόπο επειδή την αγαπούσε...

nooz.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα