Ρέθυμνο: 12 συλλήψεις για παράνομο τζόγο

Μία… ντουζίνα συλλήψεις για παράνομο τζόγο ήταν ο απολογισμός των σαρωτικών ελέγχων της αστυνομίας που... έλαβαν χώρα το βράδυ της Πέμπτης στα νυχτερινά καταστήματα του Ρεθύμνου.

Με τα… χαρτιά στο χέρι έμειναν οκτώ θαμώνες, ενώ κατασχέθηκαν 560 ευρώ και ένα πιστόλι Tokarev που έκρυβε στο αυτοκίνητο του ένας 57χρονος.

Μαζί τους στα κρατητήρια κατέληξαν τρεις νεαρές κοπέλες και ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, εργαζόμενοι στην καφετέρια που βρέθηκε στο στόχαστρο της αστυνομίας.

Η επίσημη
ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει:

Συνελήφθησαν, σήμερα (22.03.2013) τα ξημερώματα, στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, δώδεκα άτομα οκτώ ημεδαποί ηλικίας, από 23 έως 79 ετών, τρεις ημεδαπές γυναίκες ηλικίας 19, 23 και 26 ετών και ένας αλλοδαπός ηλικίας 28 ετών, υπήκοος Αλβανίας), για παραβάσεις νομοθεσίας περί παιγνίων, εράνων λαχειοφόρων αγορών, κέντρων διασκέδασης, για παράνομη οπλοκατοχή και υγειονομικές παραβάσεις.

Στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, για την καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων τυχερών παιγνίων, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα "Καφετέρια", ιδιοκτησίας 46χρονου ημεδαπού, όπου διαπιστώθηκε η διενέργεια του τυχερού και απαγορευμένου παιγνίου "Poker" από τους ανωτέρω οκτώ συλληφθέντες μεταξύ αυτών και του 46χρονου ιδιοκτήτη, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος.

Στην κατοχή τους αλλά και σε έρευνα που ακολούθησε στο κατάστημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· Το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων εξήντα (560) ευρώ ως προερχόμενο από τη διενέργεια τυχερών παιγνίων,
· Επτακόσιες εβδομήντα επτά (777) μάρκες πονταρίσματος διαφόρων χρωμάτων,
· Τέσσερις (4) ραδιοπομποί χωρίς την προβλεπόμενη άδεια,
· Δύο (2) τράπουλες.

Επίσης σε έρευνα που έγινε στο Ι.Χ.Ε όχημα 57χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) εύχρηστο πιστόλι τύπου TOKAREV με τον γεμιστήρα που περιείχε εννέα (9) πλήρη και εύχρηστα φυσίγγια.

Επιπλέον, ο 46χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, λειτουργούσε αυτό χωρίς την προβλεπόμενη άδεια από την Αρμόδια Δημοτική Αρχή και απασχολούσε τις συλληφθείσες ως εργαζόμενες στο κατάστημα ενώ στερούντο άδεια εργασίας και βιβλιάριο υγείας των αρμόδιων Αρχών.
Keywords
Τυχαία Θέματα