"Σκιάς όναρ άνθρωπος"... - Σκέψεις της Σκιάς μου

Κείνος που στ’ αληθινά αγαπά το Λαό δε γίνεται ποτέ αρχηγός του, γίνεται υπηρέτης του.
Μενέλαος Λουντέμης...

Προς κυβερνόντες, συγκυβερνώντες και έχοντες το βλέμμα τους στην κυβέρνηση, αλλά κυρίως στους κυβερνόντες, τους «αριστερούς με το βλέμμα στην τσέπη», όπως λέει και μια ξαδέρφη μου.

2+1 ένα προβληματισμούς θα ήθελα να σχολιάσω σήμερα.

1)Γιατί δεν ανοίγετε ρε παιδιά όλοι σας ένα χώρο online και μη για να επικοινωνείτε με το λαό; Πως θα υπηρετήσετε το λαό χωρίς να γνωρίζετε τι χρειάζεται, ποιες είναι οι
ανησυχίες του, ποια είναι τα προβλήματα του; Για να υπηρετήσεις το λαό πρέπει να συζητήσεις μαζί του και για να συζητήσεις πρέπει να ανοίξεις διάλογο! Έτσι θα σε εμπιστευτεί, έτσι θα έχεις κοινό όραμα, αξίες και ιδανικά. Έτσι θα σε ακολουθήσουν όλοι στο δύσκολο δρόμο που χαράζεις. Η εμπιστοσύνη δεν χτίζεται πίσω από τις κάμερες και το ψυχρό γυαλί με τα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας, η εμπιστοσύνη με το λαό χτίζεται όταν φτάσεις κοντά του! Να, όπως όταν πλησιάζουν οι εκλογές και βγαίνουν οι πολιτικοί στους δρόμους και αγκαλιάζουν τον κόσμο και ανοίγουν τα τρύπια αυτιά τους να ακούσουν τι έχουν να πουν και μετά αυτοί πάνε και ψηφίζουν.
Για αυτό σου λέω, άνοιξε διάλογο με το λαό, κερδισμένος θα βγεις, αν είσαι ξεκάθαρος και λες τα πράγματα με το όνομα τους, Χαμένος θα βγεις μόνο αν έχεις λερωμένη τη φωλιά σου και κρύβεσαι πίσω από όμορφες και μεγάλες λέξεις που αδυνατεί να καταλάβει το ήμισυ του πληθυσμού. (‘Ον λάιν διάλογο πολιτικέ, μπορείς ή θα πάρεις τις βαλίτσες σου και θα φύγεις νύχτα όταν βρεις τα σκούρα;;;)

2+3)Περι συντάξεων και δημοσίων υπαλλήλων. Ας τα πούμε απλά εδώ. Ποιοι παίρνουν συντάξεις; Όσοι δούλεψαν, μόχθησαν, πολέμησαν για αυτή και σε αυτή την πατρίδα και νόμιμα(!) έφτασε η ώρα τους να απολαύσουν όλα όσα αυτά που έδωσαν και πλήρωσαν τόσα χρόνια. Εισφορές και τα λοιπά, ξέρετε εσείς…
Και σήμερα τι εισπράττουν; Σίγουρα όχι όλα όσα περίμεναν ότι θα έσπερναν όταν ήταν νέοι και δούλευαν. Και τώρα πως νιώθουν; ΒΙΑΣΜΕΝΟΙ και Προδομένοι.
Σκέφτομαι να βάλω 10 λεωφορεία να σας χώσω όλους τους βουλευτές μέσα και να σας πάω μια βόλτα στην Ελλάδα σε διάφορα ΚΑΠΗ και για να δείτε με τα μάτια σας και να ακούσετε με τα αφτιά σας ότι έχουν να σας πούνε αυτοί οι φτωχοί μα πλέον σοφοί άνθρωποι.

Και σκέφτομαι, πως αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να πάρουν κάτι τις παραπάνω ή έστω να μην τους κόψουν κάτι. Και το βρήκα, ας αρχίσουμε από τις υπερορίες των δημοσίων υπαλλήλων. Γιατί πληρώνονται 50 ευρώ για κάτι που δεν κάνουν??? Και γιατί να δουλέψουν υπερωρίες μάλιστα, είστε τόσοι πολλοί…

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είναι 768.000.

Δημόσιε υπάλληλε, δουλεύεις υπερορίες; Ναι/Όχι; Θα πεις Ναι! Και που το ξέρω εγώ; Ή μάλλον το ξέρω γιατί έρχομαι να σε βρω και δεν σε βρίσκω ποτέ και ξέρεις γιατί; Γιατί σχολάς και νωρίτερα. Και όχι μόνο σχολάς νωρίτερα αλλά ξεκινάς και αργότερα. (Εδώ θα ήθελα να πω ένα μπράβο σε όσους δημοσίους υπαλλήλους κάνουν σωστά τη δουλεία τους και πάνε κόντρα στις κλίκες του δημοσίου που το ξύνουν)

Και μετά από τόσα ερωτήματα, ας βάλουμε και λίγα μαθηματικά εδώ.
50 ευρώ το επίδομα υπεροριών * 768.000 = 38.400.000 εκατομμύρια ευρώ, άντε και επειδή δεν το κάνουν όλοι και το κάνουν μόνο οι μισοί 19 εκατομμύρια ευρώ μας στοιχίζουν αυτοί που δήθεν δουλεύουν υπερορίες.
Να καταργηθεί κύριοι, είστε ήδη τόσοι πολλοί, φτάνετε για να βγει η δουλειά.

Και το άλλο, τι θα γίνει με τις ψεύτικες συντάξεις στις ψεύτικες άγαμες θυγατέρες; Μέχρι πότε θα τις πληρώνουμε για να κάθονται; Τουλάχιστον βάλτε τες να δουλέψουν σε θέσεις ανάλογων των προσόντων τους. Δευτεροβάθμια εκπαίδευση; Απορριμματοφόρα και καθαρίστριες (Τα νοσοκομεία τις έχουν ανάγκη), Τριτοβάθμια εκπαίδευση, να μπουν σε θέσεις γραφείου και να παράγουν.
Α και όχι μόνο να τις βάλετε να δουλέψουν και τέλος… να βρείτε τις μαϊμού πρώτα και να πάρετε και πίσω τα λεφτά που ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο.
Και με τους άγαμους γιους τι θα γίνει, αυτοί στο πηγάδι ούρησαν;

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ και το τελευταία, αποδείξεις στα bar τη νύχτα θα δούμε ή για το πρώτο ποτό μόνο και μετά όλη νύχτα η ίδια απόδειξη;

Εγώ γιατί να πληρώνω το 23% στο μαγαζί ενώ αυτό δεν το αποδίδει; Καλύτερα να το δίνω μόνος μου στο κράτος και εκεί να το πληρώνω φθηνότερα.

Θα σοβαρευτείτε επιτέλους;

Αναγνώστης

Βλέπεις αδικίες γύρω σου; ΤΡΟΜΑΞΕ τους... Στείλε την καταγγελία και τις φωτογραφίες σου στο tromaktiko! Υπάρχει τρόπος να ακουστείς...
Όπου και αν βρίσκεσαι, ότι ώρα και αν είναι, και είδες κάτι στραβό, περίεργο, ένα ατύχημα ή κάτι έκτακτο, άνοιξε τη κάμερα του κινητού σου, πάρε πληροφορίες για το συμβάν και στείλε μας το υλικό (φωτογραφίες ή βίντεο) στο: [email protected] ή μέσω viber, στο 6946 414328. Γίνε και εσύ ένας ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟΣ αναγνώστης
Keywords
Τυχαία Θέματα